skip to Main Content

SJS knokt zich langs VAKO (1-3)

Na twee moeizame wedstrijden (0-1 winst tegen SV Mussel en 0-3 nederlaag tegen CSVC) was het tijd aan de mannen van SJS om te laten zien dat, ook met een half elftal aan geblesseerden, vechtlust je een eind kan brengen. Overigens moet de wedstrijd tegen SV Mussel over gespeeld worden door een foutje in de administratie. Deze wedstrijd staat gepland op 30 maart a.s.!

Puntenverlies lijkt wekelijks de kansen op prijzen te doen slinken, maar omdat ook de andere ploegen in de top van vierde klasse F onvoldoende stabiel zijn in hun prestaties, maakt dat na ieder weekend er weer een nieuw vooruitzicht lijkt te zijn.

Met nog vier thuiswedstrijden en vier uitwedstrijden voor de boeg (inclusief deze wedstrijd in Vries en het inhaalduel tegen SV Mussel) wist SJS wat het te doen stond. Wedstrijd voor wedstrijd strijden voor de volle buit, te beginnen in Vries.

Ook deze middag had interim-trainer Rubingh en zijn assistent Arkema weer het nodige te puzzelen. Door het geblesseerd wegvallen van Levi Kingma en de zieke Youri Bos, ontstond er weer een nieuwe puzzel tegen VAKO dat de laatste weken een aardige vorm te pakken heeft.

Met de volgende basis werd de wedstrijd aangevangen: Robbert Zuur, Joran Leffers, Ronald Zuidema, Thijmen Raadsveld, Frank Venema, Mattijn Smid, Tom Timmer, Rick Breedveld, Floris Wientjes, Arwen de Koe en Gerwin Heidema. Op de bank begonnen Stijn van der Laan, Luc Panneman, Rowdy Werkman en Frank Pot. Assistent-scheidsrechter van dienst was Bert Vloo.

De eerste helft was het nog steeds wat onzeker aan de kant van SJS. Dat veel blessures, veel wisselingen en geen geweldige resultaten iets doen met vertrouwen, bleek ook deze eerste helft weer. De eerste kans was dan ook voor VAKO. Het was in de zesde minuut niet de laatste keer dat de lange bal de verdediging aan het wankelen bracht. De eerste kans voor SJS leverde echter wel meteen de 0-1 op. Een prima pass van de sterk spelende Breedveld bereikte Arwen de Koe, die de keeper van VAKO eenvoudig verschalkte. Nog geen vijf minuten later echter moest ook SJS-goalie Zuur vissen. Op een lange bal werd wederom niet goed gereageerd en de behendige spits van VAKO Manzeza zorgde voor de gelijkmaker, 1-1. VAKO was in het verloop van de eerste helft wellicht toch wel de ploeg die het meeste aanspraak kon maken op de voorsprong, hoewel Zuur niet echt op de proef werd gesteld.

Tegen het einde van de eerste helft zorgde een harde overtreding van Wientjes voor een noodgedwongen wissel aan de zijde van VAKO en voor geel voor de jonge aanvaller van SJS. Ook een blessure bij de tegenstander is nooit fijn, maar misschien was de overtreding van Wientjes wel iets van wat SJS vaak tekort komt maar het wel nodig heeft: laten zien er te zijn, niet altijd te lief en alles voor een resultaat. De 1-1 stand werd meegenomen de rust in waarin trainer Rubingh niet wisselde.

SJS leek wel herboren uit de kleedkamer te komen. Nog niet zozeer door geweldig spel, maar wel door de spelopvatting: strijden voor elke bal, strijden in elk duel en strijden voor elkaar. Kort na rust leidde goed druk zetten al bijna tot de voorsprong. Nog geen minuut later leverde opnieuw goed druk zetten wel de voorsprong op. De Koe bereikte Heidema, die dodelijk koel bleef voor de keeper: 1-2.

Even later was het Leffers die een fair maar wel hard duel beloond zal worden met geel. Nog meer beloning kreeg SJS voor een spelopvatting waar je de rest van de competitie met vertrouwen mee in kan: een goede actie van Venema en een perfecte pass van dezelfde Venema op Heidema leidde opnieuw tot een koelbloedig moment voor de spits, 1-3.

Met Frank Pot voor de moegestreden Smid en Werkman voor Leffers bleef SJS de strijd aangaan. VAKO kwam nauwelijks meer tot daden. Een schotje voorlangs in minuut 75 was het eerste wapenfeit van de thuisploeg in de 2e helft. SJS verzuimde even later de voorsprong nog verder uit te breiden. Op een pass van Pot schoot De Koe net naast.

Diezelfde De Koe werd, eveneens moegestreden en ook nog beloond met geel door scheidsrechter Dröge, in de 84e minuut vervangen voor Stijn van der Laan. VAKO probeerde er nog een slotoffensief uit te slepen, maar dit gebeurde met te weinig overtuiging om SJS echt aan het wankelen te krijgen. Kort voor het einde van de wedstrijd kwam Panneman nog in het veld voor Wientjes. Wat irritatie van een speler van VAKO leidde tot een actie van Stijn van der Laan, die scheidsrechter Dröge ook met geel beloonde. Commentaar hierop van zowel coach Rubingh als assistent coach Arkema, leverde beide ook geel op.

Een totaal van 6 gele kaarten aan de kant van SJS. Niet omdat de ploeg nu gemeen voetbalde deze middag, maar omdat het als ploeg, vooral in de tweede helft, uitstraalde ten koste van alles te willen winnen. De 1-3 eindstand was dan ook meer dan verdiend te noemen.

De enthousiaste steun van veel supporters, spelers van het tweede elftal, JO-19 en een grote groep vaste supporters die de reis naar Vries hadden gemaakt, werd door de hele ploeg en staf als enorme steun ervaren nu mooi en goed voetbal niet direct aanwezig is, maar hard werken ondersteund door veel supporters, het eerste elftal van SJS naar de overwinning heeft geleid.

Nederlagen van een aantal concurrenten deze middag, maakten de overwinning op het lastige VAKO alleen maar fijn. Zaak nu om deze spirit vast te houden, ook volgende week als directe concurrent voor de bovenste plaatsen Hollandscheveld op bezoek komt. Kom ook dan allemaal SJS weer aanmoedigen!