skip to Main Content

SJS op herhaling om zich te handhaven

Het was misschien wel tekenend voor het gehele seizoen, maar SJS wist afgelopen zaterdag niet te winnen van Vitesse ’63. Het lag niet aan de inzet en geloof, maar het ontbrak aan de ‘finishing touch’. Meermaals stonden paal en lat doelpunten in de weg en bij twee spelhervattingen (een penalty en een vrije trap) was topschutter Jeroen van den Berg van Vitesse ’63 meedogenloos voor de Knoalsters, 0-2.

En daarmee gaat Vitesse ’63 de nacompetitie in voor promotie naar de 2e klasse (waar de ploeg uit Koekange in de winterstop nog stijf onderaan stond) en moet SJS op herhaling om zich via de nacompetitie veilig te spelen en te handhaven in de 3e klasse.

Je hebt van die mooie staatjes, maar dit was het competitieseizoen van SJS: V-G-W-G-G-V-G-W-V-W-V-G-W-V-G-V-V-W-V-V-W-W-V-V-W-V

8 keer winst, 6 gelijk en 12 verlies betekent en uiteindelijk een 9e plaats op de ranglijst (van 14 ploegen!), maar door de versterkte promotie-/degradatieregeling moet SJS dus nacompetitie spelen. In ieder ander seizoen was je allang en breed veilig in de middenmoot geëindigd, maar het is niet anders.

Het spel van de laatste weken laat echter zien dat SJS deze met vertrouwen tegemoet kan zien, hoewel het op zich staande wedstrijden blijven.

Op zaterdag 10 juni speelt SJS thuis tegen de winnaar van het duel FC Assen – DVC Appingedam (beide uitkomend in de 4e klasse en periodekampioen). Lukt het SJS deze wedstrijd winnend af te sluiten, dan speelt het de finale op zaterdag 17 juni tegen de winnaar van het duel Onstwedder Boys – HSC.

Geen onbekenden voor SJS, want menig derby werd al eerder gespeeld en HSC was afgelopen seizoen competitiegenoot (thuis 4-0 winst, uit 3-1 verlies). En laat dat laatste uitduel tegen HSC SJS de rechtstreekse handhaving hebben gekost. Er staat dus nog een rekening open, maar hoe dan ook wordt het een enorm spannend slot van dit seizoen.

Het speelschema voor SJS

Ter voorbereiding speelt SJS donderdagavond vriendschappelijk tegen NEC Delfzijl, dat uitkomt in 3C en ook nacompetitie moet spelen.

SJS hoort met deze selectie echter thuis in de 3e klasse, dus we hopen en verwachten heel veel steun van alle leden, vrijwilligers en supporters! Allereerst op zaterdag 10 juni, aftrap 14.30 uur!

Back To Top