skip to Main Content

SJS schiet met scherp tegen FC Assen (1-7)

Na de valse start tegen SCN stond SJS voor de lastige opdracht om tegen FC Assen de eerste 3 punten van het seizoen te pakken. Met de halve finale in de nacompetitie, waarin ternauwernood werd gewonnen, nog vers in het geheugen en de wetenschap dat FC Assen de eerste wedstrijd tegen VAKO winnend had afgesloten, stonden de mannen van SJS voor een pittige opgave.

Zonder de geblesseerde Rick Breedveld en Levi Kingma en de langdurig geblesseerde Kelvin Tam mochten de volgende 11 mannen aan deze uitdaging beginnen:
Youri Bos, Cas Groenewold, Ronald Zuidema, Thijmen Raadsveld, Frank Venema, Tom Timmer, Kay Rijkens, Floris Wientjes, Gerwin Heidema, Thom Boels en Arwen de Koe.
Vanaf de eerste minuut liet SJS zien dat het maar 1 bedoeling had deze wedstrijd: de eerste 3 punten bijschrijven. Met compact spel en een uitstekende spelopvatting wist SJS het tegenvallende FC Assen het keer op keer moeilijk te maken.

Nog voor de rust wisten de blauwhelmen het verschil in doelpunten uit te drukken. Heidema was met zijn snelheid een plaag voor de verdediging van FC Assen en de verdedigers van de Drenthen wisten geen grip te krijgen op de sterk spelende Boels. De laatste wist te scoren op een geniale pass van Kay Rijkens. Door 2 goals van aanvoerder Heidema mochten de mannen van SJS gaan rusten met een 0-3 voorsprong.

FC Assen probeerde na de rust met iets wat een offensief moest lijken de achterstand te verkleinen. De overtuiging hierbij ontbrak echter en het compact spelende en hard voor elkaar werkende SJS was niet van plan iets weg te geven. Sterker nog: Heidema besloot zijn 3e van de middag te maken waarna het verzet van FC Assen bleek gebroken. Wientjes, de Koe en nógmaals Heidema maakten het 7-tal doelpunten van SJS compleet. Dat FC Assen ook 1 keer wist te scoren was slechts voor de statistieken en jammer voor de uitstekende doelman Youri Bos die deze wedstrijd weinig te doen kreeg maar wat hij deed uitstekend deed.

Met een prima basisdebuut voor de 18-jarige Thijmen Raadsveld die de 90 minuten vol maakte en goede invalbeurten voor de Faizel Dos Santos, Kelvin Oosting, Gijs Raadsveld en junior Luc Panneman, was de succesvolle middag voor SJS compleet. Met een paar uitblinkers maar veel meer nog een uitblinkend collectief, zorgden de mannen van SJS voor 3 dik verdiende punten: 1-7.

Volgende week wacht de derby tegen SV Mussel dat deze dag gelijk speelde tegen VAKO. Kom de mannen van SJS deze wedstrijd aan de Julianastraat weer aanmoedigen naar weer 3 punten!