skip to Main Content

SJS en Jos Schaart nemen na het seizoen afscheid

Voetbalvereniging SJS gaat voor het seizoen 2024-2025 op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. In goed overleg hebben bestuur en hoofdtrainer Jos Schaart afgesproken dat dit het laatste seizoen van de samenwerking is met hopelijk een fantastisch afscheid, want de doelstelling is en blijft ongewijzigd.

Van beide kanten is nogmaals bevestigd dat een directe terugkeer naar de 3e klasse het ultieme doel blijft en dat bestuur, staf en spelers daar alles aan zullen doen om dit te bewerkstelligen. Er wordt naar volle tevredenheid samengewerkt en dus staan alle neuzen dezelfde kant op voor aankomende zaterdag.

Coronaseizoen
Sinds het seizoen 2020-2021 is Jos Schaart hoofdtrainer bij SJS. Zijn eerste klus als eindverantwoordelijke en direct met de nodige uitdagingen. Corona gooide al snel roet in het eten en er werden slechts drie competitiewedstrijden gespeeld (2x winst, 1x verlies).

Promotie een feit
Het seizoen erop was het direct raak! Na een spannende competitie eindigde SJS als derde wat recht gaf op nacompetitie voor promotie. In een zinderende halve finale werd afgerekend met FC Franeker (3-2), waarna SJS derdeklasser BSVV trof in de finale. Na 90 minuten stond het nog 0-0, maar in de verlenging trok SJS de wedstrijd na zich toe en won uiteindelijk dik verdiend met 3-0. De vurige promotie naar de derde klasse was een feit.

Toch weer stapje terug
Het seizoen in de derde klasse verliep wisselvallig en door de versterkte promotie-/degradatieregeling moest SJS toch weer de nacompetitie in (ondanks dat het op plek negen van veertien eindigde). In de halve finale trof het FC Assen en na strafschoppen werd de finale bereikt. Rivaal en buurman Onstwedder Boys was daarin de tegenstander.

In Musselkanaal viel voor SJS uiteindelijk het doek. Voor 800 toeschouwers verloor het na verlenging met 3-2 van de Boys en moest het direct een stapje terug doen.

Eindigen met een promotie?
Het huidige seizoen begon sterk, maar na twee nederlagen op rij moet SJS de rug rechten en aankomende zaterdag een goed resultaat neerzetten tegen koploper SV Borger.

Het bestuur wenst staf en spelers veel succes en treft de voorbereidingen voor de zoektocht naar de juiste opvolger voor Jos Schaart. Hopelijk met een herstart in de derde klasse van het zaterdagvoetbal.

Interesse? Neem contact op met voorzitter Marc van der Aa op 06 45 64 62 51.

Back To Top