skip to Main Content

SJS verliest topper van Hollandscheveld (2-0)

Een gehavend SJS verloor de eerste topper van het seizoen van Hollandscheveld. Het had wellicht in de eerste helft aanspraak kunnen maken op meer, maar uiteindelijk was de thuisploeg de sterkere in de tweede helft en ging er met de winst vandoor. Hierdoor maakt SJS even pas op de plaats en zag het koploper SV Borger en Hollandscheveld in punten uitlopen.

Op een glad hoofdveld op sportpark De Oosthoek moest SJS het stellen zonder een aantal basisspelers. Zo kon trainer Schaart om verschillende redenen geen beroep doen op Bos, Kingma, G. Raadsveld, Tam, Wientjes en T. Raadsveld. In het eerste half uur van de wedstrijd had SJS het overwicht en kreeg het ook wat kleine mogelijkheden op een voorsprong, maar beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Het venijn zat ‘m in de staart.

Tom Boels kreeg een voorzet van dichtbij niet voorbij de doelman en in de tegenstoot was het Hollandscheveld dat alleen voor keeper Zuur opdook. Laatstgenoemde kwam dusdanig goed uit zijn doel dat hij het schot kon blokken. Derhalve gingen beide ploegen met de brilstand de kleedkamers in.

In de tweede helft had Hollandscheveld het beste van het spel, hoewel SJS als eerste de bal tegen de touwen kreeg. Echter werd deze afgevlagd voor buitenspel en daarin ging scheidsrechter Drost mee. SJS had ook het nodige geluk bij een bal, die ternauwernood van de doellijn werd gehaald, maar even later was het dan toch raak voor de thuisploeg. De rappe ingevallen linksbuiten Zomer was in de omschakeling de Knoalster defensie te snel af en schoot beheerst raak, 1-0.

Een vijftal minuten later had Heidema de stand gelijk moeten trekken, maar deed dat niet. Hij faalde oog-in-oog met de doelman en daardoor moest SJS blijven jagen op de gelijkmaker. En dat bood ruimte voor de thuisploeg, dat veelal met lange halen de voorwaartsen zocht om daar verder de strijd aan te gaan. SJS deed uiteindelijk zichzelf de das om. Door slecht uitverdedigen van Zuidema kwam de bal voor de voeten van Roy Strijker, die de bal hard achter doelman Zuur schoot. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Over en weer waren er nog kansjes, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord.

SJS (12 punten) blijft daardoor eerste achtervolger van koploper SV Borger (16 punten) en runner-up Hollandscheveld (15 punten). Aankomende zaterdag zal het zich moeten herpakken in de uitwedstrijd tegen Wildervank om niet nog verder achterop te raken, want de week erna wacht SV Borger in de kraker aan de Julianastraat.