skip to Main Content

SJS is SV Borger ruim de baas (0-7)

SJS boekte zaterdag een dik verdiende zege tegen een opnieuw zwak SV Borger. Vooraf werd er al gespeculeerd dat bij winst SJS nog een klein kansje zou behouden op de fel begeerde 8e plaats, maar datzelfde doel hadden ook de gastheren voor ogen. Zij stonden namelijk 1 puntje voor op de Knoalsters. Maar beide ploegen waren afhankelijk van de resultaten van DKB en WVV. Dat was allemaal voor latere zorg, eerst maar eens beginnen aan de N374-derby. Thuis had SJS geen kind aan SV Borger (4-1), maar de ploeg van Arne Joling had de week ervoor toch het fysiek sterke DKB aan de kant gezet (2-3) en ging daarmee op de ranglijst SJS voorbij.

Heerlijke omstandigheden en een goede grasmat aan de Drift met veel publiek langs de lijn. SJS begon sterk en was in de eerste tien minuten al twee keer gevaarlijk opgedoken voor het doel van doelman Wolters, maar Heidema stond eenmaal buitenspel en zijn geblokte schot ging over het doel. Borger probeerde met name via Van der Span voorwaarts te trekken, maar de verdediging onder leiding van een uitstekend spelende Zuidema had er weinig problemen mee. Opmerkelijk moment in de beginfase was dat onze routinier Veldhuis bij een duel met Kenter door laatstgenoemde voor ‘opa’ werd uitgemaakt, maar Kenter zagen we de rest van het duel niet meer en speelde zeer zwak. Iets met hoogmoed en …

Langzamerhand trok SJS de wedstrijd naar zich toe en kwam het ook verdiend op voorsprong. Eerst was Heidema dichtbij, maar Wolters redde. Uit de corner gaf Boels voor en liep Raadsveld de bal binnen, 0-1. Pas na 32 minuten kon Borger daar het eerste wapenfeit tegenover stellen. Gustin kwam echter verkeerd uit en schoot de bal hoog over. Kort daarna was het wederom SJS dat scoorde. Een vrije trap werd bij de tweede paal gelegd waar Rijkens de bal voor het doel kopte. Voor de ingelopen Tolner was het vervolgens een koud kunstje om de bal in het doel te rammen, 0-2.

Zoals vaker dit seizoen deed SJS zich bijna zelf nog de das om. Knullig balverlies van Venema leidde een aanval van SV Borger in, maar Zuidema kon gelukkig nog redden. Daarmee gingen beide ploegen met 0-2 aan de thee. In de rust wisselde Joling maar liefst drie spelers en het begin van de tweede helft begonnen de gastheren furieus. SJS kwam er even tien minuten niet aan te pas. Gelukkig had spits Gustin zijn vizier niet op scherp, want een uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer was niet aan hem besteed. SJS kwam goed weg. Borger bleef drukken, maar met wat kunst- en vliegwerk bleef de voorsprong behouden.

De storm ging wat liggen en SJS benutte de geboden ruimte goed. In de 65e minuut waren doelman Wolters en zijn verdedigers in de kluts, waardoor Tolner er als de kippen bij was de bal tegen de touwen te schieten, 0-3. De wedstrijd was beslist, de gastheren mentaal geknakt en SJS freewheelde naar een grote overwinning. Het werd geen strobreed meer in de weg gelegd. Floris Wientjes tekende in de 70e minuut voor de 0-4 en dat bleek een mooi verjaardagscadeautje voor de jarige Adri van der Vegt, die vol trots langs de kant keek en altijd kijkt naar de verrichtingen van zijn kleinzoon.

Trainer Schaart begon met wisselen, zodat ook de brede bank aan speelminuten toekwam. Kingma, Timmer en De Koe kwamen voor Kroese, Wientjes en Boels. En ook de invallers van zich spreken. Het eerste balcontact van Arwen de Koe was een puntgave voorzet op Heidema, die Wolters het nakijken gaf, 0-5. Ook Dos Santos en Springer kwamen nog in het veld. Zij vervingen Heidema en Raadsveld.

SJS ging door waar Borger allang gestopt was. De Koe had er zin in en beloonde een uitstekende actie met de zesde treffer van SJS. En alsof dat niet genoeg was, had hij in de blessuretijd ook nog een prachtige voorzet op Jan Springer. Laatstgenoemde kopte beheerst raak en zo declasseerde SJS de gastheren volledig en werd de eindstand bepaalt op 0-7. Een prachtige en welkome overwinning voor de ploeg van trainer Schaart en hoe belangrijk de zeven doelpunten uiteindelijk blijken te zijn, zien we aankomende zaterdag.

Door het verlies van WVV en de winst van DKB is er nog 1 scenario mogelijk voor SJS om zich rechtstreeks te handhaven. Wanneer WVV (dat op bezoek gaat bij FC Zuidlaren) verliest en SJS wint in de thuiswedstrijd tegen Vitesse ’63, stijgt het naar de veilige 8e plaats en handhaaft het zich rechtstreeks in de 3e klasse. Theoretisch zou het zelfs DKB nog kunnen achterhalen, maar dat zal dan moeten verliezen tegen het reeds gedegradeerde CSVC en komt het aan op het doelsaldo. Bij ieder ander scenario is SJS veroordeelt tot nacompetitie om zich te handhaven in de 3e klasse.

We hopen je volgende week zaterdag te mogen begroeten op ons sportpark en SJS 1 te supporten in deze strijd om handhaving. De wedstrijd begint om 15.00 uur!