skip to Main Content

Jorn Rijkens als nieuwe assistent-scheidsrechter bij SJS

De staf van SJS 1 ziet er in het huidige seizoen behoorlijk anders uit dan voorgaande seizoenen en dus stellen we graag de nieuwe gezichten aan jullie voor. We sluiten de rij met onze nieuwe assistent scheidsrechter Jorn Rijkens. We zijn heel blij met dat hij de vlag heeft opgepakt en overgenomen van Erwin Panneman. Welkom bij SJS, Jorn!

Wat mooi dat je onze vereniging komt versterken als assistent-scheidsrechter. Vertel eens iets over jezelf. Wie ben je? Wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Jorn Rijkens, ik ben 32 jaar oud, getrouwd met Daniëlle en hebben 1 dochter van 4. In het dagelijks leven werk ik als procesoperator in Ter Apelkanaal. Verder probeer ik zo vaak mogelijk naar SV Meppen te gaan met een paar jongens uit de buurt. Dat doen we nu zo’n jaar of 10!

Hoe kwam je uiteindelijk bij SJS terecht?
Door mijn broertje Kay ben ik bij SJS terecht gekomen. Je gaat in de jeugd af en toe kijken en sinds Kay in het eerste speelt, ben ik vaker gaan kijken. 

Je jongere broer Kay voetbalt al jaren in het eerste van SJS. Gelukkig kun je hem niet afvlaggen voor buitenspel, haha. Maar wat vind je van zijn prestaties?
Volgens mij heeft hij het goed naar zijn zin bij SJS en als je passie en plezier in het spelletje hebt, komt de prestatie vanzelf. Maar je doet het uiteindelijk wel als team! Ook hij kan het niet alleen.

Je loopt nu een aantal weken bij onze eerste selectie en binnen de vereniging. Wat zijn je eerste indrukken?
Volgens mij hebben we een leuke mix van jongere spelers en wat meer ervaren spelers en die mix is goed. Het is gewoon een leuke gezellige groep, die naast het voetbal ook met elkaar op pad gaat. Ik ben goed opgevangen door de jongens en heb het gevoel dat ik er al jaren bij loop. Ik vind ook dat de supporters die elke week langs de lijn staan een aanwinst zijn voor SJS. Zowel uit als thuis zijn ze erbij.  

SJS komt op mij over als een rustige en gezellige “ons kent ons” club. Het maakt ook niet uit in welk team je speelt, iedereen is even belangrijk. Dat gevoel krijg ik bij de club. 

Sport je zelf ook nog? Zo ja, wat doe je?
Ik ben 5 jaar geleden door mijn knie gegaan en hierdoor kan ik niet meer voetballen. Ik ben eigenlijk vanaf mijn 5e altijd met een bal bezig geweest. Door te gaan vlaggen ben ik toch nog “actief” met het spelletje bezig.

Wat zijn jouw verwachtingen van het komende seizoen? Wat hoop je te kunnen bijdragen aan onze vereniging?
Dit seizoen gaan we een stapje omhoog, waardoor we tegenstanders krijgen die de jongens nog niet hebben gehad. Hierdoor vind ik het lastig te voorspellen waar we gaan eindigen. Als we goed zijn, kunnen we van iedereen winnen is mijn idee. Ik hoop dat we ons rechtstreeks kunnen handhaven! Ik denk dat we dan een goed seizoen hebben gedraaid met elkaar. 

Wil je nog iets kwijt?
Mocht er een team zijn, die een keer een grensrechter nodig heeft of eventueel een keer een scheidsrechter, dan mogen ze me altijd vragen. Alleen kunnen we niks, maar met elkaar kunnen we veel!

Back To Top