skip to Main Content

Column Krijns Kwoots: Warm

Het is weer voorbij die mooie zomer. Want mooi was die zomer, die begon met een zonovergoten Ger Kleefmantoernooi, gevolgd door voldoende warme dagen om een kleur op de wangen te krijgen. De nieuwe selectie oogt fris en heeft er zichtbaar zin in. De Freddie Pranger Memorial scoorde weer een vette voldoende en we bekeren een ronde verder. Warm, tot zeer warm was het en het blijft goed toeven bij SJS. Ach ja, er gaan er weleens een paar weg. Blijkbaar werd het hen te warm onder de voeten, maar het ledental stijgt al weer richting de 500!

Tijdens deze zomer mochten we al een paar keer genieten van de warme woorden van onze nieuwe voorzitter. Goed om te zien dat deze open plek weer bezet is. Een mooie zomer? Niet voor iedereen. We verloren dierbaren en er werden er door ernstige ziekten getroffen of zuchten daaronder. In die situaties is SJS ook warm. We willen familieclub zijn en dat zijn we ook. Ik kreeg er zelfs een heel mooi compliment voor van de hoofdgast van ons G-toernooi, Henny Jacobse. Jacobse is niet de eerste de beste. Hij is erevoorzitter van Gehandicaptensport Nederland en de Special Olympics. Jarenlang was hij de bestuursvoorzitter van de grootste gehandicaptenorganisatie in ons land, het huidige Fonds Gehandicaptensport. Zijn netwerk, in binnen- en buitenland, is enorm. Dankzij dit fonds kunnen we bij SJS het G-voetbal op een goed niveau blijven aanbieden. Henny Jacobse vertelde mij dat hij had genoten van zijn bezoek aan SJS en dat met name de warmte binnen onze vereniging hem zo had getroffen. Van de spreekwoordelijke Groningse stugheid was hem niets gebleken: “Ik kom volgend jaar graag weer”.

Warm zal het ongetwijfeld geweest zijn voor de mannen die op maandagochtend het terrein onderhouden. Ze hopen ook op heel veel warmte, van de zon dan in dit geval. Binnenkort gaan ze het dak op om zonnepanelen te gaan aanbrengen. Dat was nog even spannend. Er moet namelijk wel een beetje geld voor op tafel worden gelegd. Dat zal SJS eerst zelf gaan ophoesten en hopen dat er via sponsoring weer wat terug te halen valt. De voorzitter had daarvoor toestemming nodig van de rest van het bestuur. Zoiets duurt even. De mannen van de maandagochtend werden ongeduldig en vroegen de voorzitter: “Nou, wordt het nog wat?” Die had net toestemming gekregen dus meldde hij, misschien iets te hard: “Jullie kunnen het dak op!” Het heeft de nodige massage gekost om uit te leggen dat hij er héél wat anders mee bedoelde. Een positief bericht in plaats van negatief.

Soms gebeurt dat. Je deelt iets mee, met de beste bedoelingen, maar de andere partij vat het verkeerd op. Het gevolg: onbedoelde schade. Het voorbeeld van “het dak op” is natuurlijk flauwekul (hulde aan het bestuur en de onderhoudsploeg voor dit goed doordachte plan). Maar een vergelijkbare situatie deed zich onlangs wel voor. Ik ga er niet nader op in, iedereen weet waar ik op doel. Stel eerst even een vraag als je iets niet meteen begrijpt. En ga ook niet meteen op “het geluid af”. Hou SJS warm en blijf met elkaar in gesprek, van mens tot mens. Praat onder vier ogen als het moet, of betrek er iemand bij. Maar alsjeblieft niet via Facebook. Want Facebook en andere social media zijn de veel te koud afgestelde airco’s in warme relaties.

Dan nog even dit. Elke maand zal op onze fraaie nieuwe website een Krijns Kwoots verschijnen. Deze wordt steeds afgesloten met de Ra-ra-rolladefoto. Een foto uit de oude SJS-doos met de vraag wie of wat of wanneer was dit? Je oplossing kun je sturen naar de webredactie. Onder de goede inzenders wordt een rollade verloot.

Wie is dit jongetje en ter gelegenheid waarvan werd deze foto genomen?

Stuur je antwoord vóór 1 november naar webredactie@vvsjs.nl. Onder de goede inzenders wordt een rollade verloot. De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gesteld.

Back To Top