skip to Main Content

SJS verslaat Meedhuizen, (5-3)

Onder tropische omstandigheden speelde SJS een zeer matige eerste en een goede tweede helft. De ochtendwedstrijd (er werd om 10.00 uur al afgetrapt) eindigde in een overwinning voor de Knoalsters, maar er is nog veel werk aan de winkel voor de selectie van trainer Schaart.

De volgende elf spelers startten in de basis: Brian de Jonge, Arwen de Koe, Faizel dos Santos, Kay Rijkens, Kelvin Oosting, Lars Hommes, Rick Breedveld, Ronald Zuidema, Thom Boels, Richard Veldhuis en Huub Kroese. Op de bank begonnen Stan Tolner, Mike Jacobs en Stijn van der Laan.

Saillant detail was de tijdelijke rentree van de inmiddels 42-jarige Richard Veldhuis, die overigens de gehele wedstrijd een prima indruk achterliet. Wat kan deze man toch heerlijk simpel en goed voetballen, maar dat terzijde.

SJS begon zeer matig aan de wedstrijd. Gemaakte afspraken werden niet nagekomen, overal kwamen de SJS-spelers een stap te laat en het goed voetballende Meedhuizen (dat ambities heeft om hoge ogen te gooien dit seizoen in de 5e klasse) profiteerde daar optimaal van. Binnen een half uur stond er een 0-3 achterstand op het scorebord en dat was SJS onwaardig.

Nog vóór de rust werd de aansluitingstreffer binnengeschoten, 1-3. Daarmee zochten beide ploegen de schaduw van de kleedkamers op, want de temperaturen liepen al snel op.

In de rust werden er wat omzettingen gedaan en wissels toegepast, zodat iedereen aan de eerste speelminuten van het nieuwe seizoen toekwam. SJS zette een tandje bij en deed nu wel wat het zo goed kan, namelijk met goed combinatiespel de tegenstander onder druk zetten en houden.

De tweede helft had Meedhuizen dan ook weinig in de melk te brokkelen en zo trokken de Knoalsters alsnog de wedstrijd naar zich toe. Het werd uiteindelijk 5-3 en daarmee is de kop van de voorbereiding er af.

Doelpuntenmakers aan de kant van SJS waren Kay Rijkens (strafschop), Arwen de Koe, Rick Breedveld, Thom Boels en Kelvin Oosting.

Aankomende zaterdag oefent SJS tegen buurman en zondag derdeklasser Nieuw-Buinen op het sportpark Buunerdrome. Aftrap is om 18.30 uur.