skip to Main Content

Sterke tweede helft brengt SJS de eerste 3 punten

Sinds SJS in de 4e klasse de degens kruist met Nieuw-Balinge is er altijd sprake van ‘de lastige uitwedstrijd’ tegen een tegenstander, die kwalitatief een stuk minder is maar met veel strijd en vechtlust de punten probeert te verzamelen. Meer dan eens beleefde SJS daar lastige middagen, waar vaak ter nauwernood de drie punten meegenomen konden worden naar Stadskanaal.

Ook dit keer leek het er in de eerste helft sterk op dat het een lastige middag zou worden, want bij rust prijkte namelijk een 1-1 tussenstand op het bord. Snelle goals na rust zorgden echter voor een ruim zege in Nieuw-Balinge, waardoor iedereen met een tevreden gevoel het veld afstapte. SJS won met 1-7, behield daardoor de aansluiting en steeg naar de 5e plaats op de ranglijst.

De opdracht was helder. De tegenstander direct vastzetten, snel scoren en uitbouwen. In die missie slaagden de blauwhemden in de eerste 10 minuten heel aardig. Waren kansen nog niet besteed aan Springer en Boels, toch kwam SJS snel op voorsprong door diezelfde Boels. Het was echter te danken aan doelman De Jonge, dat Nieuw-Balinge niet scoorde, maar in de snelle tegenstoot kreeg Boels de bal op een presenteerblaadje en rondde koeltjes af, 0-1. SJS wilde door en met name over de rechterflank was Heidema ongrijpbaar voor zijn tegenstander. In de laatste fase was de afronding helaas niet doortastend genoeg om de score uit te breiden.

Tot minuut 25 werd het spel rommeliger en slordiger en daarbij hielp het erbarmelijke Nieuw-Balinger veld ook een handje aan mee. De graszoden vlogen je soms om de oren. SJS ging daardoor helaas toch weer in de fout door zich te laten meeslepen in het opportunistische spel van de thuisploeg. Lange halen naar voren en daar vechten om de bal. Toch kreeg Heidema een dot van een kans op de 0-2. Echter faalde hij oog-in-oog met de doelman, doordat op het moment van schieten de bal net opstuitte en de bal daardoor naast de goal eindigde.

Nieuw-Balinge bleef doen waarin ze goed zijn. Op de counter en proberen vanuit de hoeken een goede voorzet af te leveren. En dat lukte zowaar in minuut 38. Onoplettendheid bij SJS zorgde ervoor dat de Nieuw-Balinger linksbuiten de bal kon binnen knikken. Waren we er dan toch weer ingetuind? De irritaties namen toe en het spel werd er daardoor niet beter op. In de rust werd er elkaar er echter toch maar even aan herinnert dat er nog niets verloren was en bij het goed uitvoeren van het strijdplan de overwinning te behalen zou zijn.

En dat lukte uitstekend. Een prima start zorgde al snel voor de hernieuwde voorsprong. Springer scoorde in de 2e minuut na rust op knappe wijze. Eerst werd zijn kopbal geblokt en al liggend op de grond wipte hij de bal over de doelman, 1-2. En nu door, was het motto. In de volgende aanval was het alweer raak. Een goede één-twee tussen Rijkens en Springer zorgde ervoor dat eerstgenoemde de bal binnenplaatste, 1-3. En daarmee was het verzet van de thuisploeg gebroken.

Het volgende moment was een schrikmoment voor heel SJS. Tolner bleef op de grond liggen en greep naar zijn knie. De youngster kon niet verder en moest gewisseld worden. Even gingen de gedachten terug naar vorig seizoen op hetzelfde veld waar Rick Breedveld zijn kruisbanden afscheurde. Hij werkt nog altijd aan zijn herstel. Na nu blijkt gaat het redelijk met Tolner en hopelijk is hij er volgende week gewoon weer bij. Zijn vervanger Nieck Dekker vulde zijn positie overigens de rest van de wedstrijd prima in.

Kort na de wissel vergrootte SJS de marge. Het waren opnieuw Rijkens en Springer die elkaar vonden. De spits maakte zijn tweede van de middag, 1-4. Het werd een mooie middag voor de Knoalsters en heel fijn ook dat spits Heidema zijn goaltje meepikte. Een uitstekende voorzet van Kingma zorgde ervoor dat Heidema de bal eenvoudig kon binnen knikken, 1-5. Een goal wat de aanvaller vertrouwen moet geven, want hij is een belangrijke waarde voor de ploeg. Met zijn snelheid en acties is hij een ware plaag voor iedere tegenstander.

In de 72e minuut werd er door trainer Schaart gewisseld. Debutant Gijs Raadsveld kwam voor Kroese en Kelvin Oosting mocht Springer vervangen in de spits. Een dealtje aan de kant werd gemaakt dat Oosting er ook nog eentje zou moeten binnen schieten. Echter was het eerst de beurt aan Faizel dos Santos. De man van de individuele actie, die met name in de eerste helft niet goed uit de verf kwam. In de tweede helft liep dat een stuk beter en leidde in de 77e minuut dan ook tot 6e treffer voor SJS. Ditmaal kwam dos Santos goed langs zijn tegenstander en schoot via de binnenkant van de paal raak.

Het slotakkoord was, zoals afgesproken, voor Kelvin Oosting. Hij viel prima in en kreeg de bal op randje zestien voor de voeten. Een droog en bekeken schot in de verre hoek zorgde voor de ruime zege, 1-7! En zo stapte SJS met een voldaan gevoel het veld af. Laten we hopen dat de goede lijn van de tweede helft kan worden doorgetrokken in de thuiswedstrijd tegen SC Angelslo, aankomende zaterdag.

Klik hier voor de foto’s van onze huisfotografe Brigitte de Wijk

Back To Top