skip to Main Content

Belangrijke winst in topper tegen SV Borger (4-2)

SJS won de topper tegen koploper SV Borger en dat was het gedroomde scenario na twee nederlagen op rij om de aansluiting met de kop in 4F te behouden. Hollandscheveld werd de lachende derde en nam door de winst van de Knoalsters de koppositie over en daarmee direct de eerste periodetitel. Oorspronkelijk zou er worden afgetrapt op het hoofdveld aan de Julianastraat, maar door het slechte weer en veelvuldige regenval werd het veld alsnog afgekeurd door scheidsrechter Nieboer. Er werd uitgeweken naar het kunstgras.

Achteraf gezien een uitstekende keuze, want SJS kwam vanaf minuut 1 goed voor de dag. Het leek alsof Borger geen idee had wat er op het spel stond, maar in grote delen van de eerste helft speelde het slordig met veel balverlies en oogde de koploper tam. En daar maakte SJS handig gebruik van. Het kwam vooral dreiging vanaf de rechterkant, waar Arwen de Koe een goede indruk maakte. Samen met Heidema en Wientjes in de voorhoede en Thom Boels erachter duurde het tot de 20e minuut voordat de wedstrijd werd opgebroken. Een uitstekende diepe bal van Groenewold werd door De Koe op waarde geschat en zijn voorzet was afgemeten en strak. Heidema hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen en scoorde de openingstreffer, 1-0.

Na die treffer probeerde Borger het wel, maar kwam het slechts 1 keer dreigend voor het doel van Zuur. Die redde bekwaam, waardoor de voorsprong behouden bleef. Niet veel later leek SJS de score te verdubbelen, maar de scheidsrechter ging mee in het oordeel van zijn assistent en floot de aanval terug voor buitenspel. Daar waren de meningen echter over verdeeld. Het recht zegevierde twee minuten later. Een geweldige dieptepass kwam achter verdediger Edens terecht en bracht opnieuw Heidema in stelling. Die hield even in waardoor de verdediger en keeper op het verkeerde been stonden en schoof vervolgens zijn en SJS’ tweede van de middag binnen, 2-0. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft zagen we een heel ander Borger. Trainer Joling zal een hartig woordje met zijn ploeg hebben gesproken. Toch was het bijna weer Heidema, die direct naar rust zijn derde had kunnen en misschien wel moeten aantekenen. Het bleef Borger bespaard, waardoor ze in een beter resultaat bleven geloven. SJS kwam nog maar moeilijk onder de druk vandaan en dat leidde in de 55e minuut voor de aansluitingstreffer. Er werd slecht verdedigd bij de tweede paal en Edens knikte bal achter doelman Zuur binnen, 2-1.

Het was weer een echte wedstrijd waar Boels al weer snel verandering in had kunnen brengen. Hij kapte behendig zijn tegenstander uit, maar zijn harde schot weer gekeerd door de doelman van Borger die wel even naar adem moest happen. Het spel en de duels werden harder en werd gestreden om iedere meter kunstgras. Met wat kunst- en vliegwerk voorkwam doelman Zuur de gelijkmaker, maar Borger was een aantal keren dichtbij.

Het venijn zat hem in de absolute slotfase. Eerst was er gedoe over de afstand tussen muur en bal waar scheidsrechter Nieboer toch een hele andere maatstaf hanteerde dan de regel. De vrije trap van Wientjes ging vervolgens net naast. Borger moest en ging achterin 1-op-1 spelen en met die geboden ruimte wisten de voorwaartsen van SJS wel raad. Ditmaal werd Heidema over de flank weggestuurd en leverde hij een afgemeten voorzet op De Koe. Die drukte goed af en zo stond het 3-1 met nog 5 minuten te spelen. De wedstrijd leek beslist, maar niets was minder waar. In blessuretijd wist Borger toch weer de aansluitingstreffer te fabriceren, waar SJS er overigens verdedigend niet heel best uit zag, 3-2.

De gasten zetten alles op alles, maar gelukkig voor alles en iedereen bij SJS kwam er zoveel ruimte vrij voor Heidema, die met zijn snelheid dan ook niet meer bij te halen valt. In het absolute slot van de wedstrijd scoorde hij zijn derde van de middag, waardoor SJS de topper won van SV Borger en gewoon weer helemaal meedoet in de top van 4F. Nu is het zaak de lijn door te trekken tot aan de winterstop. Nog 3 belangrijke duels te gaan, te beginnen in Beilen tegen Fit Boys volgende week zaterdag.