skip to Main Content

SJS wint topper van Wildervank

Een heuse topper aan de Julianastraat mondde uit in een fraaie overwinning voor SJS. Daarmee sloeg SJS de aanval van Wildervank op de tweede plaats in de ranglijst af. Vooraf waren de verwachtingen hoog gespannen en uiteindelijk werd het publiek getrakteerd op een mooi gevecht tussen twee ploegen die willen meestrijden om de bovenste plaatsen. SJS trok dus aan het langste eind.

Het strijdplan was duidelijk en SJS schoot werkelijk uit de startblokken. In de tweede minuut kwam Kay Rijkens een teenlengte tekort om een strakke voorzet van Tom Timmer binnen te glijden. Niet veel later brak Gerwin Heidema door over de linkerflank en na een mooie individuele actie schoot hij vlak voorlangs.. De toon was gezet. Wildervank werd direct onder druk gezet en kwam maar moeilijk aan voetballen toe.

Snelle voorsprong
Het resulteerde uiteindelijk in de vroege openingstreffer. Het was opnieuw Heidema die met een individuele actie zijn man passeerde, maar onreglementair werd gevloerd binnen de zestien. Het was vervolgens een koud kunstje voor Rijkens om de strafschop te benutten, 1-0. Een prachtig begin met een zwart randje. Heidema kwam namelijk volledig verkeerd terecht op zijn schouder en moest zich al snel laten wisselen. Wouter Panneman kwam voor hem in de ploeg.

Licht geschrokken van het uitvallen van Heidema moest SJS zich even herpakken, maar deed dat met verve. Wildervank is dan weliswaar een talentvolle ploeg met goede voetballers, maar het kwam er in het eerste bedrijf niet echt aan te pas. En dat was simpel gezegd omdat SJS ze zoveel mogelijk het voetbal probeerde te beletten. De lange ballen van achteruit waren steevast een prooi voor de solide defensie van de Knoalsters.

Na een half uur voetballen verdubbelde SJS de score. Spits Jan Springer krijgt zo langzamerhand zijn vorm weer helemaal terug en was er dus als de kippen bij om na een verlengde ingooi de bal binnen te tikken, 2-0. Een volledig terechte voorsprong en eigenlijk had de ploeg van Otto Halmingh de genadeklap al voor rust kunnen en moeten uitdelen. Een bijna eigen goal van Wildervank zou daarbij hebben geholpen, maar scheidsrechter Wierenga oordeelde anders.

Tegenvaller
Toch gloorde er hoop voor Wildervank toen op slag van rust een corner werd binnen gekopt door Ruud Naarsing. Deze aansluitingstreffer viel op een heel verkeerd moment voor SJS en zo gingen bij de ploegen rusten met een 2-1 tussenstand. En daarmee gingen de bezoekers toch enigszins met hernieuwde krachten de kleedkamer in.

Na rust waren de rollen omgedraaid. Na enige tactische omzettingen probeerde SJS de voorsprong te verdedigen, maar met het windje in de rug werd Wildervank steeds gevaarlijker. Ze roken bloed en gingen vol op zoek naar de gelijkmaker. Die viel dan ook na 9 minuten spelen in het tweede bedrijf. De beste man aan de kant van Wildervank, Ewout Wolf, kreeg de bal aan de rechterkant aangespeeld en kwam met een uitstekende individuele actie naar binnen. Zijn schot was vervolgens onhoudbaar voor doelman De Jonge en zo stond het 2-2.

Veerkracht
Waar iedereen, die SJS een warm hart toedraagt, overtuigd was van de ommekeer en een dreigende achterstand rechtte SJS haar rug en bleef geloven in een goed resultaat. En zo ontspon zich een mooi duel om de overwinning. Vooral uit stilstaande situaties was Wildervank dreigend, maar het was SJS dat wederom op voorsprong kwam. Kay Rijkens zette Jan Springer vrij voor de keeper, die professioneel werd omspeelt en zo kon Springer zijn tweede goal maken, 3-2.

Niet veel later deelde SJS de genadeklap uit. Geheel vrij bij de tweede paal kon Arwen de Koe de bevrijdende 4-2 tegen de touwen knikken. En zo wonnen de Knoalsters het vijfde duel op rij. Een hele mooie reeks wat voorlopig de tweede plaats op de ranglijst oplevert. SJS doet daarmee hele goede zaken in de tweede periode. In de komende weken zal moeten blijken of de ploeg in staat is de tweede periode in de wacht te slepen, maar het is duidelijk dat de ploeg in goede vorm is. Echter, volgende week is weer een nieuwe op zich staande wedstrijd tegen een tegenstander waar SJS de afgelopen drie edities niet van wist te winnen. De ploeg gaat op bezoek bij Nieuw Balinge en zal nu eens moeten laten zien dat het echt voor de prijzen gaat strijden. Winst is dus het enige dat telt!

Fikse aderlating
Hoewel gehoopt werd dat het zou meevallen met de blessure bleek later op de middag dat aanvaller Heidema weer voor langere tijd aan de kant zal staan. Een sleutelbeenbreuk gooit roet in het eten en SJS zal hem de komende weken moeten missen. Namens de hele vereniging wensen we Gerwin veel sterkte bij zijn herstel.

Klik hier voor de foto’s!

Back To Top