skip to Main Content

Voorlopige selecties seniorenteams 2022-2023

De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn achter de schermen alweer in volle gang. Voor iedere speler is het nu genieten van een welverdiende zomervakantie, maar de voorlopige selecties van onze seniorenteams staan alweer in de steigers. Na frequent overleg met de elftalleiders en trainers gaan we met zes seniorenteams de competitie 2022-2023 in.

Allereerst is het belangrijk om aan te geven hoe we tot deze voorlopige indelingen zijn gekomen en wat de (inmiddels gedeelde) visie vanuit het bestuur is voor de komende jaren. Na Corona hebben we gezien dat de wereld (voor altijd) is veranderd. Mensen hebben en nemen meer keuzevrijheid en daardoor heeft de zaterdagmiddag een andere invulling gekregen. Voetballen is niet meer een vanzelfsprekendheid voor velen, behalve wanneer het past in de hedendaagse (drukke) agenda.

Daarnaast zien we dat het voetballandschap voortdurend aan veranderingen onderhevig is. De KNVB is drukdoende om daarin het aanbod te verbreden, maar ook flexibeler en meer doelgroepgericht te maken. Kijk alleen al naar de opkomst van het 7×7-voetbal op vrijdagavond dat nu ook doorgetrokken wordt naar de zaterdag, het weekendvoetbal in de hogere klassen en de opkomst van Walking Football.

Voetbalvereniging SJS wil hier graag op kunnen blijven inspelen, maar kan niet (altijd) aan ieders individuele wens tegemoet komen. Het blijft immers een teamsport en geen individuele sport!

Wat gaat er komend seizoen 2022-2023 veranderen?
Samen met elftalleiders en bestuur zijn de volgende besluiten genomen:
SJS 2 komt uit in de reserve 2e klasse om zo een goede aansluiting bij SJS 1 (3e klasse) te garanderen. Beide teams zijn prestatie-elftallen en komen uit in de A-categorie
SJS 3 (21-22) valt grotendeels uit elkaar en wordt opnieuw gevormd voor 22-23. Chris Doppler is de nieuwe elftalleider. Dit elftal komt uit in de B-categorie in de reserve 4e klasse
SJS 4 (22-23) wordt gevormd door SJS O23 (21-22) en komt uit in de B-categorie in de reserve 5e klasse
SJS 5 blijft grotendeels intact en komt uit in de B-categorie in de reserve 6e klasse
SJS 6 (22-23) wordt een samenvoeging van SJS 4 (21-22) en SJS 6 (21-22), komt uit in de B-categorie in de reserve 6e klasse

NIEUW! SJS Uitzendpool
Het afgelopen seizoen hebben we gemerkt dat het elftalleiders vaker dan eens zeer veel moeite moesten doen om een elftal op de been te krijgen. En dat was behoorlijk frustrerend. Veel bellen, appen en maar afwachten of iemand toehapte.

Vandaar dat we dit gaan omdraaien en starten met de zogenaamde SJS Uitzendpool. Daarin zijn alle elftalleiders vertegenwoordigd en alle spelers, die hebben aangegeven af en toe weleens te willen voetballen, maar die zich niet willen/kunnen commiteren aan een elftal. Omdat ze er domweg vaker niet dan wel zijn.

Het werkt eenvoudig! We lanceren een appgroep met alle elftalleiders en ‘uitzendspelers’. De elftalleider meldt vroegtijdig zijn behoefte aan spelerscapaciteit en de ‘uitzendspeler’ kan aangeven of hij wil/kan meespelen. Zo hoeft de elftalleider maar 1x een app te sturen en meldt de ‘uitzendspeler’ zichzelf. De ‘uitzendspeler’ mag ook nog zijn of haar voorkeur uitspreken om met een specifiek elftal te willen meespelen, maar dat is niet vanzelfsprekend. We zijn met zijn allen SJS en zullen elkaar af en toe ook eens uit de brand moeten willen helpen.

Voorlopige selecties 2022-2023
Hieronder lees je in het document de voorlopige selecties voor het nieuwe seizoen. Deze zijn samengesteld op basis van de keuze, die iedere individuele speler een tijdje geleden heeft ingediend bij de elftalleider. Nu kan het best zijn dat je jezelf ziet staan en denkt: ‘Maar dat klopt niet of dat zie ik niet zitten!’ Het is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en nauwkeurigheid uitgewerkt, maar er kunnen natuurlijk altijd foutjes insluipen.

Is dat het geval, neem dan contact op met je elftalleider. Nota bene, de spelerslijsten voor SJS 35+ en 45+ zijn ook toegevoegd, maar zullen naar verwachting niet volledig zijn. Dit, omdat er ook spelers enkel en alleen op vrijdagavond spelen.

Klik hier om het document in te zien!

Back To Top