skip to Main Content

Moeizame, maar welkome overwinning SJS (1-2)

Na de broodnodige overwinning in de thuiswedstrijd tegen Borger een week eerder, stond de uitwedstrijd tegen Fit Boys in Beilen op het programma. De waarde van de overwinning de voorafgaande wedstrijd zou dan ook pas deze dag blijken. Het inlopen op directe concurrenten SV Borger en Hollandscheveld zou tenslotte weer een halt toegeroepen worden als de wedstrijd tegen Fit Boys niet in winst zou worden omgezet.

Verschillende aanpassingen bleken echter noodzakelijk omdat zowel Kay Rijkens als Thom Boels te geblesseerd bleken om deze wedstrijd te spelen. Met het op het laatste moment ziek afhaken van Kelvin Oosting, Joran Leffers die een week eerder zijn middenhandsbeentje had gebroken en de langer geblesseerden Gijs Raadsveld en Kelvin Tam, moest trainer Jos Schaart opnieuw weer eens puzzelen.

Deze puzzel leidde tot de volgende basis: Robbert Zuur, Levi Kingma, Ronald Zuidema, Thijmen Raadsveld en Frank Venema; Cas Groenewold, Nieck Dekker en Tom Timmer; Arwen de Koe, Floris Wientjes en aanvoerder Gerwin Heidema. Op de bank namen Rick Breedveld, Youri Bos (nog niet klaar om te keepen, wel om te voetballen) en Mattijn Smid plaats.

De wedstrijd, die op gras gespeeld leek te gaan worden, werd op het laatste moment op last van scheidsrechter Stewart verplaatst naar kunstgras.  De eerste helft was er één van een bedenkelijk niveau bij beide partijen. Duidelijk zichtbaar was dat SJS de beter voetballende ploeg heeft, maar veel slordigheden en gehaast voetbal maakten dat Fit Boys prima in de wedstrijd bleef. Het eerste kwartier leverde een paar dreigende momenten op voor het doel van Fit Boys, maar keeper Van der West wist zijn doel schoon te houden. Korte tijd hierna gold datzelfde voor SJS keeper Zuur, die de laatste weken bij afwezigheid van Youri Bos, laat zien het keepen nog lang niet te zijn verleerd.

Na een minuut of 25 vuurde Nieck Dekker, die eindelijk weer eens aan de aftrap mocht staan, op het doel van Fit Boys maar zijn schot belandde aan de voor SJS verkeerde kant van de paal.

Hierna kabbelde de wedstrijd eigenlijk een beetje door richting de rust, waarbij SJS iets meer aanspraak mocht maken op de voorsprong maar dit ook nog lang niet overtuigend.

Net voor de rust had Arwen de Koe een goede actie in huis waarbij hij op het laatste moment de Fit Boys keeper nog op zijn weg vond. Bij de doeltrap die volgde werd goed druk gezet op de verdediging van Fit Boys. De fout die hierbij werd gemaakt werd genadeloos afgestraft door SJS. Het goede voorwerk was weer van Arwen de Koe die niet zelfzuchtig aflegde op Cas Groenewold die de voorsprong aantekende: 0-1.

In de rust wisselde Jos Schaart de niet helemaal okselfris aan de wedstrijd begonnen Tom Timmer voor Rick Breedveld die “op 6” ging spelen waardoor Nieck Dekker doorschoof naar de “10” positie.

Het duurde maar een paar minuten voordat de laatste weken toch al prima spelende Cas Groenewold besloot dat het tijd werd voor de 0-2. Op de rand van de 16-meter dreigde hij een paar keer te schieten. Toen hij dat uiteindelijk ook deed was keeper Van der West kansloos op het prachtige schot in de kruising.

De 0-2 leek de opmaat naar meer omdat SJS makkelijker de voorwaartsen vond en Fit Boys machteloos leek echt iets af te dwingen.

Twee keer Gerwin Heidema die op snelheid het de verdediging moeilijk maakte, waarbij 1 situatie was die wellicht een strafschop op had moeten leveren, leverde echter niet de 0-3 en 0-4 op waardoor het een wedstrijd bleef. Dat bleek wel toen één van de aanvallers van Fit Boys een schotje afleverde wat Robbert Zuur nog naast wist te kijken.

Fit Boys gooide meer fysiek in de ploeg wat leidde tot een aantal stevige overtredingen zonder dat de wedstrijd echt gemeen werd. Bij een corner van Fit Boys waarbij door SJS slecht werd ingegrepen, ontstond plotseling alsnog de 1-2. Volledig onnodig werd de wedstrijd die het al niet meer had moeten zijn, toch weer een wedstrijd.

Fit Boys rook bloed en bij momenten wankelde SJS even maar ook aan de andere kant bleven kansen ontstaan. Deze leidden echter niet tot goals. Met de voor Levi Kingma ingevallen Mattijn Smid en de voor Nieck Dekker ingevallen Youri Bos, werd met man en macht de 1-2 overwinning uit het vuur gesleept.

Geen hele mooie overwinning maar wel een hele welkome en het resultaat van een ploeg die toch ook als het voetballend wat minder is, steeds vaker weet te vechten mét elkaar en vóór een goed resultaat.

Dat na de wedstrijd directe concurrent Hollandscheveld verloren bleek te hebben van FC Assen, maakte deze middag voor SJS alleen maar mooier. Met nog twee wedstrijden te gaan tot de winterstop, doet SJS weer volop mee om de bovenste plaatsen.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen LEO. Als deze en de laatste wedstrijd voor de winter (uit tegen SVBO) in goede resultaten omgezet kunnen worden, dan wacht een mooie en spannende 2e competitiehelft.

Kom de mannen volgende week weer aanmoedigen aan de Julianastraat! Aftrap tegen LEO is om 14.30 uur zoals je van ons gewend bent!