skip to Main Content

Gedragscode SJS

We vinden het belangrijk dat je de naam van voetbalvereniging SJS met trots draagt. Daarom wijzen we je graag op onze gedragscode en verzoeken je vriendelijk je hieraan te houden.

  1. Respect voor anderen is essentieel. Een verenigingslid dient geen onbehoorlijk taalgebruik te gebruiken. Verbaal en fysiek geweld of molestatie zijn uiteraard uit den boze. Pesten wordt niet geaccepteerd.
  2. Voetbalvereniging SJS toont zich een goede gastheer voor bezoekende clubs en (assistent- )scheidsrechters.
  3. Een verenigingslid heeft respect voor ieders eigendommen. Een verenigingslid is aansprakelijk voor door haar of hem aangerichte schade.
  4. Een verenigingslid dient zich te houden aan de door voetbalvereniging SJS en/of KNVB opgelegde sanctie/strafmaat n.a.v. de gepleegde overtreding. Voetbalvereniging SJS zal de door de KNVB opgelegde boetes en/of in rekening gebrachte administratiekosten verhalen op het betreffende verenigingslid.
  5. Een verenigingslid dient een medelid te corrigeren indien dit medelid de gedragscode overtreedt.
  6. Een verenigingslid is aanspreekbaar op wangedrag. Een verenigingslid zal, indien men zich heeft schuldig gemaakt aan wangedrag, vernieling, geweldpleging, diefstal of andere gedragingen die in strijd zijn met deze gedragscode zich dienen te verantwoorden voor het bestuur.
  7. Met zijn allen vormen we de voetbalvereniging SJS. Het volgende is niet meer dan logisch: een seniorlid dient bereid te zijn om (gevraagd of ongevraagd) enige verenigingstaken te verrichten. Hierbij valt te denken aan:
    • het verrichten van bardiensten;
    • het afruimen/opruimen van glaswerk, flesjes en afval aan de tafel waaraan men gezeten heeft;
    • het verrichten van onderhouds- en/of schoonmaakwerkzaamheden;
    • het begeleiden van een team (eventueel slechts als chauffeur bij uitwedstrijden).

Ieder verenigingslid is medeverantwoordelijk voor het ordentelijk achterlaten van de gebruikte kleedkamer (ook en met nadruk bij uitwedstrijden) en het in goede en nette staat houden van het clubhuis, het sportcomplex en de gebruikte materialen. Lege verpakkingen van etenswaren en snoepgoed dienen in de daarvoor bestemde afvalbakken te worden gedeponeerd.

Bijlage: Gedragscode SJS

Back To Top