skip to Main Content

SJS verslaat zwak Borger in derby (4-1)

Afgelopen zaterdag viel de derby tussen SJS en SV Borger ten prooi aan de thuisploeg. Het werd 4-1, maar deze uitslag had nog wel hoger kunnen uitvallen. Desalniettemin was het voor de ploeg van trainer Schaart een mooie opsteker, omdat zo de aansluiting met de brede middenmoot werd behouden. SJS speelde sterk, gaf weinig weg en was de betere ploeg op het kunstgras aan de Julianastraat. Na afloop van de wedstrijd was er live muziek en het bleef nog lang gezellig in de kantine.

SJS begon met De Jonge, Raadsveld, Zuidema, Kingma en Tolner in de defensie. Het middenveld werd gevormd door Rijkens, Veldhuis en Timmer. Voorin mochten De Koe, Heidema en Oosting het verschil gaan maken. Op de bank namen Leffers, Venema, Wientjes, Bos en Springer. De ziekenboeg van SJS stroomde weer wat verder leeg en de voortekenen voor een mooie derby waren aanwezig. Het zonnetje scheen bij aanvang van de wedstrijd, de Pupil van de Week Ivan scoorde de eerste treffer en zo kon de wedstrijd beginnen.

De eerste twintig minuten kenmerkten zich vooral door twee ploegen, die met de rem erop speelden. Het was veelal aftasten en wat speldenprikjes werden uitgedeeld, maar tot echte goede aanvallen en kansen kwam het voor beide doelen nog niet. SJS had meer het initiatief, maar het duurde tot de 22e minuut en toen was het ook gelijk raak. Heidema profiteerde van slordig balverlies en bediende de mee opgekomen Tolner op maat. Op randje zestien nam Tolner de voorzet ineens op zijn pantoffel en liet daarmee doelman Haandrikman volledig kansloos, 1-0.

Borger was wakker en beet daarna wat meer van zich af, maar meer dan 1 hachelijke situatie voor het Knoalster doel leverde dat niet op. Daarmee leek de eerste helft te gaan eindigen met een minimale voorsprong voor SJS, maar toch liet Borger zichzelf nogmaals in de luren leggen. Was het eerst De Koe, die een enorme kans om zeep hielp, hij schoot recht op de keeper af. Vlak vóór het rustsignaal zette Timmer goed door op het middenveld, veroverde de bal en stuurde Heidema in de diepte. Voor menig verdediger is er dan geen houden meer aan, want met de snelheid van de SJS-spits is het vogeltje gevlogen. Oog-in-oog met Haandrikman rondde Heidema koeltjes af, 2-0.

Na rust bleef Borger uitermate zwak acteren en kreeg SJS vrij spel om de score te vergroten. Dat lukte aanvankelijk Oosting nog niet. Hij werd vrij voor de keeper gezet, maar wachtte te lang met afdrukken waardoor de Borger defensie de bal kon wegwerken. Maar zo lang het ‘slechts’ 2-0 bleef, zat er nog altijd spanning op de wedstrijd. Maar Borger kreeg het niet voor elkaar om tot fatsoenlijke aanvallen te komen en daarmee gevaarlijk voor de goal van SJS te komen. Een verdienste van de Knoalster ploeg, die opereerde als hecht collectief en daarmee alle illusies in de kiem smoorden. Alle spelers verdienden vandaag een dikke voldoende en daarmee kan trainer Schaart uitermate tevreden zijn.

Na 60 minuten viel dan de definitieve beslissing. Wederom was het Heidema, die handig zijn directe tegenstander omspeelde en wederom 1-op-1 met Haandrikman kwam te staan. De goal was een kopie van zijn eerste, wederom een klinische afronding en daarmee 3-0 voor SJS. In het laatste half uur kon daarom ook trainer Schaart de spelers op de bank laten invallen, zodat iedereen (behalve reservedoelman Bos) aan speelminuten toekwam.

Zuidema werkte bij een corner bal met keeper over de lijn, maar die leidde uiteraard niet tot een vierde treffer. Die kwam er nog wel. Een prima voorzet van Wientjes werd in de 76e minuut mooi binnen gewerkt in het dak van het doel door de sterk spelende Tolner, 4-0. Daarna kabbelde de wedstrijd voort. SJS hoefde niet meer, Borger was niet in staat om er nog wat van te maken.

In de blessuretijd van de wedstrijd kreeg Springer nog een grote kans om de 5e binnen te schieten, maar hij stuitte op de doelman. In de tegenstoot was het dan toch nog Borger die een eretreffer mochten maken. Het maakte de feestvreugde er bij SJS niet minder om. Een belangrijke overwinning en daarmee bleven de drie punten in eigen huis. Met muzikale omlijsting van zanger Jakob Molema werd het een mooie en feestelijke zaterdag aan de Julianastraat.

Volgende week wacht alweer een belangrijke wedstrijd voor SJS. In Coevorden speelt het tegen de nummer laatst, CSVC. Daarmee kan SJS weer een goede stap richting de veilige middenmoot zetten, maar van onderschatting mag absoluut geen sprake zijn. Het eerste duel in 3D werd namelijk thuis met 3-1 verloren van de CSVC. Daarmee is het maar weer duidelijk dat iedere wedstrijd er eentje op zich is, maar met de vorm en het vertrouwen van de Knoalsters lijkt het wel goed te zitten.