skip to Main Content

Wedstrijdverslagen van SJS 2 en SJS 4

Noordscheschut 3 – SJS 2

De laatste bekerwedstrijd van SJS 2 was uit tegen Noordscheschut 3. De Schutters komen dit seizoen uit in de reserve 2e klasse.

SJS 2 begon met de volgende mensen: Joost Wilting, Mattijn Smid, Gerben Sieders, Mitchel Vos, Jasper Nomden, Bryan Boels, Dominick Visser, Wouter Panneman, Albert de Boer en in de spits Joost Jeuring en Marc Kruize. Als wissels waren mee Luuk Datema, Matthias Kruize, Richard Geertsema en Nick Weidijk.

Het was het thuisspelende team dat met veel bravoure begon en dat SJS direct probeerde vast te zetten. SJS had moeite om in het ritme te komen en de juiste “koppeltjes” te maken op het veld. Toen dit na een kwartier goed stond, ging het erg op en neer. De beste kansen waren voor SJS. Marc Kruize die een bal net naast het doel gleed, een schot vanaf rond 16 net naast schoot en wat slordigheden in de eindpass waardoor er door SJS niet gescoord werd. De eerste goal viel na een corner. De afvallende bal kon vrij gemakkelijk vrij gemaakt worden door een middenvelder van Noordscheschut en er werd gericht in de hoek geschoten. Tegen de verhoudingen in was het 1-0 bij de rust. Smetje was het uitvallen van Mitchel Vos met een blessure aan het hoofd. Richard nam zijn plek over.

Na de rust was het met name SJS dat het tempo en de wedstrijd dicteerde. Met Luuk voor Albert kwam er ook op links meer dreiging in de diepte. SJS drong aan en verdiende na 20 minuten een vrije trap. Deze werd knap binnen getikt door Wouter Panneman, 1-1. SJS bleef kansen creëren, maar wist het net niet te vinden. Noordscheschut kwam door een gevaarlijke counter, waarbij er zwak verdedigd werd, wederom op voorsprong. Na het uitvallen van Richard 10 minuten vóór tijd en SJS dat door moest met 10 man, was de wedstrijd gespeeld. Bij beide kanten waren er nog enkele kansen maar er werd niet meer gescoord. De 2-1 was dan ook de onverdiende einduitslag. SJS heeft wederom een lesje in effectiviteit gekregen en zal daar in de competitie toch echt verandering in moeten brengen, willen ze meedoen voor de titel. Zoals Cruijff altijd zei “Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander”.

Volgende week staat de eerste uitwedstrijd tegen VVS 2 op de planning. Een lastige uitwedstrijd om de competitie tegen te starten.

SJS 4 – Onstwedder Boys 3

Op het voor het vierde elftal van SJS ongebruikelijke tijdstip van 12.30 uur mocht de nieuwe competitie begonnen worden tegen het derde team van de Boys uit Onstwedde. Voor het vierde een bekende tegenstander met goede herinneringen.

Op het strak gemaaide hoofdveld van het sportcomplex kon de koers die het vorige seizoen was ingezet naar een glorieus kampioenschap weer opnieuw worden opgepakt. Een grotendeels zelfde competitieindeling gaf het vertrouwen dat er ook dit seizoen weer wat te halen viel. Na wisselende resultaten in de voorbereiding (gelijkspel tegen het 2e elftal van Mussel en een forse nederlaag tegen de wel heel fitte Boys van Fit Boys) kon de competitie dan nu echt beginnen.

Dit moesten de mannen van het vierde wel doen zonder de bezielende leiding van herr Zimmer die een kamertje moest opknappen. Een zelf gefabriseerde opstelling leidde tot de volgende basisformatie:

Doppler; Oostebring; Wilting; Hofman; Feiken; Scheuneman; te Velde; Draijer; Bolk; Netjes en Groenewold.

