skip to Main Content

In Memoriam: Bert van der Schoot

In de afgelopen week bereikte ons het droevige bericht dat SJS-er Bert van der Schoot is overleden. Bert was al geruime tijd ziek en heeft zijn strijd moeten opgeven tot groot verdriet van zijn dierbaren, familie en vrienden. Hij werd 63 jaar oud.

Bert was voor ons een rasechte SJS-er met het blauw-witte hart op de goede plaats. Immer positief, goedlachs, vrolijk en zeer betrokken bij onze vereniging is hoe we hem ons zullen blijven herinneren. In zijn jonge voetbaljaren een noeste verdediger in het eerste elftal, die je niet gemakkelijk voorbij kwam. Menig aanvaller hield er een heel vervelende zaterdagmiddag aan over. Een mooie tijd.

In de tijd daarna werd hij een betrokken vrijwilliger van de club. Meerdere posities vulde hij met veel enthousiasme en gedrevenheid in. Zo was Bert een tijdlang jeugdvoorzitter van het jeugdbestuur en zat hij ook een tijdje in het hoofdbestuur. Tot het grasveld weer lonkte. Toen zoonlief ging voetballen werd Bert leider van het team.

En met Rien Vos vormde hij tien seizoenen lang een duo als leiders van SJS 1. In die tijd zorgden ze samen dat alles picobello geregeld was voor de heren voetballers. Hij werkte daarin samen met trainers als Harris Huizingh en Loewie Piebes. Nadat ze besloten om te stoppen als leiders stortte Bert zich vol op zijn hobby filmen & video’s. Voor SJS maakte hij nog een prachtige sfeerimpressie van de befaamde Freddie Pranger Memorial.

Samen met Krijn Verweij waren ze in gesprek met RTV1 om regelmatig items over SJS op de lokale zender te krijgen, maar dat heeft nooit zo ver mogen komen.

Bij de oprichting van SJS Oldstars (eind 2018) duurde het niet lang of Bert pakte spreekwoordelijk ‘de bal’ op met Bram de Hoop om samen het leiderschap vorm te geven. Op de fiets bezochten ze o.a. Avebe om het Oldstars-voetbal te promoten onder de doelgroep, want iedere 60-plusser voelde zich vooral echt nog te goed voor Walking Football. Inmiddels zijn de SJS Oldstars niet meer weg te denken en (ondanks Corona) is het enthousiasme onverminderd groot. Dankzij de positiviteit en gedrevenheid van beide heren.

Bert was een geliefd persoon en met hem verliezen we een sympathieke SJS-er die, ondanks zijn eigen ziekte, altijd oog en oor had voor een ander. We zullen hem missen.

We wensen Tineke, de kinderen, familie en dierbaren veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Het bestuur van voetbalvereniging SJS

Back To Top