skip to Main Content

Nederlaag in blessuretijd tegen ZZVV (3-2)

SJS was afgelopen zaterdag dicht bij een stuntje tegen koploper ZZVV, maar kreeg in blessuretijd helaas nog een treffer te verwerken. Hierdoor mocht ZZVV zich als winterkampioen kronen en kijkt SJS terug op een bewogen eerste seizoenshelft. Het is met de invallende winter en de enorm lange lijst aan blessures maar goed dat er een aantal weken weer aan het herstel kan worden gewerkt, want al op zaterdag 21 januari a.s. hervat SJS de competitie in Koekange tegen Vitesse ’63.

Ook in aanloop van het duel tegen ZZVV uit Zuidwolde kreeg trainer Schaart weer een vervelende boodschap. Dit keer was het captain Frank Venema, die zich geblesseerd moest afmelden. Met wat kunst- en vliegwerk toverde Schaart de volgende selectie uit de hoge hoed: Bos, Raadsveld, Zuidema, Veldhuis en Tolner; Dos Santos, Rijkens, Timmer en Wientjes; De Koe en Heidema. Op de bank begonnen Leffers en Oosting. Ook had voorzitter en vervangend elftalleider Marc van der Aa voor nood zijn voetbalkloffie meegenomen.

Dus tussen geboortejaren 1977 en 2005 bevond zich op deze zaterdag de selectie van SJS 1. En dat terwijl het duel met koploper ZZVV op het programma stond.

Aangekomen in het winterse Zuidwolde werd het kunstgras nog geprepareerd en de lijnen sneeuwvrij gemaakt, waarna het publiek een eenzijdige eerste helft voorgeschoteld kregen. ZZVV dicteerde het spel, zette SJS hoog vast en testte de jonge doelman Bos meerdere keren uit. Gelukkig kwam het talent van deze jongeman ook vandaag weer bovendrijven en hield hij de gehele wedstrijd SJS meerdere malen in de wedstrijd. Toch wist ZZVV snel de score te openen, want al in de 3e minuut stond de 1-0 op het scorebord. Youngster Wientjes dacht wat te gemakkelijk over het uitverdedigen en daardoor verloor hij die randje zestien. De bal belandde voor de voeten van topscorer Jovanni van Dijk en die wist wel raad met dit cadeautje, 1-0.

Daarna duurde het toch wel tot het einde van de eerste helft totdat ZZVV de score meer dan verdiend verdubbelde. Een corner van ex-profvoetballer Wouter Marinus werd bij de eerste paal goed binnen geknikt door Paul Bos. Eigenlijk de beste man aan de kant van ZZVV deze middag en uiteindelijk ook de matchwinner! SJS had de schade dus redelijk beperkt weten te houden.

Toch moest ook Tom Timmer al vroegtijdig het veld verlaten met een liesblessure. De zoveelste domper voor trainer Schaart. Kelvin Oosting kwam voor hem in het veld. In de rust had trainer Schaart de tijd om de boel om te zetten. Doelstelling was om niet geheel overlopen te worden en uiteindelijk met een forse nederlaag terug in de bus naar Stadskanaal te moeten.

Gelukkig voor SJS had ZZVV het eerste kwartier na rust het vizier niet op scherp en onderscheidde doelman Bos zich als uitstekende sluitpost van de Knoalsters. Het bleef daardoor bij 2-0. SJS kreeg zowaar wat meer ruimte om te voetballen en kwam in de 68e minuut zelfs op 2-1. De rappe Heidema werd diep gestuurd en rondde beheerst af. Het zou dan toch niet?

Daarvoor had ook Wientjes het veld moeten ruimen en voor hem kwam Joran Leffers (SJS 2) in de ploeg. Trainer Schaart had nog een troef over, maar die wilde hij liever niet gebruiken. En dat wilde de troef liever zelf ook niet. Een rentree in SJS 1 op 45-jarige leeftijd is nou niet het meest ideale scenario.

Toch kwam SJS geheel tegen de verhoudingen in langszij. ZZVV was het na de aansluitingstreffer even kwijt en SJS profiteerde opnieuw door Heidema, die attent reageerde op een diepe bal. Opnieuw wist hij de sluitpost te verschalken, 2-2. SJS was op weg naar een megastunt.

In het laatste kwartier kwam het duel weer meer in evenwicht, maar tot echt grote kansen voor beide ploegen leidde dat niet. Met 90 minuten op de klok leek het duel af te stevenen op een gelijkspel, maar toch kwam de uiteindelijk toch wel verdiende derde treffer van ZZVV. Paul Bos werd uitstekend aangespeeld in de zestien, waar SJS geen druk had op de bal en dit buitenkansje oog in oog met de SJS-goalie liet hij zich niet afpakken. Het was 3-2! Een teleurstelling voor SJS dat graag een punt had meegenomen.

Zoals gezegd typeerde de eerste seizoenshelft zich door veel blessures, maar desondanks liet SJS zien dat het mee kan doen in de 3e klasse D. Hopelijk is iedereen na de winterstop weer fit en kan SJS zich gaan concentreren op de doelstelling van dit seizoen en dat is handhaving!

Namens staf en spelers wensen we alle supporters alvast fijne Feestdagen toe.

Kijk voor een samenvatting van het duel op https://youtu.be/bv4pUCo3YOY

Back To Top