skip to Main Content

SJS verliest verdiend van FC Klazienaveen (2-0)

Het is SJS niet gelukt een resultaat te halen bij de nummer twee van de ranglijst, FC Klazienaveen. Op sportpark De Planeet werd met 2-0 verloren. Uiteraard geen schande, maar SJS was de gehele wedstrijd niet bij machte om een vuist te maken tegen de fysiek sterke Drenten.

De ziekenboeg van SJS wil ook maar niet leegstromen, dus het was nu ook weer een puzzel voor trainer Schaart. Op de bank slechts twee wissels (Smid en Leffers van SJS 2), maar wel dezelfde basis elf (doelman De Jonge in plaats van Bos) dat twee weken geleden nog een prima overwinning boekte bij Veenhuizen (1-4).

De gehele wedstrijd was als volgt samen te vatten. FC Klazienaveen had de bal en SJS beperkte zich tot haar defensieve stellingen. Dat lukte de eerste helft prima, want nooit werd het echt heel gevaarlijk. Dat was vooral te danken aan de thuisploeg, dat de echte scherpte miste in de afronding. Zoals altijd een compliment aan de hechte defensie van de Knoalsters. Als er dan toch enig initiatief werd genomen richting het doel van FC Klazienaveen dan deed Tolner daar nog het meest zijn best voor. Deze jongeling liet weer zien over welk voetballend vermogen, snelheid en techniek hij beschikt. Een pareltje in de selectie van SJS zonder iemand anders tekort te willen doen overigens.

De ruststand was derhalve 0-0 en dat paste prima in het straatje van SJS dat voor een puntje gekomen was. In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Toch nam SJS iets meer risico en dat mondde bijna uit in een vrije doortocht voor Heidema. De laatste man van de thuisploeg maakte echter opzichtig hands. Scheidsrechter Wenting wachtte het voordeel niet af en gaf SJS een vrije trap. Zonder overigens de laatste man met een gele kaart te bestraffen.

Naarmate de tijd vorderde, werden de ruimtes op het veld groter. SJS kreeg toch een tegentreffer te verwerken en dat was, gezien het wedstrijdverloop, een terechte voorsprong voor FC Klazienaveen, 1-0. Daarmee was de wedstrijd voor het gevoel eigenlijk wel gespeeld. SJS probeerde wel, maar kon niet. FC Klazienaveen gooide uiteindelijk de wedstrijd in het slot met nog een treffer. En zo verloor SJS en naderde FC Klazienaveen koploper ZZVV tot op 2 punten.

SJS mag de wonden likken en zaterdag proberen om tegen HSC wel een goed resultaat neer te zetten. Dat zou heel welkom zijn richting de winterstop, want de laatste wedstrijd is namelijk uit tegen koploper ZZVV. Anders kon de ploeg van trainer Schaart nog weleens in mineur de winterstop in gaan. Laten we hopen dat dit niet het geval is.

Na de wedstrijd SJS-HSC, dat gewoon om 14.30 uur begint aan de Julianastraat, staat het grote scherm natuurlijk aan voor de achtste finale Nederland-Verenigde Staten. Blijf nog even gezellig kijken.

Back To Top