skip to Main Content

SJS pakt overwinning op HSC (4-0)

Er was genoeg gezegd en geschreven over het restant van de gestaakte wedstrijd op 3 december 2022 jl. en dus ging het gelukkig weer gewoon over voetbal. Er moesten nog 33 minuten worden gespeeld en het spel werd hervat met een doeltrap aan de kant van HSC. Onder een heerlijk zonnetje werd de wedstrijd uitgespeeld op het kunstgrasveld aan de Julianastraat.

SJS deed dat met de volgende elf: De Jonge, Raadsveld, Kingma, Zuidema en Venema vormden de defensie, Timmer, Rijkens en Wientjes het middenveld en voorin mochten De Koe, Heidema en Tolner proberen het verschil te maken. Op de bank begonnen Bos, Dos Santos, Leffers en Oosting.

In de ‘openingsfase’ waren het de gasten uit Hoogezand-Sappemeer, die meteen op zoek gingen naar de gelijkmaker. Immers, de tussenstand in de 58e minuut was met 1-o (goal Tolner) in het voordeel van de Knoalsters. SJS oogde gespannen en werd onder druk gezet. Een eerste schot vloog voorlangs en niet veel later kwam het heel goed weg bij een vrije trap, die boven De Jonge op de lat uiteenspatte. SJS was gewaarschuwd en trok gelukkig daarna het initiatief naar zich toe.

Bij de eerste de beste uitbraak was Heidema de diepte ingestuurd en hij bediende Tolner op maat. Voor laatstgenoemde was het een koud kunstje op zijn tweede van de wedstrijd tegen de touwen te schieten. Scoren op 3 december 2022 en 25 februari 2023 in dezelfde wedstrijd, het blijft bijzonder. Niemand die daar bij SJS om maalde, want de drie punten moesten en zouden in eigen huis blijven vanmiddag.

Het spel golfde op en neer, maar SJS ging het meest efficiënt om met de kansen. Weer was het clubtopscorer Heidema, die een goal aan zijn seizoenstotaal toevoegde. Heidema was de defensie en de doelman te snel af en tikte de 3-0 binnen. Echter hield iedereen bij SJS zijn hart vast, omdat Heidema bij de landing direct naar zijn hamstring greep. Dos Santos kwam hem direct vervangen en na afloop leek de schade mee te vallen. De goaltjesdief is heel belangrijk voor SJS en hopelijk kan hij volgende week zaterdag meedoen in de belangrijke uitwedstrijd tegen Hollandscheveld.

In de laatste tien minuten van het duel bleef HSC op zoek naar een treffer en met name de ijverige Bendt wilde zich laten gelden. HSC kwam er af en toe nog dreigend uit, maar de SJS-defensie werd niet echt meer op de proef gesteld. Na een overtreding op De Koe, wat resulteerde in een gele kaart voor de HSC-speler, wist de attente Rijkens de rebound nog tegen de touwen te knikken en zo werd de eindstand bepaald op een ruime overwinning voor SJS, 4-0.

En zo verliep de wedstrijd naar wens, bleef het sportief en gingen de spelers met respect met elkaar om.

SJS klimt met deze 3 punten naar de 8e plaats op de ranglijst en kan zich volgende week nog steviger in de middenmoot nestelen. Er zal dan wel gewonnen moeten worden bij de nummer laatst Hollandscheveld.

Back To Top