skip to Main Content

Teleurstelling alom, maar het seizoen zit erop!

Soms is het verstandig om eerst je teleurstelling en emotie een tijdje te laten bezinken, voordat je begint te schrijven aan een terugblik op het roerige seizoen aan de Julianastraat. Het heeft deze reporter doen beseffen dat woorden interpretatie zijn van je eigen werkelijkheid/waarheid ten opzichte van hoe de lezer deze ontvangt. Hoe dan ook, voor iedereen die SJS een warm hart toedraagt, draaide het seizoen 2023-2024 uit op een grote teleurstelling.

Voorafgaand aan het seizoen was de ambitie helder. SJS wilde meedoen om het kampioenschap van 4F en had daar ook de selectie voor. Een goede mix van ervaring en (jeugdig) talent dat het verschil in kwaliteit zou kunnen maken. Natuurlijk waren er meer kapers op de kust, want 4F leek meer op een veredelde derde klasse met o.a. Borger, CSVC, FC Assen, Fit Boys en Hollandscheveld als sterke concurrenten.

Wat er uiteindelijk ook gebeurd is en hoe het ook is geëindigd, het leverde voor SJS niet het gewenste resultaat op. Het afscheid moeten nemen van je hoofdtrainer, het afmaken met een interim-staf, het inpassen en soms noodgedwongen moeten opstellen van jonge veelal onervaren spelers, het gebrek aan leiderschap, de vele blessures gedurende het gehele seizoen van spelbepalende basisspelers, de vele wisselende opstellingen en formaties en de noodzakelijke gemaakt keuzes door het bestuur. Het heeft allemaal in meer of mindere mate zijn effect gehad op het teleurstellende verloop van de competitie.

Natuurlijk hoop je dat iedereen, die zich aangesproken voelt, in de spiegel kijkt en leert van dit seizoen om er vervolgens sterker met elkaar uit te komen. Gelukkig komt na regen altijd zonneschijn en zal er een frisse wind gaan waaien onder de nieuwe hoofdtrainer Jordi Nijgh. De voorbereidende gesprekken daarover starten reeds aankomende maandag en dat geeft de burger moed. Iedereen begint weer op nul en zal zich opnieuw moeten bewijzen. Het grote voordeel is dat het alleen maar beter kan gaan.

Komende zaterdag zullen de staf en spelers van SJS 1 & 2 gezamenlijk het seizoen afsluiten na de laatste thuiswedstrijd van het tweede met een BBQ. Vervolgens doen het bestuur, staf van SJS 1 & 2 dat nog eens over op zaterdag 8 juni om alle betrokkenen te bedanken voor hun inzet en afscheid te nemen van diegene die bij SJS vertrekken/stoppen (en dat is inclusief Jos Schaart).

Als deze reporter SJS-ers tegen het verkeerde been heeft geschopt, die intentie had het vorige verslag zeker niet. De les is maar weer dat reageren vanuit emotie en teleurstelling niet helpt om een oprecht gemeende boodschap over te willen brengen. Het afscheid komt daarmee wellicht ook op het juiste moment. Uiteraard zal deze reporter altijd supporter blijven en hopelijk volgend seizoen getuige mogen zijn van een strijdbaar en gemotiveerd SJS dat meedoet om de prijzen.

Veel succes daarbij!

Back To Top