skip to Main Content

SJS wint gemakkelijk van Bareveld

Eindelijk werd er weer eens gevoetbald aan de Julianastraat, want sinds het laatste competitieduel tegen SVBO op 9 december 2023 (2-4 winst) was dat niet meer gebeurd. Het kwakkelende winterweer zorgde ervoor dat menig training en ingepland oefenduel niet kon plaatsvinden, maar de KNVB wil gewoon dat we zo snel mogelijk weer op het veld staan. Onder barre weersomstandigheden door ‘storm’ Jocelyn’ trad SJS aan met een mix van spelers uit SJS 1, SJS 2 en SJS O19. Tegenstander was zondag vierdeklasser Bareveld.

SJS begon stormachtig, want de eerste aanval resulteerde direct in een doelpunt. De voorzet van Oosting werd binnengelopen door Heidema, 1-0. Dat beloofde wat voor de toeschouwers, die weer en wind trotseerden om deze wedstrijd vanaf de zijlijn te aanschouwen. Toch gingen beide ploegen mee in het weertype, onstuimig en gehaast, met veel slordigheden en lange ballen die gevangen door de wind alle kanten op vlogen. SJS was de bovenliggende partij, maar wist weinig echt gevaar te stichten. Bareveld probeerde in de counter SJS pijn te doen, maar het bleef lange tijd bij de vroege voorsprong. Vlak vóór rust verdubbelde SJS de score, een goede vrije trap van Dekker werd in eerste instantie gekeerd, maar in de rebound was het de goed spelende Mattijn Smid die voor de 2-0 voorsprong zorgde. Dat was tevens de ruststand. Mooi detail was het debuut van O19-speler Max Brand, die al snel mocht invallen voor Rick Breedveld.

In de tweede helft had SJS de wind in de rug en dat leidde voor meer gevaar. Er werd flink gewisseld en zo kwam ook Stijn van der Laan binnen de lijnen. Met een vernuftig hakje vergrootte hij de voorsprong. Bareveld had vervolgens pech dat een eretreffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Trouwens was het een weerzien met oud SJS-er Eddie Schoenmaker, die aan de kant van de tegenstander liet zien nog altijd te kunnen voetballen. In de slotfase was het weer SJS dat scoorde. Na een goed lopende aanval mocht Arwen de Koe alleen op de doelman af en die liet hij met een hard schot kansloos. Zo bepaalde hij de eindstand op een ruime 4-0.

SJS is weer aan de gang en dat mag ook wel, want over 1,5 week staat alweer de eerste competitiewedstrijd voor de deur. In Nieuwlande treft het SCN en laat SJS daar nu nog iets tegen goed te maken hebben na de smadelijke nederlaag in het openingsduel van dit seizoen (1-2). Het is zaak dat trainer Schaart de boel op tijd fit en op de rit moet krijgen, want SJS wil een kickstart maken in de tweede seizoenshelft.

Zaterdag staat de oefenwedstrijd tegen SC Scheemda op het programma, echter is dit voor de gasten een schaduwwedstrijd (zij spelen officieel een competitieduel), echter weet je het maar nooit in de periode of die wordt gespeeld. We wachten het af.

Back To Top