skip to Main Content

SJS gaat spannend competitieslot tegemoet

Na de nederlaag tegen HSC had SJS maar 1 opdracht en dat was punt(en) pakken tegen de kersverse kampioen ZZVV! Uiteindelijk gaf het kwaliteitsverschil de doorslag, want hoewel het er de gehele wedstrijd misschien in had gezeten, ZZVV voetbalde en scoorde nu eenmaal gemakkelijker dan SJS en ging er met de winst vandoor. De nederlaag betekent nog twee reguliere speelrondes tussen hoop en vrees. Wonder boven wonder is rechtstreekse handhaving nog mogelijk, maar het degradatiespook ligt ook nog op de loer.

De openingsfase was voor SJS, dat goed uit de startblokken kwam. In het eerste kwartier kreeg het twee opgelegde kansen. De eerste was van Tolner en de tweede van Heidema, maar beiden faalden oog-in-oog met de doelman. Het probleem van SJS dit seizoen. Voetballend oogt het allemaal wel goed, maar in de laatste fase mist vaak de absolute killersmentaliteit om de kansen af te maken. Ook deze zaterdagmiddag voetbalt het heel wat makkelijker als de ballen er in de beginfase in gaan, maar dat bleek wederom niet het geval.

Daarna kwam ZZVV, wakker geschud uit de kampioensroes, beter in haar spel en dan zie je meteen over hoeveel kwaliteit de ploeg beschikt. In de 15e minuut vuurde Paul Bos op het doel en De Jonge wist ternauwernood de bal te keren. In de rebound was topscorer van 3D, Jovanni van Dijk, er als de kippen bij maar hij schoot wederom tegen de goed keepende De Jonge aan en maakte vervolgens hands. SJS was echter gewaarschuwd.

Toch bleef de wedstrijd daarna in evenwicht. Beide ploegen probeerden de aanval te zoeken, maar het was warm en dat was ook even weer wennen voor de heren voetballers. Na de drinkpauze kwamen onze gasten dan toch op voorsprong. Paul Bos liet Gijs Raadsveld zijn hielen zien en leverde een puntgave voorzet af op Jovanni van Dijk, die met een simpele voetbeweging de bal in het doel dirigeerde, 0-1. De pass van ex-prof Wouter Marinus was er ook eentje van grote klasse. Dit betekende eveneens de ruststand.

Na rust begon SJS meer druk naar voren te zetten op zoek naar de gelijkmaker. En dat duurde niet lang. Eerst liet Thom Boels zijn klasse zien, echter kwam zijn geplaatste afstandsschot via de lat weer in het veld. Toch viel de gelijkmaker snel daarna. Floris Wientjes kreeg een afgeslagen corner voor zijn voeten, kapte naar zijn goede linkerbeen en schoot de bal onberispelijk binnen, 1-1. En SJS lag op koers voor een goed resultaat.

Toch mocht het dat gevoel maar 8 minuten koesteren, want toen liet ZZVV weer even zien de terechte kampioen te zijn. Op de rechterflank brak Jovanni van Dijk door na balverlies van de Knoalsters. Zijn voorzet kwam perfect neer op het hoofd van Paul Bos, die Raadsveld aftroefde en de bal schitterend tegen de touwen knikte, 1-2. SJS  moest weer in de achtervolging, waardoor er meer ruimte ontstond op het veld.

Dos Santos en Timmer kwamen in het veld voor wat meer aanvallende impulsen, maar Thom Boels moest er noodgedwongen af. Hij was moegestreden en had wat last. In de 75e minuut was toch SJS dichtbij een nieuwe gelijkmaker. Wientjes vuurde de bal op doel, maar deze werd vlak vóór de lijn geblokt. ZZVV maakte dankbaar gebruik van de ruimte en besliste in de 77e minuut het duel. Janou van Veen werd vrij voor het doel gezet en werkte rustig af, 1-3.

Trainer Schaart wisselde de moegestreden Veldhuis en Kingma voor Leffers en Dekker, die na lang blessureleed zijn rentree kon maken. Een belangrijk moment voor hem en SJS. Fijn dat je er weer bij bent, Nieck! Het mocht allemaal niet baten. Ook de goal van Timmer in de 90e minuut kwam te laat, 2-3. Even daarvoor en daarna kreeg ZZVV ook nog grote kansen op een grotere uitslag, maar SJS bleef hopen op dat wondertje dat helaas uitbleef. Of het had Heidema moeten zijn, die nog een bal uit een vrij onmogelijke hoek in het zijnet schoot, maar verder dan dat kwam SJS niet meer in de blessuretijd.

En zo verloor het, weliswaar niet weggespeeld, toch van koploper en kampioen ZZVV. Absoluut geen schande en het vertoonde spel biedt hoop voor het spannende slot van de competitie. Aankomende zaterdag staat de absolute kraker en derby tegen SV Borger op het programma. SV Borger won van DKB en passeerde SJS daarmee op de ranglijst, maar zorgde er tevens voor dat SJS zich ook nog rechtstreeks zou kunnen handhaven. Dan is er wel een wondertje nodig en moet DKB beide wedstrijden verliezen en SJS beide winnen, want ook SV Borger aast nog op de 8e plaats. Grote belangen dus aankomende zaterdag op sportpark De Drift in Borger. Aftrap is om 14.30 uur!