skip to Main Content

Een collectieve offday voor SJS, CSVC wint met 5-0

SJS bewees zichzelf een enorm slechte dienst en zal vooral in de spiegel moeten kijken na de zeperd tegen de nummer laatst, CSVC uit Coevorden. Waar vorige week een goede overwinning werd behaald op SV Borger en daarmee SJS weer een beetje omhoog kon kijken, kreeg het geen vervolg. En dat is doodzonde. Was het onderschatting, hoogmoed of gemakzucht? SJS zakte zaterdagmiddag collectief door de ondergrens en hielp CSVC aan een gemakkelijke overwinning. Het werd maar liefst 5-0.

Ja, de blessurelijst van SJS is nog steeds uitgebreid. Nu haakten Arwen de Koe en Frank Venema op het laatste moment af wegens ziekte, maar met nagenoeg dezelfde basis als tegen Borger kon er toch met vertrouwen afgereisd worden naar Coevorden. Immers, De Coevordenaren beleven een moeilijk seizoen en stonden op de laatste plaats. SJS was na de winterstop nog ongeslagen en zou bij winst de plek in de brede middenmoot verstevigen. Maar daar kwam helemaal niets van terecht, terwijl vooraf nog zo werd gewaarschuwd. Iedere wedstrijd in 3D zal SJS moeten knokken voor de punten, als team, als collectief.

Op een zonovergoten sportpark De Klinkenvlier zag het publiek een ploeg, die wilde knokken voor de overwinning en een ploeg, die als collectief faalde. SJS schonk de thuisploeg al snel een voorsprong. In de 4e minuut werd weifelend opgetreden door doelman De Jonge, waardoor hij en Levi Kingma allebei afwachtten wie zou ingrijpen. Spits Ucan was er als de kippen bij om het cadeautje uit te pakken, 1-0. Een matig begin, maar dat zou toch wel gelijmd kunnen worden? Op een prachtige grasmat kroop SJS wat meer uit haar schulp en zodra er maar iets van druk op de Coevorder defensie werd gezet, mondde dat uit in de eerste mogelijkheid voor Heidema. Hij schatte de bal net verkeerd in en kon daarmee de keeper niet verrassen.

Het was voor de rest van de eerste helft kommer en kwel bij de Knoalsters. Simpele passes kwamen niet aan, duels werden niet of te laat aangegaan en CSVC profiteerde daar maximaal van. Behalve dat ze de trekker nogmaals wisten over te halen. Een van richting veranderd schot ging rakelings naast en de paal behoedde SJS voor een grotere achterstand. Aan de andere kant had Rijkens met een kopbal SJS langszij kunnen brengen, maar hij kopte recht op de keeper af. Vlak vóór rust leek SJS dan toch op gelijke hoogte te komen. Heidema werd weggestuurd en hij schoot de bal werkelijk fantastisch in de rechter bovenhoek, echter besloot scheidsrechter Van der Molen het signaal van de assistent-scheidsrechter te volgen, buitenspel. En zo zochten beide ploegen de kleedkamers op met een minimale voorsprong voor de thuisploeg.

Nog 45 minuten om de boel recht te zetten, toch? De tweede helft was nog geen 2 minuten oud of CSVC verdubbelde de voorsprong. En weer keek de Knoalster defensie toe hoe Ruben Meijer in de rebound de bal tegen de touwen kon schieten. Doelman De Jonge was wederom geklopt en beleefde geen fijne middag. Het zou uiteindelijk de opmaat zijn voor een prettige middag aan de kant van de gastheren. En dan lukt natuurlijk ook alles.

In de 58e minuut kwam het hoogtepunt van de middag. Opnieuw Meijer kreeg de bal in zijn bezit en bedacht maar eens van een metertje of 25 de bal op het doel van SJS af te vuren. Tot afgrijzen van alles en iedereen bij SJS plofte de bal prachtig in de linker kruising, 3-0. Een wereldgoal, die de zorgen bij SJS alleen nog maar groter deed maken. Trainer Reitsma was in zijn nopje en bleef zijn ploeg hartstochtelijk aanmoedigen vanaf de zijlijn. SJS liet het gelaten over zich heen komen.

De spaarzame kansjes van SJS waren met name van buiten de zestien. Heidema nam de doelman een paar keer onder vuur, maar deze hield vanmiddag zijn doel schoon. De invalbeurten van Springer, Van der Laan en Leffers waren meer voor de statistieken en zij konden het tij ook niet meer keren. SJS was zichzelf niet vanmiddag. Het had geluk dat Leffers nog mocht blijven staan, want het haalde de doorgebroken Ucan onderuit in de zestien. Het bleef bij geel en een strafschop, maar dat betekende wel een nog grotere afstraffing voor SJS. Ucan scoorde beheerst, 4-0.

Alsof dat nog niet genoeg was, moest SJS ook nog een 5e treffer incasseren. De wijze waarop deze tot stand kwam, was typerend voor deze middag. Ucan kreeg een vrije doortocht door wederom miscommunicatie in de defensie en schoot ook nog zijn derde tegen de touwen, 5-0. De afstraffing was compleet. Gelukkig floot scheidsrechter Van der Molen niet veel later voor het einde van de wedstrijd.

Het is snel de knop weer omzetten voor SJS, uithuilen en opnieuw beginnen. Zaterdag wacht namelijk alweer de volgende belangrijke wedstrijd. Ditmaal thuis tegen WVV, ook een concurrent voor directe handhaving. De overige uitslagen waren in die zin gunstig, waardoor SJS nog wegblijft van de onderste drie plaatsen. Het zal echter wel de mouwen omhoog moeten stropen en strijden voor iedere meter en iedere bal. Met de instelling van deze middag komt het er namelijk niet.

Back To Top