skip to Main Content

Voorjaarsupdate seniorencompetities

Zo af en toe is het weleens goed om over de hele linie te bekijken hoe we als vereniging presteren op de groene velden. Zeker nu het voorjaar nadert en de beslissingen in de competities gaan vallen. SJS zette dit seizoen de lijn in van twee prestatieteams bij de senioren (SJS 1 en SJS 2) en de overige teams komen uit op recreatief niveau van de reserve 4e tot en met 6e klasse. Hoe staan we ervoor?

SJS 1 zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen en presteert zeer wisselvallig. De ene week wordt er nog gewonnen, de week erop bewijst het team zichzelf weer een enorm slechte dienst. Sinds 28 januari (4-1 overwinning op SV Borger) werd er niet meer gewonnen (afgezien van het restant van 33 minuten tegen HSC) en in de afgelopen duels incasseerde het eerste maar liefst 20! tegendoelpunten. Gek genoeg is de doelstelling om rechtstreeks te handhaven in de 3e klasse nog steeds in beeld. SJS staat slechts twee punten af van de fel begeerde 8e plaats. Echter, het staat ook maar 3 punten voor op de nummer laatst. Het besef dat er radicaal iets moet veranderen zal nu toch wel tot de selectie zijn doorgedrongen, want anders wordt het een heel lastig verhaal! Zaterdag mag SJS 1 zich revancheren van de slechte prestaties van de afgelopen weken, thuis tegen FC Zuidlaren.

De handhaving in de reserve 2e klasse is voor SJS 2 al een feit. In de eerste fase van de competitie plaatste het zich voor de promotiepoule naar de reserve 1e klasse. Daarin speelt het helaas geen rol van betekenis tot op dit moment. De wedstrijden worden weliswaar in het voordeel van de tegenstander beslist, maar nooit wordt er ruim verloren. Daarmee is het bewijs daar dat SJS 2 prima mee kan op het niveau van de reserve 2e klasse. Aankomende zaterdag wil de ploeg dan ook winnen van Valthermond 2 om zo de laatste plaats over te dragen aan de Mondkers. Het team zal met elkaar willen strijden dit doel te bereiken en vertrouwen te putten voor de resterende wedstrijden van dit seizoen.

SJS 3 staat onderaan in de middenmoot van de reserve 4e klasse. Over het algemeen speelt het tegen behoorlijk wat tweede elftallen en dat maakt het allemaal niet altijd even gemakkelijk. Het wint wellicht iets te weinig, maar is zeker op haar plaats in deze klasse. Echt kansloos was het alleen maar tegen de gedoodverfde kampioen, SC Scheemda 2. Een team met een grote voorsprong op de rest. Het derde heeft plezier en voetbal leuk mee, dus mooi zo doorgaan en het seizoen goed afsluiten met elkaar.

Vorig jaar nog meegedaan aan de nieuwe opzet van O23-teams, maar dat was geen onverminderd succes. SJS 4 komt veel beter tot haar recht in de reserve 5e klasse. Het staat momenteel keurig op een 6e plaats. Een leuke competitie met leuke en gezellige tegenstanders. Het vierde is een zeer actief team met allemaal jonge gasten, die zich ook veelvuldig inzetten voor SJS als vereniging. De kantineomzet is uitstekend en SJS is zeer blij dat ze deze nieuwe generatie aan zich weet te binden.

Dan komen we uit in de zogenaamde kelderklasse, waarin helaas SJS 5 de bodem aantikt. Het enige duel dat dit seizoen werd gewonnen van Siddeburen, werd recentelijk uit de competitie geschrapt vanwege het terugtrekken van dit team uit de competitie. Alle andere duels gingen verloren. Is het team dan volledig kansloos. Nee, want de uitslagen zijn niet eens heel raar. De laatste duels gingen verloren met 2-4, 2-1, 1-3, dus daar had wellicht meer ingezeten. De goals worden echter moeilijk gemaakt, dus als er nog ergens een rasechte killer rondloopt, die nu niet voetbalt. Het vijfde kan je wel gebruiken! Toch blijft het team gaan en proberen ze in de derde helft wel de overwinning over de streep te trekken.

SJS 6 is dit seizoen een combinatieteam geworden van het voormalige SJS 4 en SJS 6. En dat gaat best wel heel aardig. De laatste twee duels werden beide met 4-1 gewonnen en zo kan het zesde weer omhoog kijken. Het schurkt aan tegen de subtop van de kelderklasse en kan met een gerust hart het voorjaar tegemoet treden. De tijd waarin het gras groener wordt, de zon vaker begint te schijnen en alle spelers uit hun winterslaap ontwaken om weer massaal tegen het balletje te willen trappen.

Wat een mooie club, toch? Voor iedere voetballer op zijn eigen niveau kan er bij SJS op de zaterdagmiddag gevoetbald worden. Ook interesse gekregen na het lezen van dit verhaal, meld je dan aan via www.vvsjs.nl/lid-worden en sluit het komende seizoen aan bij SJS!

Back To Top