skip to Main Content

Afsluiting O13-1 tegen ouders eindigt gelijk (6-6)

Op woensdagavond sloot de selectie van SJS O13-1 een bewogen seizoen af met de traditionele wedstrijd tegen de ouders. Op het strak gemaaide hoofdveld aan de Julianastraat stond de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Jesper Hut, die het afgelopen half jaar de trainer van SJS O13-1 was.

Het was echt een lekker voetbalweertje en het team van de ouders bestond uit een mix van vaders en moeders, die de voetbalschoenen weer uit het vet moesten halen. Het was voor de meeste alweer een tijdje geleden dat ze tegen een bal aan hadden geschopt. Het team van O13-1 was daarentegen op volle oorlogssterkte en begon furieus aan de wedstrijd.

Na het eerste fluitsignaal bleek dat de ouders de tactiek nog niet goed hadden doorgesproken en daar maakten de SJS-talenten dankbaar gebruik van. In een mum van tijd stond het 2-0 voor de youngsters. Wisten jullie dat Johan van Klinken nog altijd topscorer aller tijden is voor SJS. Hij scoorde maar liefst 133 keer in het eerste elftal! De ouders krabden zich even achter de oren, want er moest een tandje bij om niet volledig afgedroogd te worden.

Gelukkig beschikte het team over ‘good old’ Johan van Klinken, die in zijn jonge jaren het net meer dan regelmatig liet bollen. Hij nam de eerste twee goals voor de ouders voor zijn rekening en liet de defensie kansloos. Hij kreeg de ballen dan ook wel op een presenteerblaadje bij de eerste paal, maar goed. Je moet er maar staan.

De ouders roken bloed en gingen vol door. Het werd een spannende eerste helft, maar toch hadden de ouders de beste kansen en liep het team uit naar een 5-3 voorsprong. Maar het was ook nodig tijd om even uit te blazen, want conditioneel werd het er niet beter op bij de ‘oudjes’.

De tweede helft nam de spanning verder toe en het was O13-1 die de aansluiting vond in een snelle treffer. Het spel golfde op en neer en uiteindelijk kwam de gelijkmaker van de schoen van een ouder (we noemen geen namen). Hij had niet door dat doelman Hendrik Kamps op een hele andere plek stond en joeg de bal over hem heen het eigen doel in, via de binnenkant van de paal. Een mooie goal, maar wel in de verkeerde goal. Het stond weer gelijk.

In de laatste fase was het erop of eronder voor beide teams. Er werd steeds meer foutjes gemaakt en het spel werd er niet beter op. Zo werden er ‘grove’ overtredingen gemaakt, maar kwam iedereen er zonder kleerscheuren vanaf.

De ouders leken er met de winst vandoor te gaan toen ze vlak vóór tijd op voorsprong kwamen, maar O13-1 zette nog een keertje aan. En dat leverde de verdiende gelijkmaker op, 6-6. Na enige blessuretijd vond scheidsrechter Hut het welletjes en eindigde de afsluitingswedstrijd in een terecht gelijkspel.

Na afloop bedankte leider Marc van der Aa iedereen voor het voetbalseizoen 2023-2024 en wenste hij dat iedere speler volgend seizoen weer met goede moed verder gaat bij SJS. Hij bedankte zijn medeleider Hendrik Kamps en trainers Jesper Hut, Ferdi Pater en Joost Jeuring (afwezig), de koffiedames en assistent-scheidsrechter en zo ging iedereen met een lach op het gezicht naar huis.

Aankomende zaterdag speelt O13-1 haar laatste wedstrijden op het eigen Ger Kleefman Jeugdtoernooi en daarna zit het seizoen 2023-2024 erop. Bedankt voor alles en een fijne zomervakantie gewenst!

Back To Top