skip to Main Content

SJS 2 wint nipt van TKB 6 (4-3)

Op het hoofdveld aan de Julianastraat ontving het tweede elftal van trainer Roy Breedveld de studenten van The Knickerbockers 6 uit de Stad. Na het verlies tegen Valthermond 2 vorige week (2-1) was het zaak voor de ploeg om zich te herpakken en de punten in eigen huis te houden. Dat lukte, weliswaar nipt. Daar waar er in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht leek, werd het in de tweede helft toch nog billen knijpen.

SJS 2 startte met de volgende elf: Zuur, Hofman, Van der Vlag, Sieders en De Boer; Veldhuis, Panneman en Smid; De Jong, Pot en Datema. Op de bank begonnen Hommes, Kwant, Drenth en Van der Laan.

In de eerste fase was SJS direct de bovenliggende partij. Via de snelle Datema werden de eerste speldenprikjes uitgedeeld, maar een goal leverde dat helaas nog niet op. De spelopvatting en de juiste mix in het elftal laat zien dat het een mooi seizoen kan worden voor het tweede in de reserve 2e klasse.

Op het kwartier scoorde SJS dan ook terecht de openingsgoal. Vanuit een corner viel de bal voor de voeten van Van der Vlag, voor wie het vervolgens een koud kunstje was om de bal binnen te tikken, 1-0.

Daarna voerde SJS de boventoon. TKB probeerde wel, maar was het vaker bezig met de beslissingen van de scheidsrechter dan zelf te voetballen. Het werd dan ook maar mondjesmaat gevaarlijk voor de goal van doelman Zuur. Na een snelle uitbraak, opnieuw via Datema, was Niels de Jong dichtbij een treffer, maar hij zag zijn poging voorlangs het doel van TKB gaan.

Er was wederom een standaardsituatie nodig voor een verdubbeling van de score. Ditmaal was de andere centrale verdediger, Gerben Sieders alias Tuppie, er als de kippen bij om de bal binnen te schieten bij de tweede paal, 2-0.

SJS 2 zat op rozen en dat werd alleen nog maar mooier. Wie anders dan Datema bediende ditmaal spits Pot, die beheerst de bal onder de doelman doorschoof en zo de 3-0 ruststand op het scorebord schoot. Er was voor het tweede geen vuiltje aan de lucht en het publiek vond het allemaal prima en zocht de kantine op voor wat warmte en versnaperingen.

In de tweede helft was het eerste kwartier er eentje om snel te vergeten. Het voetbal werd er niet beter op en beide partijen deden hun best om vooral wat fysieke kracht in de strijd te gooien wat soms uitmondde in vervelende overtredingen en gezeur.

Omdat SJS 2 vergat te voetballen, werd het slordiger en gaf het zo maar een tegengoal weg. Hofman en Zuur hadden elkaar totaal verkeerd begrepen en daardoor stond het zo ineens 3-1. TKB 6 geloofde er weer wat meer in en probeerde op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. En deze viel in de 69e minuut en hoe. Een vrije trap van circa 30 meter werd over doelman Zuur via de onderkant van de lat binnen geknald, een prachtige treffer en de wedstrijd lag weer helemaal open.

Trainer Breedveld wisselde en bracht de reserves in stelling om de wedstrijd te doen kantelen in het voordeel van de Knoalsters. Een goede zet, want de steeds fitter wordende Kwant had een prachtige actie en dito treffer voor het publiek in petto. Hij worstelde zich op karakter langs twee verdedigers, legde de bal goed voor zijn rechterbeen en schoot onberispelijk binnen in de linker bovenhoek, 4-2. De wedstrijd zou nu toch wel beslist zijn?

Niets bleek minder waar. Het was wederom een knullig moment voor de goal van SJS. Sieders probeerde de bal weg te werken, maar raakte deze volkomen verkeerd en zag de bal in eigen doel verdwijnen, 4-3. Met nog 6 minuten op de klok drong TKB 6 aan om nog een punt mee terug naar de Stad te nemen, maar de krachten vloeiden langzamerhand weg waardoor dat ijdele hoop bleek.

Na 93 minuten floot scheidsrechter Mulder de wedstrijd de geschiedenisboeken in en kon SJS 2 weer drie punten bijschrijven en bezet het momenteel de 2e plaats in de reserve 2e klasse achter Achilles 1894 2. Echter heeft de koploper wedstrijd en een punt meer dan de Knoalsters, waardoor alles nog mogelijk is in deze eerste fase van de competitie.

Vanaf hier wensen we Albert de Boer veel beterschap en sterkte met zijn herstel! Hij viel vlak vóór tijd uit met een ogenschijnlijk ernstige hamstringblessure.

Volgende week wacht SJS 2 de uitwedstrijd tegen Drenthina 2.

Back To Top