skip to Main Content

Teleurstellende start SJS 2

De competitiestart bij SJS 2 mondde uit in een teleurstelling en dat begon al met de aanloop naar de wedstrijd. Door vele afwezigen en blessures was het moeilijk om bij andere teams spelers aan de selectie toe te voegen, want iedereen zat deze zaterdag heel krap. Trainer Arkema was genoodzaakt om twee talenten uit de JO17-1 mee te nemen.

De staf van SJS 2 moest het ermee doen en startte met de volgende 11: Kevin Koops, Ruben Koeman, Gerben Sieders, Mattijn Smid, Marciano Drayer, Niels de Jong, Dominick Visscher, Nick Weidijk, Frank Pot, Joost Jeuring en Matthias Kruize. Als wissels waren mee Roy Breedveld, Jeroen Rotensen, Thomas Drent, Koen Kerkhof en Thijmen Raadsveld (beide spelers uit Jo17-1).

SJS reisde na een succesvolle bekercampagne met veel vertrouwen af naar Oostwold voor de lastige uitwedstrijd tegen VVS 2. De opstelling is ten opzichte van de week ervoor op 8 plekken gewijzigd wat in het begin van de wedstrijd voor veel onduidelijkheid zorgt. Er is weinig samenhang en veel balverlies. Er wordt niet als team gespeeld. De voorhoede zet druk terwijl de achterhoede blijft hangen, het middenveld staat steeds net verkeerd, ballen van achteruit kunnen niet ingespeeld worden en als ze ingespeeld worden hebben we balverlies.

Het is dan na 25 minuten ook VVS dat op een terechte 1-0 voorsprong kwam. Na een iets te zachte terugspeelbal en een weifelend optreden van de keeper zat de rappe spits van VVS ertussen en kon beheerst de 1-0 binnen schuiven voor een leeg doel. Na 35 minuten greep trainer Arkema in en zette hij Koen en Thijmen in het veld en schoof Mattijn door op 6. Dit zorgde voor meer stabiliteit en beter voetbal van achteruit. Dit resulteerde kort voor rust dan ook voor de 1-1 door Joost Jeuring. SJS had het betere van het spel en zette dit ook direct door in de tweede helft.

Ze kwamen op een 2-1 voorsprong uit een corner van Nick was het Dominick die knap raak kopte. De tweede helft golfde op en neer, dan weer was SJS gevaarlijk en dan weer VVS 2. SJS vergat om de wedstrijd dood te maken en bleef veel balverlies leiden tijdens het aanvallen. Dit resulteerde in een counter waarbij er na een voorzet een klutsbal was waarbij de verdediging van SJS er niet goed uit zag. De gelijkmaker en gezien het spelbeeld zou dat een terechte einduitslag geweest zijn. Helaas was het VVS dat na een lange bal op een knappe wijze de 3-2 kon binnen wippen.

Al met al voelt het als een verloren middag in Oostwold. Toch waren er ook vele lichtpuntjes. Niels de Jong en Roy Breedveld die na een jaar blessureleed hun rentree gemaakt hebben. Koen en Thijmen die hun debuut bij de senioren gemaakt hebben en die hun mannetje stonden zowel verdedigend als opbouwend, erg knap gezien hun jonge leeftijd. De eerste minuten voor Marciano en Thomas na hun blessures uit de voorbereiding. Het is nu aan SJS 2 om volgende week sterker terug te komen en sportief revanche te nemen tegen Groen Geel 5!

Back To Top