skip to Main Content

SJS met opgeheven hoofd uit de beker! Gorecht te sterk (1-3)

De koploper van 2J, v.v. Gorecht, kwam afgelopen zaterdag op bezoek voor de tweede ronde van de KNVB Districtsbeker. Een uitdagende en voetballende tegenstander voor de mannen van SJS, bij afwezigheid geleid door assistent-trainer Rick Arkema. SJS verloor uiteindelijk verdiend met 1-3, maar kon behoorlijk goed meekomen met de Harenaren. SJS werd met opgeheven hoofd uitgeschakeld.

Bij afwezigheid van hoofdtrainer Schaart en spelers Breedveld, Timmer en Venema verschenen de volgende elf aan de aftrap: Bos, G. Raadsveld, Kingma, Zuidema en T. Raadsveld; Groenewold, Rijkens en Wientjes; Oosting, Boels en Heidema.  Op de bank begonnen Dekker, Panneman, De Koe en Leffers. Om 14.30 uur floot scheidsrechter Huizinga onderweg op het kunstgras aan de Julianastraat.

Direct na de aftrap lieten de gasten er geen gras over groeien. De Knoalster defensie werd hoog onder druk gezet en bij een foutje was het snel omschakelen en op zoek naar de eerste goal. Toch probeerde SJS er af en toe ook uit te komen en het was Cas Groenewold die een eerste schot loste op het vijandelijke doel, maar deze ging naast. Het duurde uiteindelijk tot de 15e minuut tot de eerste goal viel. Na doorkoppen van een aanvaller was het, geheel vrijstaand bij de tweede paal, een koud kunstje voor Michel Koopman om te scoren, 0-1.

SJS had het in fasen moeilijk om onder de druk van Gorecht uit te voetballen, maar aan de hand van Thom Boels, bleef het proberen en kwam het er af en toe aardig uit. Helaas resulteerde dit niet in hele grote kansen of zelfs een doelpunt. Boels schoot zelf recht in de handen van de keeper en even later kwam De Koe (in het veld gekomen voor Gijs Raadsveld, die noodgedwongen met een schouderblessure het veld moest verlaten) een teen tekort om binnen te tikken.

Aan de andere kant was Gorecht veel dreigender, maar juist hun laatste bal miste vaak scherpte. Toch voetbalden de gasten zich gemakkelijk naar een tweede goal. Deze viel op het half uur en was redelijk gelijk aan de eerste. Wederom kon ditmaal Mark Haverkamp geheel vrij binnentikken. Doelman Bos was kansloos, 0-2. Kort daarna kreeg SJS een tweede domper te verwerken, want ook Kingma moest geblesseerd van het veld. Dekker kwam hem vervangen.

Het laatste kwartier van de eerste helft leverde aan beide zijden niet veel op, dus bleef de stand halverwege 0-2. Een aardig SJS tegen een gemakkelijk voetballend Gorecht en dus een terechte voorsprong. In de tweede helft ging de wedstrijd lange tijd gelijk op en dat frustreerde met name de gasten. SJS kwam zelfs in de buurt van de aansluitingstreffer. Het was wederom Groenewold met een poging van afstand, maar ook dit schot ging naast.

In de 70e minuut wisselde trainer Arkema zijn verder onzichtbare aanvoerder Heidema. Doorgaans een plaag voor de verdediging van iedere tegenstander, maar vandaag kwam er weinig tot niets uit zijn koker. O19-speler Panneman mocht wederom ruiken aan het grote werk. Gorecht kwam daarna toch op een grotere voorsprong. Doelman Bos was te laat en scheidsrechter Huizinga besloot tot een strafschop. Deze werd feilloos benut door Sam Niewold, 0-3.

Daarna kreeg ook de laatste reservespeler Leffers nog wat speeltijd. Hij kwam Thijmen Raadsveld vervangen voor de laatste 10 minuten. Even daarvoor had Wientjes nog aangetekend voor de eretreffer. Na een goed uitgespeelde counter rondde hij beheerst af, 1-3. Dat betekende uiteindelijk de eindstand van dit bekerduel. Gorecht bekert verder, maar SJS kan terugkijken op een prima duel. Enige smet op het duel was het uitvallen van zowel Gijs Raadsveld als Levi Kingma.

Aankomende zaterdag hervat SJS de competitie in het thuisduel tegen promovendus VAKO uit Vries. Na afloop zal de kantine zich weer vullen met gezelligheid en muziek, want de Foute Party staat op het programma. Tot zaterdag!