skip to Main Content

SJS wint met speels gemak (7-0)

SJS won met speels gemak van Damacota en is daardoor 99% zeker van de volgende bekerronde. Na afloop van de Freddie Pranger Memorial 2022 was het de beurt aan de mannen van trainer Schaart om het publiek te vermaken. De sfeer op het sportpark was uitgelaten vanwege het daverende succes van de 10e editie van het grootste G-voetbaltoernooi van Nederland en het publiek bleef in grote aantallen langs de lijn om de partij te aanschouwen.

Na een wat matte start op het moeizaam bespeelbare hoofdveld aan de Julianastraat kwam SJS goed in de wedstrijd. Damacota was vooral gekomen om tegen te houden en deed dat niet altijd op de juiste manier. De jonge scheidsrechter van dienst moest regelmatig voor een overtreding fluiten, omdat er weer eens een SJS-er onregelmatig werd gestuit.

De openingstreffer kwam op naam van youngster Thom Boels. Hij wist zich knap vrij te spelen en zocht de verre hoek. De doelman van Damacota was vervolgens kansloos, 1-0. Het duurde niet heel lang alvorens SJS de score wist te verdubbelen. Opnieuw Boels dook op in de zestien en werd onreglementair tegen de grond gewerkt. Hij schoot vervolgens de strafschop gedecideerd binnen, 2-0.

Het kwartier daarna oogde wat rommelig, maar de sfeer langs de lijn was goed en het avondzonnetje deed nog behoorlijk zijn best. Hommes had de beste kans op de derde treffer, maar hij mikte de bal te gehaast over het doel. Daarna was het voor het aluminium wat getest werd. De enige kans van Damacota in de eerste helft kwam uit een corner, maar de kopbal belandde uiteindelijk boven op de lat. Kort daarna schoot Boels op de paal, maar vlak vóór rust kon SJS toch nog een treffer bijschrijven. Tolner slalomde zich een weg door de Damacota-defensie en rondde bekwaam af, 3-0. En dat was tevens de ruststand.

Na rust ging SJS verder waar het gebleven was. En dat is ook wel anders geweest. Nu drukte het door en al gauw kon Springer zijn goaltje meepikken. Een afgemeten voorzet belandde op zijn hoofd en wederom wist hij de bal prima tegen de touwen te knikken, 4-0.

Ook Damacota scoorde, weliswaar in het eigen doel, maar daar maalde geen SJS-er om. De score kwam daarmee op 5 en er was nog een half uur te spelen. Trainer Schaart wisselde Tolner en Hommes voor dos Santos en Heidema. Niet veel later kwam ook Breedveld voor Zuidema. En SJS ging door met het zoeken naar doelpunten. En die kwamen er.

Rijkens schoot een strafschop onberispelijk in de kruising en het slotakkoord kwam op naam van de tandem Heidema (die ook nog de paal raakte) en Springer. Laatstgenoemde kon de voorzet gemakkelijk binnenlopen. En zo won SJS zeer eenvoudig.

Aankomende dinsdag wordt er nog geoefend tegen v.v. Wildervank (thuis om 20.00 uur op het kunstgras aan de Julianastraat) en zaterdag treft SJS SETA in de laatste bekerwedstrijd van de poulefase.

Klik hier voor de foto’s van huisfotografe Brigitte de Wijk

Back To Top