skip to Main Content

Teleurstellende nederlaag tegen Zuidlaren (6-2)

Waar op grond van de resultaten maar zeker ook het spel in de voorbije weken met vertrouwen mocht worden afgereisd naar Zuidlaren, bleek SJS de ingezette lijn niet door te kunnen trekken.

De ploeg van Jos Schaart moest op het laatste moment Jan Springer van het wedstrijdformulier halen i.v.m. gezondheidsklachten. Naast de langdurig geblesseerden Breedveld, Tam, Dekker, Kroese en Hommes was de selectie op sterkte. Met als startende basis De Jonge, dos Santos, Raadsveld, Zuidema, Venema, Tolner, Wientjes, Boels, Rijkens, Heidema en De Koe werd de wedstrijd aangevangen.

Beide ploegen hielden elkaar het eerste kwartier in evenwicht. Zuidlaren had weliswaar, zoals voor SJS inmiddels niet ongebruikelijk is, wat meer balbezit, maar de kansen waren in evenwicht. Nadat de spits van Zuidlaren het net niet wist te vinden was het in de 9e minuut Heidema, die op aangeven van de Koe een goede kans kreeg.

Dezelfde combinatie zorgde in de 21e minuut voor het eerste doelpunt voor SJS. Een knappe dieptepass van Boels werd door De Koe op waarde geschat. Zijn voorzet op Heidema evenzo en zijn kopbal leverde de eerste SJS treffer op. Omdat 2 minuten hiervoor Zuidlaren de score had geopend nadat niet attent werd gereageerd bij een corner, betekende dit een 1-1 tussenstand.

Bij het uitverdedigen door Zuidlaren een kwartiertje later kreeg scheidsrechter Atema de bal vanaf een Zuidlaarder voet tegen zich aan. Zijn interpretatie van de regels danwel bekend met de laatste regels, maakte dat hij niet af floot. De spits van Zuidlaren kon in de tegenaanval van deze corner makkelijk de 2-1 aantekenen.

Dit tegendoelpunt betekende een beslissend moment in de wedstrijd. Slechts 5 minuten na dit doelpunt stond eerst keeper De Jonge de 3-1 nog in de weg, maar niet alert reageren in de verdediging en té traag mee terug verdedigen vanuit het middenveld, betekende de 3-1. Hiervan nog niet bekomen, tekende Zuidlaren nog voor de rust voor de 5e treffer van de middag. Een 4-1 achterstand dus bij de rust. Een korte tijd van collectief niet scherp en gefocust genoeg zijn, maakte dat het ophalen van een punt in Zuidlaren een grote uitdaging zou worden.

In de rust werd omgeschakeld naar een ander systeem waarbij Dos Santos in de spits werd geposteerd. Na een klein kansje voor Wientjes uit een vrije trap (over) maakte Zuidlaren er binnen het kwartier in de 2e helft 5-1 van. Wedstrijd gespeeld dus.

Met wissels (Kingma voor Raadveld, Timmer voor Wientjes en iets later nog Oosting voor Dos Santos) werd nog geprobeerd iets te forceren. Dit leverde in de 67e minuut alsnog de 5-2 op. De snelheid van Heidema werd weer eens onderschat en nadat hij werd neergelegd in de 16 meter, benutte Rijkens koeltjes de penalty. Waar dit bij een kansloze tussenstand en ondanks het feit dat het niveau dat deze dag tegenviel, toch een compliment dat dit nog opgebracht werd door de ploeg!

Zuidlaren maakte voor de statistieken nog de 6-2. Teleurstelling na een hele mooie reeks dus. Tegelijk weten we inmiddels dat we in een hogere klasse voetballen waar enkele ploegen er wat bovenuit lijken te steken, maar verder meerdere ploegen iedere week weer van elkaar kunnen winnen en verliezen.

Volgende week weer een nieuwe wedstrijd dus waarbij DKB wordt ontvangen. Gewoon weer een kans om iets recht te zetten dus.