skip to Main Content

Op weg naar de volgende titel!

De resultaten van het  SJS 35+ zijn als die van Bayern München in de Duitse competitie. Kampioenschap op kampioenschap zijn de behaalde resultaten van de afgelopen jaren maar ook Bayern München wordt niet elk jaar kampioen. Vrijdag 31 mei stond de laatste speelronde op het programma op sportpark De Slenk te Mussel.

Normaliter zijn we gewend dat we voor het ingaan van de laatste speelronde al kampioen zijn, maar dat is dit seizoen niet het geval. Vorige week was er ook een speelronde in Nieuw Buinen en daar is gekozen voor de variant met De interim trainer. Geen doorslaand succes gebleken binnen de vereniging dit seizoen. Resultaat: gewonnen derde helft en de kantine netjes afgesloten. Hierdoor beginnen we niet eens als koploper de laatste speelronde.

Mussel heeft de leiding, SJS 1 punt daarachter en Onstwedder Boys daar weer 2 punten achter. De dames van Mussel hebben ook deze avond hun laatste speelronde en net als bij de heren kan daar ook nog van alles gebeuren, dames Mussel op doelsaldo koploper. Dit heeft de plaatselijke voetbal vereniging besloten groots uit te pakken met een gezellige feestavond er van te maken. Partytent, DJ, bakplaat, allemaal ingrediënten voor een leuke avond.

Dit klinkt SJS als muziek in de oren en een paar dapperen gaan op de fiets naar Mussel. Dan kan het zijn dat er iemand achter komt dat hij toch echt 35+ speelt en dat vanaf het Gemaaltje naar de kantine SJS fietsen toch andere koek is. Waar het vorige week precies mis is gegaan, blijft een beetje onduidelijk maar zo moeilijk kan het toch niet zijn. Ervaring genoeg binnen onze selectie. Alleen even blijven opletten dat je wel speelgerechte spelers meeneemt, want we gaan wel naar Mussel.

De eerste wedstrijd is tegen de Boys uit Onstwedde en zoals gezegd doen zij ook nog volop mee in het kampioenschap. Ook in dit team zijn er een paar die besloten op de fiets te komen. Na klein beetje spanning nam SJS het initiatief in handen. Hoewel bij het eerste schot van Onstwedder Boys onze keeper door zijn enkel ging, geblesseerd raakte maar toch op karakter door ging werd de nul gehouden en drie keer gescoord door SJS. Dit zal niet de laatste keer zijn vanavond dat de nul wordt gehouden en onze keeper blijft staan.

De eerste horde voltooid nu de wedstrijd tegen Nieuw Buinen. Jan Slager is op dreef vanavond en opent voor de tweede keer vanavond de score. Met nog twee doelpunten ging ook deze wedstrijd met 3-0 de tas in. Wederom de nul! Waar Mussel de eerste wedstrijd tegen Nieuw Buinen gewonnen hebben, ging het tegen Onstwedder Boys niet zoals gewenst resulterend in een 1-2 nederlaag. Betekent in de finale wedstrijd SJS als virtueel leider de wedstrijd begint. SJS heeft genoeg aan een gelijkspel.

Het begin van de wedstrijd is van beide kanten niet bijzonder. SJS hoeft niet en wacht geduldig af en Mussel zakt in en maakt geen aandrang om op zoek te gaan naar een doelpunt. Halverwege de wedstrijd wordt de ban gebroken. Een fantastische lange bal van Mulder bereikte Sybesma die na een correcte aanname oog in oog staat met de keeper en vakkundig afrond. Even een Frank de Boer op Bergkamp momentje in de kelderklasse en van het niveau ‘nu moet Mussel er 100 maken’. Mussel ging nu wel meer op zoek naar een doelpunt, maar de enkel van onze keeper stond de hele avond op de goede plek. Op een constante avond werd wederom met 3-0 gewonnen en het 11e kampioenschap binnen gehaald!

Op het veld naast ons behaalden de dames van Mussel hun titel in een duel tegen Stadskanaal. Een groot feest op sportpark de Slenk waar Mussel de zaakjes goed voor elkaar heeft vanavond. De kampioenen worden getrakteerd op bloemen en na een gezamenlijke foto was er zelfs nog een ware erehaag. Uit veiligheidsoverwegingen is er besloten niet op de kar door het dorp te gaan. De gezelligheid vond plaats bij de partytent waar de DJ na verloop goed op gang kwam. Wederom een donders gezellig en goed seizoen maar ja, ook de terugweg is 10 km op de fiets.  

Back To Top