skip to Main Content

GEPROMOVEERD! SJS verslaat BSVV (0-3)

Alles was geregeld! De bussen zaten vol, de blauwe rookbommen, alles voor een groot feest na afloop (muziek, catering, springkussen enzovoort), enthousiaste en gespannen supporters, nieuwe korte broeken voor de staf & selectie en het weer was prachtig. Het enige wat er nog aan ontbrak, was de winst tegen de nummer 12 uit de 3e klasse D, BSVV uit Bovensmilde.

Nadat de selectie was verrast met een mooie video (na te kijken op YouTube via https://youtu.be/gF9sblxcKV4) vol gelukwensen van (groot)ouders, kinderen, familie, vrienden en Ron Jans (oud-trainer van SJS) en Dick Lukkien (trainer FC Emmen) vertrok de bus door een blauw rookgordijn in de Julianastraat richting sportpark De Goorns in Gieten.

SJS begon in de vertrouwde opstelling van de afgelopen weken, behalve dat Tom Timmer ontbrak wegens een slecht geplande vakantie (hij zat in Zuid-Korea). Hij werd in de basis elf vervangen door Rick Breedveld. Op de bank ontbrak Gijs Raadsveld (hij was niet fit genoeg om te spelen). Mattijn Smid (SJS 2) nam zijn plaats in. De andere reservespelers waren Youri Bos (O19), Kelvin Tam (O19), Arwen de Koe, Faizel dos Santos en Thijmen Raadsveld (O19).

Toen éénmaal de blauwe rook was opgetrokken was het spel op de wagen met als inzet een plaats in de 3e klasse. Het massaal opgekomen publiek kreeg de eerste helft een fletse en matte wedstrijd voorgeschoteld. Vooral het warme weer en de spanning in de benen zal daarbij een rol gespeeld hebben. BSVV was het dichtste bij een treffer, maar goalgetter Jordy de Groot kwam net een teenlengte te kort om doelman De Jonge te verschalken.

Na dit wapenfeit en wat kleine mogelijkheden over en weer was het toch vooral wachten op een bevlieging van iemand, maar daar kwam het in de eerste helft niet toe. Rijkens en Boels hadden doelman Van den Broek nog wel proberen te verschalken, maar de uitstekende goalie van BSVV had geen moeite zijn doel schoon te houden. Derhalve zochten beide ploegen met een brilstand de kleedkamers op. Het publiek genoot van het mooie weer en de uitstekende verzorging door gastheer v.v. Gieten!

In de tweede helft was het eigenlijk alleen SJS dat wilde voetballen. BSVV ging achteruit en loerde op een countermogelijkheid met vooral het spelen van lange ballen. Robin Timmer was daarin de aangewezen persoon om die lange ballen te geven, maar vaak tevergeefs, omdat de Knoalster defensie de zaakjes weer prima op orde had. Doelman De Jonge beleefde daarom ook een rustige tweede helft.

SJS probeerde en naarmate de tweede helft vorderde stapelden de mogelijkheden zich op, maar tot echt gevaar kwam het niet. De schoten misten kracht en/of richting en daarbij kwam dat doelman Melvin van den Broek zijn ploeg toch echt in de wedstrijd wist te houden. Het noopte trainer Schaart om wat wissels door te voeren. Tam kwam voor de ietwat ongelukkig spelende Wientjes en niet veel later mocht ook Dos Santos de plek van de afscheid nemende Springer innemen. Laatstgenoemde verliet onder luid applaus het veld. En deze twee wissels bleken uiteindelijk de sleutel tot succes.

Echter, in de reguliere speeltijd kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. En dus werd het (voor SJS althans) opnieuw verlengen. Met de slijtageslag van vorige week nog in de benen (3-2 tegen SC Franeker na 120 minuten voetbal) moesten de mannen zich nog eenmaal oprichten voor een extra 30 minuten om het doel te bereiken, promotie naar de 3e klasse.

In het begin van de eerste helft van de verlenging dreigde het ook nog bijna mis te gaan. Nadat scheidsrechter Atema geen strafschop wilde geven (Boels werd gevloerd binnen de zestien), waren de rapen even gaar. Assistent-trainer Boels kreeg geel voor commentaar op de leiding en scheidsrechter Atema nam vervolgens een vreemd besluit door dit te bestraffen met een vrije trap dichtbij de zestien voor BSVV. Daarop schoot doelman De Jonge demonstratief weg en ook hij werd op de bon geslingerd. SJS zou zich toch niet hierdoor uit het spel laten halen? De vrije trap werd vervolgens gevaarlijk de zestien ingedraaid en doelman De Jonge kon ternauwernood de bal wegwerken. Alles en iedereen bij SJS hield de adem in. Daaropvolgend kreeg BSVV twee corners, maar die leverden gelukkig geen doelpunt op.

SJS moest weer gaan voetballen en dat deed het gelukkig daarna ook weer. Het drong aan bij een moegestreden BSVV. Steeds meer spelers uit Bovensmilde vielen ter aarde met krampverschijnselen, terwijl SJS al het gehele seizoen laat zien over een uitstekend uithoudingsvermogen en conditie te beschikken. Het was dan ook linksback Tolner, die vlak vóór het einde van de eerste helft de bevrijdende openingstreffer binnenschoot. Doelman Van den Broek zag de bal onder zich door in de goal verdwijnen. Heel SJS ontplofte van vreugde en blijdschap. Nog een kwartier verwijderd van promotie.

In de tweede helft probeerde BSVV nog wel, maar zoals in bijna de gehele wedstrijd kwamen ze tot weinig. SJS daarentegen kreeg steeds meer ruimte. Na wederom een uitstekende actie van de prima ingevallen Tam, viel de bevrijdende 0-2. Tam verschalkte zijn directe tegenstander opnieuw, trok de bal voor en bij de tweede paal liet Dos Santos de bal perfect vallen voor de mee opgekomen Boels. Die draaide fraai weg van zijn tegenstander en schoot onberispelijk de tweede SJS-treffer achter Van den Broek.

Het kon niet meer misgaan nu. Het vonnis werd geveld door wederom Tam en Boels. De eerstgenoemde legde keurig het balletje breed en voor Boels was het vervolgens een koud kunstje op de 0-3 als eindstand op het scorebord te schieten. Niet veel later kon het feest losbarsten.

Na 6 seizoenen in de 4e klasse is SJS weer terug in de 3e klasse. Een ambitie, die bij de komst van het huidige bestuur werd onderstreept en waarvan de buitenwacht altijd heeft gezegd dat SJS er thuishoort. Het is een mooie reis geweest in het afgelopen seizoen met ups and downs, maar uiteindelijk hebben de staf en spelers dit zelf verdiend.

Met een stabiele selectie (Springer gaat een treetje lager spelen en Mike Schipper komt over van v.v. Nieuw-Buinen) kan SJS zich in alle rust gaan opmaken voor het nieuwe seizoen in de 3e klasse.

Namens het bestuur willen we de staf en spelers nogmaals hartelijk feliciteren met dit fantastische resultaat! En ook veel dank aan alle leden, vrijwilligers, sponsoren en en supporters. Deze promotie is ook zeer zeker te danken aan jullie steun en support!

Klik hier voor de prachtige fotoreportage van onze huisfotografe Brigitte de Wijk.

Back To Top