skip to Main Content

SJS wint en pakt periodetitel!

SJS heeft zich verzekert van de nacompetitie om promotie naar de 3e klasse. Het won verdiend met 3-0 van WVV en pakte daarmee de tweede periode. Een prachtig resultaat van de ploeg van trainer Otto Halmingh, dat zo vol vertrouwen kan afreizen voor de topper tegen koploper Vitesse ’63.

Wederom moest er gevoetbald worden op het kunstgras aan de Julianastraat, omdat het hoofdveld nog altijd niet bespeelbaar is. Met de vertrouwde elf namen begon SJS voortvarend aan het duel. Aanvoerder Venema keerde terug en ook Gerwin Heidema nam weer plaats op de bank na een afwezigheid van enkele weken door een sleutelbeenbreuk.

SJS liet er in de eerste 25 minuten geen gras over groeien en ging op zoek naar de openingstreffer. Vooral over de flanken werd het gevaarlijk, maar in de eindfase was het allemaal nog niet overtuigend genoeg. Zo waren Springer, Hommes en Rijkens dichtbij, maar bleef het vooralsnog 0-0. WVV stelde daar maar bar weinig tegenover, alhoewel de snelle spits in de gaten gehouden moest worden. Een kolfje naar de hand van Zuidema, die ook vandaag weer de zaakjes goed op orde had achterin.

In de 25e minuut was het dan zover. Door een uitstekende individuele actie van Tom Timmer kwam SJS op voorsprong. Hij soleerde zichzelf de zestien in door op karakteristieke wijze een aantal spelers te passeren en schoot beheerst binnen, 1-0.

SJS wilde doorpakken, maar deed vooral zichzelf tekort. Het werd naarmate de eerste helft vorderde slordiger en liet WVV eigenlijk onnodig dichtbij een gelijkmaker komen. Een vrije trap op de lat en een bal van de lijn gehaald door Venema waren hierin de belangrijkste wapenfeiten van de gasten uit Winschoten. En zo bleef de voorsprong intact en mocht SJS met een 1-0 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

In de tweede helft duurde het lang voordat SJS het duel definitief in het slot gooide. WVV begon wat opportunistischer door hoger druk te zetten, maar SJS kwam eigenlijk nooit heel erg in de problemen. Trainer Halmingh moest noodgedwongen wisselen, doordat zowel Timmer als Hommes niet meer helemaal okselfris oogden. Voor hen kwamen Panneman en Nomden in het veld.

Een kwartier vóór tijd mocht dan ook Heidema zijn rentree maken. Hij kwam in het veld voor Springer. SJS wilde de beslissing forceren en dat werd daarbij geholpen door de gasten. Een diepe bal viel tussen de laatste linie en doelman in en Heidema was er vervolgens als de kippen bij om de bal over de doelman te liften, 2-0 in de 83e minuut.

De buit was binnen en niet veel later was het opnieuw Heidema, die een verdedigende fout afstrafte. In de 90e minuut tekende hij voor de eindstand op de borden, 3-0. Een zeer verdiende zege en daarmee stelde SJS de tweede periodetitel veilig. In de komende weken moet blijken hoe goed de ploeg zich houdt tegen zowel de ongenaakbare koploper Vitesse ’63 (14 maart) en nummer drie VHK (21 maart).

Voorlopig mag SJS nog even nagenieten van dit prachtige resultaat. Het bleef gisteren nog lang onrustig aan de Julianastraat waar weer eens een (klein) feestje kon worden gevierd. Zanger Wesley Wolters zorgde voor de muzikale omlijsting en de sfeer zat er goed in!

Klik hier voor de foto’s!

Back To Top