skip to Main Content

Joost Jeuring en Bradley Geerlings doen onderzoek!

De komende periode hebben we twee studenten actief bij onze vereniging! Ze doen onderzoek naar de huidige organisatie en uiteindelijk aanbevelingen, zodat SJS ook in de toekomst haar bestaansrecht houdt. Doe ook mee en vul de online vragenlijst alvast in! Beide heren stellen zich hieronder voor.

Beste SJS-ers,

Wij zijn Bradley Geerlings en Joost Jeuring. Wij volgen op dit moment allebei de studie Associate Degree Sport aan de Hanzehogeschool in Groningen. Voor het vak Sportorganisatie ontwikkeling hebben wij een opdracht gekregen om een onderzoek uit te voeren bij een sportvereniging naar keuze. Deze opdracht gaan wij uitvoeren bij voetbalvereniging SJS. Wij zijn erg blij dat SJS ons de ruimte geeft om dit onderzoek uit te voeren en ons hierin ondersteunen. Voordat wij uitleggen wat we gaan doen, stellen wij onszelf even voor.

Bradley Geerlings
Zoals jullie hierboven hebben kunnen lezen, is mijn naam Bradley Geerlings. Ik ben 20 jaar oud, woonachtig in Gasselternijveenschemond. Zelf ben ik werkzaam in de sportschool (Actioncenter Gieten & Actioncenter Borger). In mijn vrije tijd voetbal ik en ga ik naar de sportschool. Sinds kort hebben wij een zaterdag vriendenteam opgericht bij v.v. SPW waar wij met een leuke groep een gezellig potje voetballen.

Joost Jeuring
Zoals vermeld, is mijn naam Joost Jeuring. Ik ben 24 jaar oud en vooralsnog woonachtig in Stadskanaal. Ik werk sinds kort bij Jumbo Foodmarkt in Groningen. Mijn hobby’s zijn voetbal, fitness en natuurlijk gezelligheid op z’n tijd. Ik ben sinds mijn 7e lid van voetbalvereniging SJS en voetbal op dit moment in SJS 3. Ook ben ik nu een aantal jaar trainer in de jeugd van SJS, waar ik op dit moment de JO19-1 training geef. Ook volg ik op dit moment de KNVB cursus UEFA C.

Het onderzoek dat wij gaan uitvoeren is bedoeld om ons te laten wennen aan de rol van adviseur van een sportvereniging. Om het functioneren van de sportvereniging goed te leren begrijpen, gaan wij een organisatiediagnose uitvoeren en een advies geven hoe SJS ook in de toekomst bestaansrecht houdt. Hierbij wordt er uitgebreid en zelfstandig diagnostisch onderzoek gedaan bij een eigen gekozen sportvereniging (opdrachtgever). Er wordt een interne- en externe analyse gemaakt, die leidt tot sterke en verbeterpunten, kansen en bedreigingen voor de sportvereniging. Tijdens verschillende werksessies op school gaan wij de methodiek bepalen om de sportvereniging in kaart te brengen en verdiepen wij ons in thema’s die betrekking hebben op het bestaansrecht van de organisatie (o.a. financiën, personeels- vrijwilligersbeleid, veilig sportklimaat).  

Op basis van de uitgevoerde analyses wordt er een advies gepresenteerd SJS, hoe deze haar bestaansrecht in de toekomst kan verbeteren en/of versterken. Dit advies betreft een concreet en realistisch implementatieplan. 

De eerste stap die wij gaan uitvoeren is een enquête onder de leden en aanhangers van SJS. Aan jullie de vraag deze in te vullen en delen met zoveel mogelijk leden en aanhangers van SJS. Hoe meer reacties, hoe betrouwbaarder onze resultaten van de enquête zullen zijn. De link naar de enquête kunnen jullie onderstaand vinden. Wij willen iedereen die dit in gaat vullen alvast bedanken en jullie zullen uiteraard meer van ons horen in de komende maanden.

Sportieve groet,

Bradley en Joost

Link naar de online vragenlijst: http://www.thesistools.com/web/?id=548343

Back To Top