skip to Main Content

Roy Breedveld nieuwe trainer SJS 2

Afgelopen zaterdag zwaaide Rick Arkema af als trainer van SJS 2. De afgelopen periode voerde het bestuur, samen met een spelersvertegenwoordiging, gesprekken met zijn potentiële opvolger. Aan alle kanten klikte het meteen, dus was het een formaliteit om 27-jarige Roy Breedveld voor het komende seizoen aan te stellen als trainer van onze tweede selectie! Hartelijk gefeliciteerd met je aanstelling, Roy!

Roy is uiteraard geen onbekende voor ons, maar toch vinden we het leuk om via het onderstaande interview een ieder nader kennis te laten maken met deze SJS-er!

Van speler naar trainer van SJS 2. Hoe is dit zo gekomen?
Elke voetballer staat natuurlijk het liefste zelf op het veld. De sport zelf uitoefenen is het mooiste wat er is. Eind 2017 heb ik een auto-ongeluk gehad. Na dit ongeluk is de ellende eigenlijk begonnen. Sindsdien heb ik niet meer zonder pijn gevoetbald. Ik ben van blessure naar blessure gegaan met de hoop dat het allemaal wel weer goed zou komen. Op een gegeven moment kreeg ik te horen dat de pijn ook nooit meer weg zou gaan en dat het verstandig zou zijn om te stoppen met voetballen. 

Vanaf een jaar of 13/14 ben ik training gaan geven aan jeugd bij SJS. Ook heb ik samen met mijn broer ooit, een jaar of 10 geleden,  jeugdclinics opgestart bij SJS.  Nadenken over het spelletje en het bezig zijn met anderen beter maken, hebben me altijd al getriggerd. De ambitie om ooit trainer te worden had ik altijd al. Dat dit op relatief jonge leeftijd al bij SJS 2 zou zijn, had ik niet op de planning staan.

Wat voor type trainer kunnen de spelers straks verwachten?
Ik vind het lastig om mezelf als een type trainer te omschrijven. Ik vind het belangrijk om dicht bij mezelf te blijven. Ik verwacht van spelers dat ze duidelijk en eerlijk naar mij zijn en dat kunnen ze andersom ook van mij verwachten.  De sfeer in de spelersgroep vind ik erg belangrijk. Ik denk dat als de sfeer goed is je als team ook veel voor elkaar over hebt. Resultaat op zaterdagmiddag is erg belangrijk. Echter zijn er ook andere zaken in het leven die nog veel belanrijker zijn.  

Jullie gaan uitkomen in de reserve 2e klasse (vanwege de mogelijkheid van de vrije inschrijving en het ambitieniveau van de vereniging). Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?
We hebben zoals het nu lijkt een hele sterke selectie. Doordat er vrije inschrijving is, vind ik de competitie moeilijk in te schatten. Meerdere verenigingen zullen zich inschrijven in deze klasse. Wij waren jaren dichtbij een promotie naar de reserve 2e klasse (dit seizoen eindigde SJS 2 als derde en zou daarmee de nacompetitie om promotie ingaan, maar die kwam uiteindelijk te vervallen door de mogelijkheid om vrij in te schrijven). Ik denk dat we daarom goed mee kunnen doen. D

Samenwerking en goede onderlinge verstandhouding/communicatie met zowel SJS 1 als SJS 3 is erg belangrijk. Daarmee zit je eigenlijk altijd een beetje in een soort spagaat. Hoe ga je dat aanpakken?
Ik verwacht geen problemen in de communicatie met SJS 1 en SJS 3. Door duidelijke afspraken te maken weten we allemaal waar we aan toe zijn. Uiteindelijk zijn we één vereniging. We hebben het allemaal het beste met elkaar voor. Het is af en toe een beetje geven en nemen. Nogmaals ik verwacht geen problemen. 

Wat zou je de spelers alvast willen meegeven voor de naderende zomerstop?
Geniet vooral van de zomervakantie en kom uitgerust terug naar de voorbereiding. Uiteraard het liefste zo fit mogelijk, zodat de conditionele achterstand niet te groot is.

En hoe heb je zaterdag de promotie van SJS 1 naar de 3e klasse beleefd?
Het heeft even geduurd. SJS hoort naar mijn mening helemaal niet in de 4e klasse. Ik moet zeggen dat ik niet echt zenuwachtig was. Ik wist dat er genoeg kwaliteit op het veld stond. Het was een mooie dag!

Wil je nog iets anders kwijt?
SJS is de mooiste amateurclub van Nederland. Laten we dit als leden, vrijwilligers en supporters zo houden. Verder wens ik iedereen een fijne zomervakantie en ik hoop jullie volgend seizoen weer te zien!

Back To Top