skip to Main Content

SJS huldigt jubilarissen

Tijdens de druk bezochte nieuwjaarsborrel van afgelopen zaterdag zette SJS haar jubilarissen van het kalenderjaar 2024 in het zonnetje. Voorzitter Marc van der Aa had voor ieder een woordje klaar en werden de SJS-ers stuk voor stuk even op het voetstuk geplaatst. Tevens ondertekenen de kersverse hoofdtrainer Jordi Nijgh en voorzitter Marc van der Aa formeel de verbintenis voor komend seizoen. Hieronder een korte terugblik.

Henk Mik
1 juni 1964 – 1 juni 2024 = 60 jaar

Wat valt er nog te vertellen, Henk? Na 25 jaar, 40 jaar en 50 jaar bereik je nu wederom een prachtige mijlpaal, want 60 jaar lid. Samen met je Geertje trekt je er geregeld op uit en plan je de bardiensten tussen de vakanties door. En gelijk heb je, jullie zijn echte levensgenieters. En dat zien we ook terug bij SJS uiteraard. Samen met vrienden een wijntje of biertje aan de bar. Je pakt nog weleens een wedstrijdje van het eerste of een ander elftal mee. De familie blijft natuurlijk goed vertegenwoordigd door je beide zoons, die ook niet weg te denken zijn bij onze mooie club. We hopen je nog lang te mogen begroeten, Henk. Maar blijf ook vooral genieten van alle mooie uitjes en vakanties met Geertje.

Albert Hofman
1 juni 1984 – 1 juni 2024 = 40 jaar

Ook jij bent iemand met het SJS-hart op de juiste plaats, Albert. Je bent al sinds je jonge jeugd bij onze vereniging, maar maakte een uitstapje naar Veendam om je talent te laten bloeien. Toch keerde je weer terug en was je voetballer in roemruchte tijden van ons eerste elftal en nu alweer jarenlang jeugdtrainer, vaak van de teams waarin je eigen kinderen spelen/speelden. Momenteel ben je trainer van SJS O19-1 en dat doe je met veel plezier, drive en enthousiasme. Recht door zee en altijd klaar voor een praatje. Je hebt een uitgesproken mening over hoe het zou moeten of kunnen en daar houd ik wel van. Alweer 40 jaar lid (maar eigenlijk veel langer), maar uiteraard hopen we dat je nog lang bij ons bent. In welke functie dan ook, maar ik zie dat je hart ligt bij jeugdvoetbal en dat past je nog altijd als een warme jas. Ga zo door!

Arjan Wilken
1 augustus 1984 – 1 augustus 2024 = 40 jaar

Arjan, we hebben samen gevoetbald in vele teams. Je voetbalde zelfs met de A-junioren nog op landelijk divisieniveau, toch? Je had een zogenaamd mooi linkerbeen, maar kon ook hard invliegen als het moest. Een kaartje van beide kleuren moest je dan weleens incasseren. Ook onvergetelijke uitjes en weekendjes weg, waarbij je steevast succes had bij de dames, weet ik mij nog te herinneren. Tegenwoordig voetbal je weer regelmatig mee met 45+ en vind je de weg naar SJS ook weer regelmatig op de zaterdagmiddag. Mooi dat je er weer bij bent om je jubileum kracht bij te zetten.

Harry Hofman
2 juni 1999 – 2 juni 2024 = 25 jaar

Begenadigde voetballer is volgens de juiste term. Je kwam binnen voor het eerste elftal en maakte daar ook furore. Fluwelen techniek gecombineerd met mooie dribbels. En niet te vergeten de puut sjek in je voetbalkous. Inmiddels al die jaren een vertrouwd gezicht voor ons allen. Van SJS 1 naar SJS 2 naar SJS 4, 5 en 6 en ook 45+ tegenwoordig. Je komt altijd op je dooie gemakje op de fiets en maakt je om niets en niemand druk. We zijn eraan gewend geraakt.

Je mag graag blijven hangen voor de derde helft en vooral als het gezellig gaat, willen jij en Rolinda nog weleens samen met ons afsluiten. Gezelligheid kent geen tijd, zeker niet met jou. Je bent een echte SJS-er geworden.

Jaap Poelman
7 juni 1999 – 7 juni 2024 = 25 jaar

Ik zat na te denken over wat Jaap niet doet bij SJS, want hij is op veel fronten actief. Als voetballer van 45+, als trainer/leider van SJS 4, als kernteamlid van de Freddie Pranger Memorial, als scheidsrechter bij de senioren of jeugd. Je bent een fijne en trouwe vrijwilliger, waarop we altijd kunnen bouwen. Jarenlang speelde je met je vrienden in hetzelfde elftal waarmee jullie talloze uitjes en weekendjes weg organiseren. Dat is een hechte band gebleken ontstaan bij onze mooie vereniging. Je zoon voetbalt in het vierde, dus je kunt hem vertellen hoe het moet of juist niet. Altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken en een trotse SJS-er ben je.

Mattijn Smid
24 september 1999 – 24 september 2024 = 25 jaar

Op je 6e (vast na het behalen van je zwemdiploma) ben je begonnen te voetballen bij SJS. Zoon van oud-voorzitter Henk Smid en dus was de keuze voor SJS gemakkelijk en snel gemaakt. Je doorliep de jeugd en ik heb je persoonlijk altijd een talentvolle speler gevonden, maar de echte doorbraak in ons eerste elftal bleef uit. Je bent een beetje mister SJS 2 aan het worden. Iemand, die nog weleens een te harde tackle inzette of net even over de schreef ging. Kaartjes, geel en rood, waren wel aan jou besteedt, maar vaak liet/laat je ook zien dat je goed kan voetballen. Met de jaren komt de ervaring en ik zie dat je rustiger bent geworden en meedenkt en helpt in de verbinding tussen SJS 1 en SJS 2, want dat blijft altijd een uitdaging. Je staat ook klaar voor het eerste elftal wanneer ze om je vragen en zo hoort het ook. We doen het namelijk allemaal met elkaar. Je hebt je opgeworpen als barvrijwilliger op de donderdagavond, zodat (met name als er Europese duels op TV zijn) er na de training nog gezellig kan worden nagezeten. En op jonge leeftijd dus al een jubileum te pakken bij jouw club! Gefeliciteerd.

Nijgh nu echt officieel SJS-er vanaf 2024-2025
Afgelopen zaterdag werd de verbintenis officieel ondertekend.

Back To Top