skip to Main Content

SJS boekt belangrijke overwinning

SJS boekte een cruciale zege in de strijd om handhaving in de 3e klasse D. Na een serie mindere resultaten (in de laatste 5 wedstrijden werd er slechts 1 keer gewonnen) telde alleen maar een overwinning om weg te blijven uit de onderste regionen. Helaas moest dit wederom plaatsvinden op een hobbelig hoofdveld, waarbij er wel zou zijn gemaaid op vrijdag. Daar was echter weinig van te zien. Beide ploegen moesten er mee dealen en uiteindelijk kwam SJS als winnaar uit de strijd.

Het schoot ook uit de startblokken. Al in de 2e minuut kreeg De Koe de bal op een presenteerblaadje van Heidema, die zijn tegenstander weer eens te snel af was. De moeilijk scorende De Koe verzilverde dit cadeautje echter helaas niet, waardoor de 0-0 nog op het scorebord bleef staan. SJS had een optisch overwicht in de beginfase, maar ook Veenhuizen liet zich niet onbetuigd. Een kopballetje miste echter kracht en ging naast de goal van De Jonge.

Vooral Heidema was op dreef. Hij was in de 19e minuut dichtbij een goal, maar zijn schot met links miste kracht en werd een simpele prooi voor de doelman van de gasten. Zo bleef het tot de 25e minuut gelijk. SJS kwam verdiend op voorsprong, nadat Heidema dit keer wel doeltreffend was. Niet veel later kreeg diezelfde Heidema een open kans voor zijn tweede treffer, maar de bal werd ternauwernood door een verdediger van de lijn gehaald. Veenhuizen kreeg daarna wat meer grip door fysieke duels en ook het uit de tent lokken van SJS. Die laatste ging mee in het spelletje en verloor daardoor het overwicht. De gasten kwamen een aantal keren gevaarlijk voor de goal van SJS en in de 43e minuut kwam het langszij. Een vrije trap, die verdediger Venema geel opleverde, werd in de doelmond van SJS geslingerd en in de scrimmage voorkwam De Jonge eerst een treffer, maar in de rebound was het wel raak. Vlak vóór rust kreeg SJS de deksel op de neus, 1-1. En zo gingen beide ploegen aan de thee.

Na rust moest SJS noodgedwongen wisselen. Kingma verliet aan het einde van de eerste helft het veld met een handblessure en kon niet verder. Raadsveld was zijn vervanger. En ook de tegenvallende Wientjes werd gewisseld. Voor hem kwam Thom Boels in de ploeg. En die liet direct zijn over hoeveel kwaliteit hij beschikt. Direct na rust zette hij een karakteristieke rush in met de bal aan een touwtje. Hij kwam echter net te kort voor een goed schot, waardoor de bal onschadelijk gemaakt kon worden.

De gehele tweede helft was er eentje, die het aanzien prima waard was. De thuisploeg was de bovenliggende partij, maar ook Veenhuizen kwam er af en toe heel aardig uit. Zo ook in de 54e minuut, waarbij een bijna zekere achterstand voor SJS onschadelijk gemaakt werd door een sterk keepende De Jonge. Samen met de hardwerkende defensie en defensief blok op het middenveld kregen de voorwaartsen van SJS de ruimte en tijd om gevaarlijk te worden. Een teamprestatie, want als alle kwartjes goed vallen bij SJS, staat er gewoon een prima ploeg die dit seizoen zich moet kunnen handhaven. De wisselvalligheid moet er echter uit.

Met name Heidema en Boels waren gevaarlijk, maar de bal wilde er niet in. Mede door het slechte veld stuitte de bal net op, waardoor het schot over of naast vloog. De frustratie was af en toe van de gezichten te lezen. Toch kwam SJS op voorsprong. In de 70e minuut kreeg SJS een corner en de afgeslagen bal kwam voor de voeten van Heidema, die zich niet bedacht en de bal keihard in de goal ramde, 2-1.

Veenhuizen moest daarna komen en dat gaf de Knoalsters veel ruimte, maar daar werd heel slordig mee omgesprongen. De 3-1 ging in de lucht, maar kwam er uiteindelijk niet. De ingevallen Dos Santos en van een lange blessure terugkerende Kroese brachten daar geen verandering in. Hoewel eerstgenoemde wel 1 of 2 de gelegenheid had om een medespeler de diepte in te sturen, maar daarin niet slaagde. En zo bleef het spannend tot op het laatst.

In de blessuretijd kwam Veenhuizen er nog een keer gevaarlijk uit en iedereen schreeuwde moord en brand bij een vermeende strafschop, waarbij De Jonge een speler van Veenhuizen onreglementair zou hebben gevloerd. Scheidsrechter Wiersema wilde er echter, tot blijdschap van alles en iedereen bij SJS, niets van weten. Veenhuizen kookte enigszins over wat een speler nog op geel kwam te staan. Niet veel later floot Wiersema voor het einde de wedstrijd en zo schudde SJS Veenhuizen voorlopig af als directe concurrent en kan het weer omhoog kijken. De achterstand op plek 6 op de ranglijst is ‘slechts’ drie punten. De komende week zal uitwijzen of SJS tegen hoogvlieger FC Klazienaveen kan stunten en daarmee bonuspunten pakt.

Al met al is het nog lang niet beslist in 3D, maar de slotconclusie is wel dat SJS deed wat het moest doen, namelijk winnen!