skip to Main Content

SJS sluit oefencampagne af met ruime zege (6-1)

Een door de winterse omstandigheden wat anders verlopen oefenprogramma als gepland, werd dinsdag 30 januari afgesloten met een last-minute ingelaste oefenwedstrijd tegen ASVB uit Blijham. Twee oefenwedstrijden, die door winterse omstandigheden niet door konden gaan en één oefenwedstrijd, die uitviel omdat de tegenstander tóch competitie moest voetballen, maakte dat het geplande programma behoorlijk gewijzigd werd.

Naast dit gegeven en aardig wat blessures aan SJS-kant, was het fijn nog te kunnen oefenen alvorens de competitie weer aan te vangen op 3 februari tegen SCN in Nieuwlande. Tegenstander ASVB, tegenwoordig uitkomend in de derde klasse (zondag), had de zondag ervoor nog competitie gevoetbald en was deze avond afgereisd naar Stadskanaal.

Trainer Jos Schaart stuurde de volgende 11 namen het veld in: Youri Bos, Joran Leffers, Levi Kingma, Thijmen Raadsveld, Frank Venema, Luc Panneman, Rick Breedveld, Nieck Dekker, Kelvin Oosting, Gerwin Heidema en Arwen de Koe. Op de bank namen plaats Cas Groenewold, Ronald Zuidema en Max Brand (O19-1).

Laatstgenoemde moest al snel aantreden toen Oosting uitviel met een blessure. Kort hiervoor was SJS voor het eerst dreigend geweest met een bal op de paal. Na 10 minuten was het alsnog raak. Een snelle uitgooi van Bos belandde bij De Koe die goed aannam en nog mooier Heidema bediende die hier wel raad mee wist: 1-0. Een corner korte tijd later betekende echter al snel de 1-1, waarbij de verdediging er niet alert uit zag.

Het duurde een half uur voordat er weer echt iets te beleven viel toen de keeper van ASVB de blauwhemden aan de voorsprong hielp. De keeper schoof de bal in de voeten van de alerte De Koe. Twee minuten later gaf de keeper van ASVB opnieuw een cadeautje weg. Hij schoof de bal in de voeten van Heidema die de Koe bediende die op zijn beurt de 3-1 aantekende.

Rick Breedveld liet net voor de rust zien een prima pass in huis te hebben. Hiermee bediende hij De Koe, die hiermee voor een zuivere hattrick zorgde: 4-1. Na de rust kwamen Zuidema en Groenewold in het veld voor Dekker en de Koe. Binnen 10 minuten was het weer de keeper van ASVB die SJS een helpende hand bood. Een spelvoortzetting van de keeper werd een interceptie door Heidema die Groenewold bediende. Vanaf de rand 16-meter aarzelde hij niet en tekende voor de 5-1.

Het tweede bedrijf leverde hierna niet veel vermaak op voor de toeschouwers. ASVB toonde een best aardige ploeg te hebben en bij SJS liet het merendeel van de spelers zien klaar te zijn voor de tweede helft van de competitie. Een spaarzame mooie actie in de 2e helft leverde nog wel de 6-1 op: het was opnieuw Groenewold die afdrukte na een pass van De Koe. Laatstgenoemde mag zich met 3 goals en 2 assists wel de man van deze oefenwedstrijd noemen.

Hopelijk neemt hij deze vorm en met hem de rest van SJS, mee naar Nieuwlande waar zaterdag de eerste stap moet worden gezet in de ambitie om weer zo snel mogelijk terug te keren naar de derde klasse.