skip to Main Content

SJS hard onderuit tegen FC Assen (1-5)

SJS werd op een stevige nederlaag getrakteerd door directe concurrent in de titelstrijd, FC Assen. En daar viel eigenlijk weinig op af te dingen. Op een voorjaarsachtige zaterdagmiddag werd er toch uitgeweken naar het kunstgras, omdat het hoofdveld nog te drassig en zacht was om op te spelen. De Knoalster equipe kon rekenen op de terugkeer van de fysieke (duel)kracht van Ronald Zuidema (vorige keer afwezig) en Cas Groenewold (hij zat een schorsing uit), maar miste nog altijd een handvol aan geblesseerde basiskrachten als Thom Boels, Gijs Raadsveld, Kay Rijkens en Floris Wientjes.

Waar vorige week ternauwernood nog de winst uit het vuur werd gespeeld tegen SCN moest SJS vandaag haar meerdere erkennen in FC Assen. Een tegenstander waarvan in de heenwedstrijd nog dik werd gewonnen (1-7), maar de laatste periode zijn de Assenaren volop aangehaakt in de titelstrijd en kan het zo maar eens de voornaamste titelkandidaat zijn. Het is een talentvolle en makkelijk voetballende ploeg gebleken, dus ook SV Borger, Hollandscheveld en CSVC zijn gewaarschuwd.

Toch was er in de eerste helft weinig aan de hand, zo leek het althans. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en voor het gevaar werd er niet gezorgd in het eerste deel van de wedstrijd. SJS trad aan met gelegenheidsspits Tom Timmer, maar hij was vooral zoekende. Met de snelle spelers op de flanken kwam SJS wel voor de goal, maar echt gevaarlijk werd het dus niet.

Op het half uur kwam SJS dan toch op voorsprong. Een vrije trap werd in de zestien niet goed verwerkt door de Asser defensie en verdediger Frank Venema was er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te schieten, 1-0. Een opluchting aan de kant van SJS, want het spel was niet al te best maar op voorsprong komen natuurlijk des te prettiger.

In het laatste kwartier zette FC Assen de defensie van SJS meer en meer onder druk en daaruit viel dan al snel de gelijkmaker. Over de rechterkant werd er niet genoeg druk op de bal gezet en in de voorzet werd Zuidema uit zijn rug verrast door de inkomende Alessandro Hut, die in de 34e minuut doelman Bos kansloos liet, 1-1. SJS probeerde de rust te halen met een gelijkspel, moest afscheid nemen van de geblesseerd uitgevallen Luc Panneman (hij werd vervangen door Rick Breedveld) en dus moest trainer Schaart weer schuiven in zijn elftal. Het werd er daardoor allemaal niet beter op en FC Assen profiteerde wederom van matig verdedigen. Het was Deniz Demircioglu, die geheel vrij de bal bij de tweede paal kon binnentikken, 1-2 en tevens de ruststand.

Direct na rust was SJS nog dichtbij de gelijkmaker, maar Tom Timmer wist zijn hoofd niet goed tegen de bal te krijgen. Vervolgens was de wedstrijd al snel beslist, want de bal ging niet veel later op de stip. Een koud kunstje voor opnieuw Alessandro Hut om de derde Asser treffer tegen de touwen te schieten, 1-3. In het vervolg van de wedstrijd kon SJS geen vuist meer maken en wisten de Assenaren nog uit te lopen naar een hogere score. Het werd uiteindelijk 1-5 en daarvan profiteerden de Assenaren die op de ranglijst SJS passeren en in het spoor blijven van koploper SV Borger (dat met 4-0 won van SVBO). Door het gelijke spel tussen Hollandscheveld en CSVC blijft SJS voorlopig op de derde plaats staan en blijft het spannend boven in 4F. De koppositie is verder uit het zicht, dus kan SJS zich voorlopig concentreren op het vasthouden van plek drie.

Op zaterdag 2 maart staat het uitduel bij SV Mussel gepland en laten we hopen dat de ziekenboeg van SJS dan wat verder leeggelopen is.

Back To Top