skip to Main Content

SJS blij met Mark-Jan als nieuwe verzorger

Na een lange zoektocht voor de functie van verzorger/masseur zijn we zeer verheugd om te melden dat Mark-Jan Wessels onze gelederen is komen versterken. De kersverse inwoner van Wildervank is de komende seizoenen aan onze vereniging verbonden en daar zijn we heel erg blij mee. Welkom bij SJS, Mark-Jan!

Wat mooi dat je onze vereniging komt versterken als verzorger/sportmasseur. Vertel eens iets over jezelf. Wie ben je? Wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Mark-Jan Wessels, ben 44 jaar en ben net verhuisd naar Gemeente Veendam waar ik samen met mijn vriendin Regina een huis aan het water heb gekocht.

In het dagelijks leven werk ik als Frontoffice medewerker WMO bij de Gemeente Oldambt en hier neem ik alle vragen m.b.t. WMO aan.

Mijn roots liggen in Stadskanaal, dus SJS is mij zeker bekend. Ik heb er ook enorm veel zin in om hier aan de slag te gaan als sportmasseur/verzorger van het 1e elftal en zo betrokken te blijven bij een sportvereniging.

Hoe en waar is je interesse voor verzorging/sportmassage ontstaan?
Toen ik op de middelbare school zat kwam ik erachter dat Elektrotechniek niet mijn studie was, de docent vond het nog knap dat de school nog overeind stond.

Dus op zoek naar een andere studie, dat is de verzorging IG opleiding geworden. Ik heb jaren als verzorgende IG-er op een revalidatieafdeling gewerkt en hierin kwam ik vaak in aanraking met sportmasseurs en fysiotherapeuten.

Het interesseerde me enorm en wilde altijd ook een opleiding sportmassage volgen. Afgelopen jaar heb ik die stap gezet en afgelopen maand ben ik aan deze studie begonnen.

Hoe kwam je uiteindelijk bij SJS terecht?
Soms kruisen bepaalde paden zich, ik bracht mijn vriendin naar de fysiotherapeut die veel binding met SJS heeft en zij komt terug met een vacature die hij had gezien bij SJS.

Op sociaal media stond de vacature, dus ik heb direct met de voorzitter gebeld, een paar dagen later zat ik al op de koffie bij hem.

Ik wilde graag bij een sportvereniging als sportmasseur aan de slag, het is niet alleen het masseren, maar ook de sfeer, de gezelligheid, het in een team functioneren, dat bevalt me heel goed bij SJS. 

SJS neemt dit heel serieus, want zij investeren in deze opleiding en in de kwaliteit van een sportmasseur, daar hou ik van, zorgen voor zo min mogelijk blessures, kijken wat de mogelijkheden zijn als ze niet kunnen sporten en zien hoe ze goed herstellen, luisteren naar de klachten en dit serieus nemen.

Nu ga je het komende seizoen de opleiding Sportmassage volgen. Wat houd dat in? En krijg je bij SJS nog extra ondersteuning?
De studie Sportmassage volg ik in Groningen, dit is voor een jaar. Ik ben dinsdagavond en op de wedstrijddagen bij SJS en donderdagavond ben ik aan de studie. Als de studie voorbij is sluit ik donderdagavond ook bij SJS aan.

De huidige sportmasseurs die helpen mij goed op weg en krijg goed uitleg over hoe en wat ik moet bestellen, hoe ik moet intapen, hoe ik (vanuit de sportmassage) moet kijken naar de klachten van de voetballers en waar ik op moet letten. Wel heel fijn dat ik de komende maanden hier op terug kan vallen, SJS helpt me echt goed op weg en kan alles vragen. Bedankt daarvoor!

Je loopt nu een aantal weken bij onze eerste selectie en binnen de vereniging. Wat zijn je eerste indrukken?
SJS is een sportieve voetbalvereniging die investeert in goed voetbal maar ook in de mensen die dit mogelijk maken. Het is een leuke gezellige groep, maar ook het bestuur heeft het goed voor elkaar. Ze weten wat ze willen, hebben een doel met de vereniging en staan voor vele dingen open.

Ik hou van die bevlogenheid, maar ook het enthousiasme van de voetbalspelers. Leuk om hierin mee te doen, het geeft energie!

Sport je zelf ook nog? Zo ja, wat doe je?
Jazeker sport ik ook, ik heb jaren zelf korfbal gespeeld in Stadskanaal en ben hier nog steeds aan verbonden, maar ik zal niet meer zelf spelen omdat ik deze nieuwe uitdaging aanga binnen SJS.

Ik geniet van heel veel sporten, maar dan aan de zijlijn, ik hou uiteraard van voetbal, Formule1, tennis

Wat zijn jouw verwachtingen van het komende seizoen? Wat hoop je te kunnen bijdragen aan onze vereniging?
Ik hoop uiteraard op een sportief seizoen met mooie resultaten voor SJS, maar ook een seizoen met weinig blessures en uiteraard een goede gezondheid.

Maar als er toch blessures zijn dan beloof ik dat ik mijn uiterste best doe om ze te verhelpen, waar ik kan helpen dat zal ik doen. Ik hoop dat iedereen die ik behandel dat als prettig ervaart en dat er tussen mij en SJS een mooie samenwerking is, want we willen allemaal dat SJS een mooie voetbalvereniging blijft en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Wil je nog iets kwijt?
Inmiddels ben ik met de opleiding begonnen en heb er heel veel zin in om verder bij SJS mij te ontwikkelen. Ik heb velen al een hand gegeven, maar zeker nog niet allemaal. 

Ik hoop jullie allemaal te leren kennen en een mooie sportieve tijd met elkaar te beleven. Heb ik er zin in? Jazeker!

Mocht je met iets zitten op sportmassage/verzorging-gebied, schroom niet, trek mij aan mijn (SJS) shirtje en ik help je.

Back To Top