skip to Main Content

Tamme derby eindigt gelijk (0-0)

Met twee teleurstellende nederlagen in de benen en nog altijd een karrenvracht aan geblesseerde spelers was het voor SJS de laatste strohalm om de titelrace nog enigszins weer spannend te kunnen maken. Bij een overwinning zou het Borger tot op vier punten naderen met nog drie speelronden te gaan, maar het bleef bij een bloedeloos gelijkspel. Daarmee waren de Hunebedbewoners het meest content. Zij kunnen de titel nu bijna ruiken, want het gat met de directe concurrenten blijft, door het gelijkspel tussen SCN en FC Assen, vijf punten. Toch blijft het ongemeen spannend om een plek in de nacompetitie in 4F. SJS maakt daarop nog altijd kans.

De wedstrijd was voor de neutrale toeschouwer geen aangenaam schouwspel, tenzij je van schaken houdt. Beide ploegen voetbalden zeer behoudend en durfden elkaar niet echt onder druk te zetten. Tot kansen leidde het in de beginfase ook nauwelijks. Totdat plots SJS op voorsprong kwam door een prima kopbal van Gerwin Heidema, die een voorzet van rechts op waarde inschatte. De assistent-scheidsrechter vlagde echter resoluut voor buitenspel, maar daar waren (zoals altijd) de meningen over verdeeld. Belangrijkste was dat scheidsrechter Snippe meeging in het oordeel en daardoor bleef het 0-0.

SJS dankte haar doelman Youri Bos in de eerste en tweede helft dat hij in beide 1-op-1 situaties zijn tegenstander de baas bleef. Het waren opgelegde kansen, die een echte spits waarschijnlijk koeltjes had afgerond. Ze waren echter niet besteed aan de aanvallers van de thuisploeg. Ook SJS had nog zijn momentjes in het tweede bedrijf. Arwen de Koe tikte de bal op de paal en vlak vóór tijd verzuimde hij doelman Wolters te omspelen en schoot tegen hem aan. In de rebound was invaller Oosting te gehaast om de bal tegen de touwen te tikken. Ook SV Borger kreeg nog wat mogelijkheden, maar die verontrustten de Knoalster defensie uiteindelijk niet.

De thuisploeg vond het wel goed en SJS had niet de overtuiging en geloof dat dit echt de laatste kans was om nog enigszins in de race te blijven voor de titel. En gezien het verloop van het seizoen heeft het daar eigenlijk ook geen recht op. De focus ligt nu op het bereiken van de nacompetitie met nog drie wedstrijden te spelen. Het is dan wel noodzakelijk om alle drie wedstrijden in winst om te zetten, wil het kans houden op een positie bij de top drie. Te beginnen aankomende zaterdag met de lastige thuiswedstrijd tegen Fit Boys, dat ook nog zeker niet kansloos is voor een plek in de nacompetitie. Het staat namelijk slechts op 1 punt achterstand van SJS.

Back To Top