skip to Main Content

SJS klaar voor de beker na doelpuntrijke voorbereiding

Na een week trainen werd de oefencampagne van SJS 1 op 12 augustus aangevangen in Delfzijl met een wedstrijd van 75 minuten tegen de plaatselijke NEC Delfzijl. Deze ploeg was net als SJS vorig seizoen gedegradeerd naar de vierde klasse waardoor beide ploegen dit seizoen dus zullen gaan strijden om zo snel mogelijk weer te promoveren naar de zo gewenste derde klasse.

Dat de ploegen deze wedstrijd aan elkaar gewaagd waren bleek al snel. Er was geen sprake van een groot krachtsverschil, hoewel de eerste helft SJS wel de bovenliggende partij was. Door een goal van NEC Delfzijl in de tweede helft trok deze ploeg uiteindelijk aan het langste eind.

Overigens waren beide ploegen nog verre van compleet, waardoor meerdere spelers die dit seizoen in het tweede elftal uit zullen komen, hun opwachting mochten maken.

Datzelfde was een week later ook het geval in de thuiswedstrijd tegen zondag derdeklasser v.v. Weerdinge. Deze ploeg wist het vorige seizoen het vege lijf te redden en lijfsbehoud in de zondag derde klasse veilig te stellen.

Ook deze wedstrijd was SJS het merendeel de sterkere van de twee ploegen op het veld, waarbij met name het grootse deel van de eerste helft het niveau prima was voor een wedstrijd zo vroeg in het seizoen.

Nadat v.v. Weerdinge tot twee maal toe een voorsprong van SJS ongedaan wist te maken, kwam na de 3-2 de winst niet meer in gevaar. Dat Youri Bos, die dit seizoen het doel van de blauwhemden zal verdedigen, een aantal keer zeer knap reddend optrad, hielp daarbij natuurlijk mee.

Voor SJS scoorden Tom Timmer, Tom Boels en Arwen de Koe.

Ook de laatste van de drie oefenwedstrijden (de geplande oefenwedstrijd tegen Titan verviel) werd in winst omgezet en leverde de toeschouwers veel doelpunten op: 4-3. De selectie is, nu de vakanties ten einde lopen, steeds completer maar het niveau van een aantal spelers van de tweede selectie die deze oefenwedstrijden mee hebben gespeeld met SJS 1, geeft veel vertrouwen voor het komend seizoen, zowel voor de eerste als de tweede selectie. Namens de tweede selectie deden Frank Pot en Gerben Sieders deze wedstrijd mee tegen een ploeg die ook het vorig seizoen gedegradeerd was van de derde naar de vierde klasse.

Na eerst nog op achterstand te zijn gekomen in de eerste helft wist SJS de stand gelijk te trekken en hierna telkens op voorsprong te komen en uiteindelijk door een rake kopbal van De Koe op een voorzet van Dos Santos de winst over de streep te trekken.

De andere doelpuntenmakers: Thom Boels, Kelvin Oosting en nogmaals Arwen de Koe.

Zaterdag wacht de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen als thuis in de eerste bekerwedstrijd onze buurman v.v. Seta wordt ontvangen. Tussen de drie bekerwedstrijden door (9 september uit tegen Onstwedder Boys en 16 september uit tegen NWVV) wordt er op 12 september nog geoefend tegen buurman v.v. Nieuw Buinen, thuis op ons sportcomplex aan de Julianastraat.

We hopen graag je weer te mogen ontvangen bij SJS!