skip to Main Content

SJS en WVV delen de punten (2-2)

Na de smadelijke nederlaag tegen CSVC van vorige week nog in het achterhoofd moest en zou SJS zich herstellen. WVV kwam op bezoek en op het kunstgras aan de Julianastraat kregen de toeschouwers een vermakelijk duel voorgeschoteld. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het gelijke spel (2-2) was uiteindelijk een goede afspiegeling van de onderlinge krachtsverhoudingen.

SJS schoot daadwerkelijk uit de startblokken, want al in de eerste minuut kwam het op voorsprong. WVV had de bal nog maar nauwelijks geraakt of het was Gerwin Heidema, die opdook voor de Winschoter doelman en beheerst de openingstreffer voor zijn rekening nam, 1-0. Het was alweer zijn 11e doelpunt van het seizoen en een kick-start voor de Knoalsters.

Echter, de kampioen van vorig seizoen is een geduchte tegenstander en heeft kwaliteit genoeg in de ploeg om SJS het wederom lastig te maken. Dat bleek al vrij snel naar de snelle voorsprong, want binnen vijf minuten na de Knoalster treffer moest doelman De Jonge al twee keer handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Hij deed dit met verve door een kopbal en afstandsschot uit zijn doel te ranselen. WVV bleef gevaarlijk door met name hoekschoppen en de 5e leidde de gelijkmaker in. In de 25e minuut werd de bal weer strak voor het doel geslingerd en ditmaal was Mollema alert om de bal het laatste zetje te geven, 1-1.

De wedstrijd lag helemaal open en beide partijen gingen vol voor de overwinning. Het was Kelvin Oosting, die in de 28e minuut de 2-1 had moeten maken, maar hij faalde oog-in-oog met de doelman. Kort vóór het rustsignaal kwam WVV nog gevaarlijk dichtbij een tweede treffer, maar Mollema schoot op de paal. En zo zochten beide partijen de kleedkamers op met een 1-1 tussenstand.

In de tweede helft werd al gauw duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou blijven tot aan het laatste fluitsignaal. Zoals ook eerdere duels tussen beide ploegen in voorgaande seizoenen en vóór de winterstop toen beide ploegen ook de punten deelden. Het was WVV dat het beste uit de kleedkamers kwam en op voorsprong kwam. Een afstandsschot kreeg doelman De Jonge onvoldoende onder controle, waardoor Mike Timmer in de gelegenheid werd gebracht om de rebound binnen te schieten, 1-2.

SJS moest in de achtervolging en kwam al snel weer gelijk. Een terechte vrije trap op randje zestien werd door Wientjes binnengeschoten en nog geen vijf minuten na de achterstand stond het alweer gelijk, 2-2. Een aderlating voor SJS was de vroegtijdig wissel van Gerwin Heidema. In de eerste helft kwam hij ongelukkig in botsing met zijn opponent en niet geheel fris moest hij van het veld. Met hem werd ook Oosting gewisseld en Frank Venema en Faizel dos Santos kwamen in hun plaats. Venema terug van een blessure en dos Santos van een schorsing.

De wedstrijd bleef spannend, maar lang niet altijd goed. Beide ploegen hadden na de gelijkmaker elkaar flink in de tang en de kansen werden spaarzaam. SJS-trainer Schaart wisselde van tactiek en wisselde Kingma voor Raadsveld. Later kwam ook Springer nog de moegestreden Arwen de Koe vervangen. Echt uitgespeelde aanvallen wist SJS niet meer te creëren, maar WVV zette er ook weinig tegenover.

Toch waren de gasten nog het meest dichtbij een overwinning. Vlak vóór tijd moest doelman De Jonge zich nog flink strekken om zijn ploeg voor een nederlaag te behoeden. Met een uitgestoken been pareerde hij de bal, die naast rolde. De hoekschop leverde geen gevaar meer op. Niet veel later werd de wedstrijd in de geschiedenisboeken gefloten door scheidsrechter Westerloo.

En zo leverde het gelijkspel voor beide ploegen niet zoveel op. SJS blijft aan de onderkant van de middenmoot hangen en moet oppassen dat het gat met de plaatsen 8 en hoger niet te groot gaat worden. Voor rechtstreekse handhaving is dit een noodzakelijk kwaad. Het seizoen is nog lang, maar een nieuwe overwinning is zeer wenselijk voor de ploeg van trainer Schaart. Momenteel staat SJS op een 11e plaats met 15 punten uit 14 wedstrijden.

De komende twee weken staan er geen wedstrijden op het programma. Op zaterdag 4 maart hervat SJS de competitie met de cruciale uitwedstrijd tegen Hollandscheveld. Winst is dan het enige dat telt, maar daar zal Hollandscheveld net zo over denken.

Back To Top