De wedstrijd werd begonnen met een minuut stilte wegens het overlijden van SJS-man Bert van der Schoot. Hierna floot scheidsrechter Stuut de wedstrijd op gang. De eerste 10 minuten hadden ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. SJS was duidelijk veel sterker dan de Boys uit Onstwedde, maar tot echte kansen leidde dit niet. In de 11e minuut verzuimde Scheuneman de score te openen. Slechts 2 minuten later kwam dan toch het krachtsverschil in een doelpunt tot uiting: te Velde zette goed door op links. Schoten uit deze aanval van Netjes en hierna van te Velde zelf leverden geen doelpunt op, maar Groenewold liet zien hoe het wel moet, 1-0.

Drie minuten later was het door dezelfde, gretig spelende Groenewold dan ook al 2-0. 22 spelers, grensrechter en het massaal opgekomen publiek zagen een duidelijke buitenspel situatie. De keeper had het drukker met het hiervan overtuigen van de scheidrechter, dan met de bal tegenhouden. Groenewold besloot hierop de bal dan maar achter deze keeper tegen de touwen te schieten. Protesteren heeft bij weinig scheidsrechters zin, zo ook bij Stuut. Een comfortabele voorsprong en het wachten was op meer. Het duurde 10 minuten voor de derde goal viel, maar wel aan de verkeerde kant: Oostebring liet zijn tegenstander uit de rug weglopen en voor de spits van Onstwedder Boys was dit kadootje snel uitgepakt, 2-1. Binnen 10 minuten regen de kansen zich echter weer aaneen voor SJS maar zowel Netjes als Groenewold en Bolk konden deze kansen niet tot doelpunt promoveren. Dat de rust bereikt werd met een 2-1 voorsprong was echter te danken aan goalie Doppler: 2 wereldreddingen binnen 10 seconden voorkwamen dat de mannen uit Onstwedde méér mee de kleedkamer in konden nemen dan waar ze recht op hadden. Ook Wilting stond achterin als een rots in de branding om erger te voorkomen.

In de rust werden ook de wat oudere spelers van het team gebracht. Gebrand om ook hun minuten te maken. Mik, R. Timmer en Udema kwamen in het veld voor Groenewold, Bolk en Oostebring. Dat deze wisselingen gevolgen hadden voor het krachtsverschil was vanaf minuut 1 van de 2e helft duidelijk zichtbaar. Niet meer de mannen van SJS 4, maar de mannen uit Onstwedde dicteerden de wedstrijd. In de 50e minuut kreeg Scheuneman welleswaar nog een grote kans op de 3-1, hierna was het echter Onstwedder Boys wat de klok sloeg. Een minuut na de kans van SJS vergreep Doppler zich aan de spits van Onstwedder Boys. De terechte penalty werd echter op glorieuze wijze gekeerd door de keeper die hiermee eens te meer het vierde elftal op de been hield.

Om te laten zien dat we ook met een nóg hoger gemiddelde leeftijd niet bang waren voor de tegenstander, werd Norden in de 67e minuut gebracht voor Draijer. Een minuut laten verspeelde dezelfde Norden de bal. Opnieuw moest Doppler reddend optreden. De 2e helft was er hierna één van billenknijpen. Onstwedder Boys was duidelijk veel sterker dan het 4e en het wachten leek op de gelijkmaker. Dat in de slotfase zowel Mik als te Velde meenden de scheidsrechter nog te moeten helpen met het leiden van de wedstrijd en er met geel 10 minuten af moesten, hielp daarbij niet mee. Het uitvallen van de kilometervreter Scheuneman kort voor tijd zorgde voor nog meer spanning maar het bevrijdende fluitsignaal van de goed leidende Stuut bracht de bevrijding. De eerste 3 punten waren binnen.

Een team wat voor deze punten hard heeft gewerkt waarbij als uitblinkers toch wel Doppler, Scheuneman en Groenewold konden worden genoemd. Maar de gelegenheid-SJS 4 watcher besloot toch de uitblinkende Feiken aan te wijzen als “man of the match”.

Volgende week mag het 4e uit naar de mannen van Veendam 1894 die deze middag het 6e elftal van SJS met een nederlaag naar huis stuurden. Voor het 4e zaak om even wat recht te zetten voor SJS dus.

Back To Top