skip to Main Content

Wegen SJS en Jos Schaart scheiden per direct

Nog vóór het einde van het seizoen 2023-2024 heeft het bestuur een punt gezet achter de samenwerking met hoofdtrainer Jos Schaart. De onderlinge relatie tussen een deel van de spelersgroep en trainer bood volgens het bestuur te weinig perspectief en houvast voor het resterende gedeelte van het voetbalseizoen.

Moeilijk besluit
‘Dit besluit kent alleen maar verliezers’, aldus voorzitter Marc van der Aa. ‘Niets ten nadele van de samenwerking met Jos, maar we voelen dat we dit besluit moesten nemen in het belang van de vereniging. Het is nu aan ons, de spelersgroep en alles eromheen om te laten zien dat we de juiste keuze hebben gemaakt.’

‘Helaas neem je dan afscheid van je hoofdtrainer, maar met Jos heb ik, en velen met mij, 3,5 seizoen ontzettend plezierig gewerkt en waardeer hem zeer. We zullen dan ook later op een gepast moment nog afscheid van elkaar nemen, want dat verdient hij.’

Teleurgesteld
Vroegtijdig scheidend trainer Jos Schaart is teleurgesteld over het besluit: ‘Het valt me zwaar dat ik het huidige voetbalseizoen als hoofdtrainer van SJS niet mag afmaken. Ik was graag aan het einde van het seizoen via de voordeur vertrokken om terug te kunnen kijken op een mooie periode bij SJS met hoogte- en dieptepunten. Helaas is me dat door een gedeelte van de spelersgroep, die het vertrouwen in mij op hebben gezegd, niet gegund. Hoe teleurgesteld ik daar ook over ben, ik zal het besluit moeten accepteren.’

Corona-seizoen
Jos Schaart begon aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het seizoen 2020-2021, maar na een voorbereiding en 3 competitieduels (2 gewonnen en 1 verloren) sloeg opnieuw het Coronavirus hard toe, waarmee het seizoen als verloren beschouwd kon worden. Toch liet hij zien er altijd te staan voor de club en probeerde hij met alle opgelegde beperkingen er het beste van te maken.

Promotie naar derde klasse
In het seizoen 2021-2022 beleefden SJS haar meest recente hoogtepunt met de vurig gewenste promotie naar de derde klasse. In de finale van de nacompetitie werd afgerekend met BSVV (3-0 na verlenging). Prachtig om dat samen te beleven.

Toch weer een stapje terug
Vorig seizoen presteerde SJS onder Schaart helemaal niet slecht in de derde klasse, maar door de versterkte promotie-/degradatieregeling was uiteindelijk de 9e plaats (van 14 ploegen) onvoldoende om rechtstreeks te handhaven. SJS was opnieuw veroordeeld tot de nacompetitie, maar wel vanuit een ander perspectief, namelijk handhaven.

Na twee bloedstollende duels, FC Assen werd in de halve finale na penalty’s verslagen en uiteindelijk won Onstwedder Boys voor ruim 800 man in Musselkanaal met 3-2 in de verlenging, werd SJS wederom veroordeeld tot de vierde klasse.

Doelstelling blijft overeind
De doelstelling van dit seizoen was en is duidelijk, namelijk opnieuw promoveren naar de derde klasse. Echter, met 15 verliespunten in totaal en 6 punten achter op koploper SV Borger is het kampioenschap verder uit het zicht geraakt. En daarmee stopt het dan hier en nu voor wat betreft de onderlinge samenwerking.

Het bestuur, staf en spelers bedanken Jos voor de plezierige tijd, zijn inzet voor de club en wensen hem heel veel succes.

Namens het bestuur,

Marc van der Aa
Voorzitter

Back To Top