skip to Main Content

SJS walst over SETA, De Koe scoort 6 keer

De eerste bekerwedstrijd van dit seizoen voor SJS 1 stond gepland tegen onze buurman, v.v. SETA, uit Musselkanaal. Aan de Julianastraat werd er voor het eerst weer afgetrapt en is het seizoen 2023-2024 dan ook officieel begonnen. Het publiek was in grote getale aanwezig voor deze derby.

SETA zal ook dit seizoen uitkomen in de 5e klasse en tegen een steeds completer wordend SJS was het verschil in niveau toch wel duidelijk merkbaar. Hoewel SETA 90 minuten lang weerstand bleef bieden, was de eindstand veelzeggend: 9-0 voor de mannen van trainer Jos Schaart.

Vooral Arwen de Koe zal zich deze wedstrijd nog wel even heugen. Twee zuivere hattricks, zowel 1 in de eerste als de tweede helft, brachten zijn productie deze middag op maar liefst 6 doelpunten. De eerste 3 waren kopieën, waarbij telkens Gerwin Heidema de aangever en Arwen de Koe de afmaker was.

Dat de gelegenheidsomroeper meer dan 3 doelpunten van De Koe nodig had om zijn voornaam goed uit te spreken, was dan ook geen probleem voor hem: ook de tweede helft legde hij er nog 3 in het mandje. Het 9-tal aan treffers werd compleet gemaakt door Tom Timmer, Gerwin Heidema en Levi Kingma.

Het SJS van dit seizoen begint steeds meer vorm te krijgen en het bekerprogramma krijgt aanstaande zaterdag een vervolg in weer een derby en wel tegen Onstwedder Boys. Aftrap op de Boskamp is om 14.30 uur.