skip to Main Content

Bestuur SJS betreurt gestaakte wedstrijd ten zeerste

Het bestuur van voetbalvereniging SJS wil graag reageren op het staken van de wedstrijd SJS-HSC. Allereerst betreuren we ten zeerste het feit dat een 2-tal HSC-spelers zich racistisch bejegend voelen/hebben gevoeld. Het past in geen enkel opzicht bij onze voetbalvereniging, waar we voor staan in onze maatschappelijke betrokkenheid en we nemen zelf ver afstand van racisme en discriminatie.

Het vandaag gepubliceerde artikel in het Dagblad van het Noorden, geschreven door Thijs de Jong, is er eentje die ons hard in ons blauwe-witte hart raakt en aan beide kanten spelers heeft beschadigd. Net als HSC het opneemt voor haar speler(s) zal SJS dat hetzelfde doen. Beide verhalen zijn helaas dusdanig tegenstrijdig dat we uiterst voorzichtig willen blijven in het vinden van de juiste woorden en vooral niet willen oordelen, maar ons nu vooral op feiten willen baseren.

Het incident valt absoluut niet goed te praten, maar we zoeken naar een oplossing waar alle partijen mee verder kunnen en willen. Een oplossing, die vóór het publiceren van dit artikel, door beide voorzitters (Hans Nijland aan de kant van HSC en Marc van der Aa aan de kant van SJS) is besproken in een prettige onderlinge verstandhouding. Met de intentie om gezamenlijk te bekijken hoe we de gemoederen kunnen bedaren, hoe de gestaakte wedstrijd met onderling respect/acceptatie kan worden uitgespeeld en ook hoe beide ploegen elkaar in het voorjaar van 2023 kunnen treffen voor de terugwedstrijd in Hoogezand-Sappemeer.

Onze voorzitter zal in nauw contact blijven staan met Hans Nijland, voorzitter van HSC. Daarnaast blijven we in contact met onze spelers, de KNVB en alle betrokkenen. We nemen dit als bestuur zeer serieus en willen niets liever dan dat het nooit was gebeurd. Helaas kunnen we dat niet terugdraaien.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, voel je vrij om te mailen met bestuur@vvsjs.nl of bel/app met onze voorzitter.

Namens het voltallige bestuur,

Marc van der Aa
Voorzitter

p.s. Indien er mensen zijn, die gistermiddag aanwezig waren en iets gezien of gehoord hebben, kunnen zij eveneens contact opnemen met het bestuur

Back To Top