skip to Main Content

SJS wint van SPW, maar blijft wisselvallig (1-3)

SJS speelde dinsdagavond 30 augustus haar laatste oefenwedstrijd, voordat het seizoen 2022-2023 afgetrapt wordt met de bekerwedstrijden. Op sportpark Noord was zondag vierdeklasser SPW de tegenstander.

Met gelegenheidscoach Marc van der Aa op de bank (trainer Schaart en assistent-trainer Boels waren beiden verhinderd), aangevuld met elftalleider Johannes Koeman en verzorger Bert Molema startte SJS met de volgende basis elf: De Jonge, Raadsveld, Zuidema, Venema en Tolner; Kroese, Rijkens en Boels; Dos Santos, Springer en De Koe. Op de bank begonnen Oosting, Hommes, Heidema, Kingma en Wientjes.

SJS speelde een goed eerste kwartier met aardig combinatiespel, diepgang en lopende mensen. SPW wist zich er geen raad mee en al snel lag de 0-1 tegen de touwen. Niet veel later was SJS opnieuw gevaarlijk en werd ook de tweede treffer binnen gekopt door een prima spelende Tolner. Smetje was het vroege uitvallen van Raadsveld (enkelblessure), waardoor coach Van der Aa moest schuiven. De Koe zakte twee linies terug en Oosting kwam als rechtsbuiten.

SJS ging door met het zoeken naar goals. Springer was dichtbij, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. SPW deelde af en toe een speldenprikje uit, maar kwam er eigenlijk niet aan te pas. Doelman De Jonge beleefde een rustige eerste helft. Vlak vóór rust werd het 0-3. Springer pikte zijn goaltje mee na prima voorbereidende werk van Dos Santos en Tolner.

Na rust werd er volop gewisseld, zodat iedereen aan voldoende speeltijd toekwam. Heidema, Wientjes en Hommes kwamen in het veld voor Tolner, Dos Santos en Boels. Dat SPW vrij snel na rust scoorde, was meer toeval dan dat het een uitgespeelde aanval betrof. Een uitverdedigende actie werd hoog naar voren geramd en door een inschattingsfout van de SJS-defensie stond de spits van SPW vrij voor doelman De Jonge, die verbouwereerd de bal in het doel zal ploffen, 1-3.

Daarna probeerde SJS de draad van de eerste helft weer op te pakken, maar dat lukte maar mondjesmaat. SPW zakte verder in en schonk de zaterdag derdeklasser maar weinig ruimte. SJS breidde teveel door het drukke centrum, maar desalniettemin had het de score verder mogen en kunnen opvoeren. In de tweede helft waren er zeker 4 tot 5 kansen niet besteed aan de Knoalster ploeg, waardoor de schade voor SPW beperkt bleef tot de goals gescoord in de eerste helft. Onder andere Heidema, Springer en Dos Santos hadden vrije kopkansen, maar gingen daar niet goed mee om.

SJS speelde slordiger, leed vaker balverlies en liep teveel met de bal waar in de eerste helft het combinatievoetbal en het gevaar over de flanken niet te beteugelen was voor SPW. Het is het patroon van deze voorbereiding. Een goede eerste helft opgevolgd door een matige tweede. Positief punt is dat SJS de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was en SPW geen moment het gevoel gaf in de wedstrijd te kunnen komen.

En dat er winnend werd afgesloten! Een goede generale voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Aankomende zaterdag op sportpark De Slenk staat SV Mussel te wachten in de eerste bekerwedstrijd. En volgens de statistieken staat er nog een rekening open. Aftrap 14.30 uur.