skip to Main Content

SJS O13-1 sterker dan koploper, maar speelt gelijk (2-2)

Zaterdag 18 november speelde SJS O13-1 voor het laatst tegen buurman SC Stadskanaal O13-2 (2-2) en dus na drie weken werd het wel weer eens tijd voor een potje voetbal. Ongeslagen koploper Noordster O13-1 kwam op bezoek, dus een pittige opdracht voor de jongens en meiden.

Maar het geloof was er, mede ingepraat door coaches Marc en Hendrik. Er misten nog een paar spelers, want Jaysen was geblesseerd, Lars was ziek, Quinn en Seth deden deze week mee met O13-2 (4-3 winst tegen SETA O13-1). Na de warming-up begon het team aan de wedstrijd in de volgende opstelling: Camilla op doel, Tobias, Twan, Wilco en Jorick als verdedigers, Nick, Grethe en Justin vormden het middenveld en voorin begonnen Rick, Tom en Djaimy. Op de bank de wisselspelers Anne en Harm-Jan.

SJS schoot uit de startblokken, want al vroeg in de wedstrijd kregen we mooie kansen om op voorsprong te komen, maar Rick en ook Nick wachtten net te lang met schieten, waardoor de verdedigers van Noordster nog konden ingrijpen.

En dat blijkt wel vaker de achilleshiel van O13-1. We voetballen goed en krijgen ook kansen, maar benutten ze niet. En dan krijgt een goede tegenstander als Noordster natuurlijk ook kansen, die er wel ingaan. Een hoekschop werd snel in gedribbeld en werkelijk heel mooi bij de tweede paal binnen gekruld. Onze keeper Camilla was kansloos, 0-1.

Maar SJS liet het er niet bij zitten, want we bleven proberen en zo werd het een mooie gelijk opgaande strijd. Toch bleef Noordster gevaarlijk, want voetballen konden ze wel. En dat resulteerde in een verdubbeling van de score, 0-2. Jammer voor SJS, maar we moesten er een schepje bovenop doen. Langs de kant werd er druk gecoacht door Marc en Hendrik en dat werkte goed.

SJS kwam vlak vóór rust op 2-1 doordat Anne alert was bij een afgeslagen bal. Ze tikte hem keurig binnen en daar was ze zelf nog het meest verbaasd over. Het hielp SJS in het zadel om de tweede helft te gaan knallen.

In de rust wisselde Harm-Jan Camilla af op doel en gingen we vol op zoek naar de gelijkmaker. SJS O13-1 liet zien echt te kunnen strijden en ook goed voetbal te kunnen spelen. Noordster was het helemaal kwijt en kwam niet meer goed voor het doel. En als dat dan zo was, dan was daar onze doelman Harm-Jan, die samen met de verdedigers de boel dicht hield.

Alle spelers van SJS waren gebrand op een goed resultaat, maar vooral Rick, Justin en Grethe waren een plaag voor de tegenstander. Ze speelden een hele goede wedstrijd. En daarom viel ook de gelijkmaker. Rick mocht van ver aanleggen voor een vrije trap en schoot deze prachtig over de keeper, 2-2. Iedereen bij SJS was door het dolle heen. Zou er nog meer inzitten?

Er werd door gewisseld, zodat iedere speler zijn steentje kon bijdragen aan de strijd voor de overwinning. Iedereen gaf alles en SJS kreeg nog mooie kansen, maar helaas ging de bal er niet meer in. Toch stapten we als SJS O13-1 als winnaars van het veld. Een mooi resultaat tegen een goede tegenstander. Als SJS O13-1 zo blijft spelen, kan het team iedere tegenstander het heel moeilijk maken. Ga zo door!

Volgende week sluiten we de eerste seizoenshelft af in de uitwedstrijd tegen NEC Delfzijl met hopelijk een mooie overwinning! We zijn trots op Harm-Jan, Tobias, Twan, Wilco, Jorick, Djaimy, Jaysen, Seth, Grethe, Camilla, Anne, Lars, Nick, Tom, Rick, Quinn en Justin. Toppers zijn het!

Een coach

Back To Top